Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insan psikoloji üzerine kitap tavsiyesi

patrickstar

Öne çıkan mesajlar

evet tam olarak bu olmasa da insanların düşünce sistemini anlatan, anlatmaya çalışan kitaplar arıyorum. Bu konuda biraz bilgisizim yeni girdim işin içine diyebilirim, sizin eğer bu işlere kafa yoracaksan şu kitabı yada kitapları mutlaka okumalısın dediğiniz kitaplar neler? kitap insan ilişkileri üzerini de olabilir. çünkü amacım biraz düşünce sistemleri ile ilgilenmek. ulan şu dünyaya bi daha gelsem kesin pskoloji okurmuşum ama statlar gereği mühendis olduk işte :(
Sosyal ağlarda paylaş

nietzsche ağladığında - irvin yalom (hararetle tavsiye ediyorum) yarı kurgu, yarı gerçek ama insanın düşünce sistemi ve insan ilişkileri konusunda özellikle de nietzsche'den hareketle okuyucuya çok şey katan bir kitap.

aradığın, roman olmayabilir. ama roman olur diyorsan (ki düşünce ve ilişki sistematiğini anlatan bilimsel kitaplara göre, romanlar çok daha fazlasını verir diye düşünüyorum) başka romanlar da önerebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu nietzsche niye bu kadar popüler ya. Cidden ne felsefesi ne psikolojisi, ne buluyorlar bu adamda anlayamıyorum ya. Ne zaman böyle desem de milet RARSERAOPRAORAOÖRAO diyor yine öğrenemiyorum.

Hele yurdumun anarşist takılanları kalkıp nietzsche-nietzsche diye dolanınca ironik bir durum çıkıyor ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

nietzsche ağladığında - irvin yalom (hararetle tavsiye ediyorum) yarı kurgu, yarı gerçek ama insanın düşünce sistemi ve insan ilişkileri konusunda özellikle de nietzsche'den hareketle okuyucuya çok şey katan bir kitap.

aradığın, roman olmayabilir. ama roman olur diyorsan (ki düşünce ve ilişki sistematiğini anlatan bilimsel kitaplara göre, romanlar çok daha fazlasını verir diye düşünüyorum) başka romanlar da önerebilirim.

roman olmalı mı emin değilim açıkçası, nereden başlasam bilmiyorum ama şu nietzscheden başlayabilirim sanırım. ilişki sistematiğini yakından inceleyen eserler olursa daha fazla işime gelir. birde arkadaşın biri şunları önermiş, bunlar ile alakalı fikriniz nedir?

Engin Geçtan - İnsan Olmak
Erich Fromm - Sevme Sanatı
Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam
Montaigne - Denemeler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...