Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scalar Federation

reampage

Öne çıkan mesajlar

Glatheros said:

Zaten 0.0 da plexlerden kaldirdigimiz para hayli hayli yetiyordu, rqh ve cevresi yeterliydi.

E sen yardım etseydin o zaman corpa alliance? Sen karşılasaydın T2 gemileri. Ama tabi, insanların saatlerce uğraşıp kazandıkları paraları istemek daha kolaydı :)

Glatheros said:

bu insanlar icin gemi yenileme programi olsun dedik, kavga gurultu cikti. Sabah aksam plex yapiyorsunuz pvp de igrencisiniz dendi.

Yok, öle demediler. Yani pvp de iğrençsiniz kısmını. Doğru olsa bile denmedi :) Çıkan kavga gürültüde, sen normal üyelerin kazdıklarını ürettiklerini alliancea harcamasını, harcamayıncada sanki birinin hakkını gasp ediomus gibi suçlamanla çıktı.

Yukarda dediğim gibi scalar bölgesinde en büyük para plex ile kazanıldı. Sen ve Plexer arkadaşın ömer yapsaydınz madem çok iyi niyetliydin :)

Glatheros said:

sabah aksam kimlerin mercoxite kazip, uretim yapip, alliance a 1 isk bile vermeden, islerine baktigini biliyor, cok da onemi yok bunun

Kuzeyde rat yapan her corp alliancea aylık ücretini veriyordu. Yani "1 isk bile vermeden farmlıyolardı" gibi bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım.

Ayrıyetten "çoğu kişide sabah akşam kimlerin plex yaptığını, alliance a 1 isk bile vermediğini biliyor" gibi salak bir suçlamayla gelebilirdim bende. Ama kendi kazandığım paraları alliancea harcamayıp (corpuma harcamayı tercih ediyodum), başka üyelerin kazandıkları paraları alliancea vermesini isteyecek kadar iki yüzlü değilim. Zaten her üyenin kazandığı para kendini bağlar. Başkalarının kazandığı paralarda gözümüz kalmasın.

Burada yazdığın sorun, corpların kazandıkları paranın nerde harcanması. Ve bilirsin gemi karşılama, yardım gibi işler alliance bazında değil daha çok corp bazında olur. Zamanında MM de olduğu gibi, hatırlarsın.

Neyse sizin corpu bilmemde bizim corpta üyelere fazlasıyla yardım edilir gerekirse kaybedenlere gemileri verilirdi. Yani senin yazdığın sorunlar "scalar alliance"ından çok bulunduğun corpları ilgilendiren bir olay.

P.S Bilmeyenler için, o zamanlar zengin değildim, yani başkalarının gemilerini karşılayabilecek durumum vardıda yapmadım o yüzden savunuorm gibi değil olay. Tamamen duygusal :)
Sosyal ağlarda paylaş

acikcasi, scalar doneminde cok iyi para kazandim, dedigim gibi hic bir zamanda isk ihtiyacim olmadi.

Oyunda dividend corp share gibi mekanikler var. Alliance a para yatirmak cebindeki parayi hibe etmek degil elbette bilen bilir bunu, yatirimcilara geri donusu belirli araliklarla olur, en noob production corpu bile bunu yapar.

Kendim icin birsey istemedim hic bir zaman alliance dan, zaten plexden harciyamayacagimiz kadar isk kazaniyorduk, bunun sebebi civardaki plexleri somurmemiz degildi, civarda plex yoksa, dusman bolgesine kadar 20 jump girip orda plex yapmamizdi, bunu herkes yapabilirdi ama malesef bizden baska kimse ugrasmiyordu. napicaz bu kadar isk yi, 20 ser milyara birer char alalim, 10-15 de bpo alalim dedik, aldik, gemi reimbursement isini kurmaya calistik fakat alliance dagildi, karsi cikan cok fazlaydi, en guzel argumanda, bosverin production karakteri almayin, bizde yeteri kadar var diyen astral command ceosuydu. Biz charlari aldiktan sonra, bpo alicaz diyince, gerek yok paraniza yazik, bizde var size copy veririz dendi. sonucta 2 jump otedeki market bu karsi cikan insanlarin urettigi gemilerle doluydu, musteri kaybetmeyi kimse istemiyor.

Insanlara bir oyun icin sabah aksam iftira atmakla ugrasan az insan tanidim, bazen sasiriyorum ama sonra hemen geciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

20 jump girip orda plex yapmamizdi, bunu herkes yapabilirdi ama malesef bizden baska kimse ugrasmiyordu.

Uğraşmıyordudan ziyade pek bilen yoktu. Plex nedir nasıl yapılır ne kadar para getirir. Aylarca rat yaptım para kazanmak için ben, plex yapmayı bilsem plex yapardım rat ile uğraşacağıma. Çoğu oyuncu gibi.

Glatheros said:
bosverin production karakteri almayin, bizde yeteri kadar var diyen astral command ceosuydu. Biz charlari aldiktan sonra, bpo alicaz diyince, gerek yok paraniza yazik, bizde var size copy veririz dendi.

Güzel sorunun kaynağına indik :) Ascom ve kazılarından pek hoşlanmazdın zaten. Ayrıca bizde bpo var copysini veririz demiş işte ne güzel. Yardım teklif etmiş. Ama yaranamamış belli ki.

Glatheros said:
sonucta 2 jump otedeki market bu karsi cikan insanlarin urettigi gemilerle doluydu, musteri kaybetmeyi kimse istemiyor.

Ali abi markette çok şey satmazdı. Zaten parayada ihtiyacı yoktu ki sattığı kısımda rekabeti baltalama ihtiyacı olsun. Ama olsun gerçeklerin söylediğin şeylerin önüne geçmesine izin verme :)

Glatheros said:
Insanlara bir oyun icin sabah aksam iftira atmakla ugrasan az insan tanidim, bazen sasiriyorum ama sonra hemen geciyor.

Altta örneğini verdiğim ve önceki postumda yanlış olduğunu ispatladığım iftira gibi mi? Yok ben hiç şaşırmıorm valla :)

iftira no 1

Glatheros said:
zaten kuzeydeki bolgede sabah aksam kimlerin mercoxite kazip, uretim yapip, alliance a 1 isk bile vermeden, islerine baktigini biliyor,
megetege said:
Kuzeyde rat yapan her corp alliancea aylık ücretini veriyordu. Yani "1 isk bile vermeden farmlıyolardı" gibi bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım.

edit: Suçladığın kişinin alliancea senden kat kat fazla yardımı oldu scalar zamanında.

Ayrıca üyelerin gemilernin karşılanması gibi şeyleri Scaların main corpundan değilde, daha çok gerçek hayattan birbirlerini tanıyan insanların kurduğu ve bulunduğu, hunlara nazaran küçük bir corptan beklemen ve talep etmende olaya taraflı baktığına güzel bir örnektir sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hahaha, klasik deniz, "Gerçekler ortaya çıkıyo, attığım iftiralar havada kalıyo, bari komik dalga geçen bir resim paylaşayım"

Madem böle yapacaktın baştan söyle bir daha ki sefere. Bende hiç uğraşmam, direk pos guy veya yüce direktör diye dalga geçerim uzatmadan :)

Neyse hadi kendine iyi bak :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya deniz pvp de 2 gemi kaybedince ağlayan, tüm gün bulduğu plex'i yapmak için ihtiyacı olan var mı diye bakmadan yapabileceği kadar adam toplayıp scalar koruması altındaki alanlarda paranın dibine vurup, topladığı parayla yeni karakter alıp onunla yeni corp kurup corp'u da alliance dışında tutan bi adamdın.. tabi ki paraya ihtiyacın olmadı senin :) herkesten önce farm'layabilmek için girip her yeri scan'leyip bulup daha sonra orayı biz bulmuştuk diye bi de plex'i yapmak isteyen adamlara çıkıyodunuz :) sizin farm'ınız yüzünden her corp için ayrı plex yapma günleri koyduk. Siz farm'ladıktan sonra kimseye yapacak bişey kalmıyodu.

üstelik 20 jump öteye gittiğin yerler düşman toprakları değil NC tarafından tutulan mavi alanlardı. Patladığınız zamanlar yedi cüceler gibi elde baltalar lay laylom farm'a giderken yolda yakalandığınız zamanlardı :) NC ile diplomatik anlamda az dalaşmadım sizin yüzünüzden, gidip ordaki plex'leri de yapıyodunuz diye paso bana şikayet ediyolardı... herkes kendi topraklarındaki plex'leri yapsın, bizim alanlara girmeyin carebear'larınıza sahip çıkın diye bi de azar işitip, yine de size laf dokundurtmuyodum.. açtırma şimdi ağzımı :)

oyun bu sonuçta şahsi derdim yok, laf geçirme gibi bi sıkıntım yok ama sen laf edebilecek en son kişisin be deniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden he, sen yazınca hatırladım şimdi. Deniz ve ömere önlem olarak plex günleri diye bir şey çıkarmıştık. Adamlar plex bırakmıyodu kimseye :) Bide haftada 2 gün (sadece 2 gün spawn oluyodu madenler) kuzeyde kazı yapanların madenlerinde gözleri kalmış buna rağmen :)

"Biz haftada 7 gün plex yapıp kimseye bırakmıyo olabilir, saatte milyarlar kazanabilirz, ama kuzeyde haftada 2 gün maden kazıp saatte 50m kazan adamlar neden ally gemilerini karşılamıyo!!"

Ne kafasıysa artık arkadaştaki :)
Sosyal ağlarda paylaş

tradermax said:

ya deniz pvp de 2 gemi kaybedince ağlayan, tüm gün bulduğu plex'i yapmak için ihtiyacı olan var mı diye bakmadan yapabileceği kadar adam toplayıp scalar koruması altındaki alanlarda paranın dibine vurup, topladığı parayla yeni karakter alıp onunla yeni corp kurup corp'u da alliance dışında tutan bi adamdın.. tabi ki paraya ihtiyacın olmadı senin :) herkesten önce farm'layabilmek için girip her yeri scan'leyip bulup daha sonra orayı biz bulmuştuk diye bi de plex'i yapmak isteyen adamlara çıkıyodunuz :) sizin farm'ınız yüzünden her corp için ayrı plex yapma günleri koyduk. Siz farm'ladıktan sonra kimseye yapacak bişey kalmıyodu.

üstelik 20 jump öteye gittiğin yerler düşman toprakları değil NC tarafından tutulan mavi alanlardı. Patladığınız zamanlar yedi cüceler gibi elde baltalar lay laylom farm'a giderken yolda yakalandığınız zamanlardı :) NC ile diplomatik anlamda az dalaşmadım sizin yüzünüzden, gidip ordaki plex'leri de yapıyodunuz diye paso bana şikayet ediyolardı... herkes kendi topraklarındaki plex'leri yapsın, bizim alanlara girmeyin carebear'larınıza sahip çıkın diye bi de azar işitip, yine de size laf dokundurtmuyodum.. açtırma şimdi ağzımı :)

oyun bu sonuçta şahsi derdim yok, laf geçirme gibi bi sıkıntım yok ama sen laf edebilecek en son kişisin be deniz :)

haha az cekmedin salih hakkatten.

En super harekette, Mostly beni podladiktan sonra photoshopla sahte kaniy yapip, bende bu implantlar vardi diyip 1bn almamizdi. Asiri eglenmistik. Keske gene o kafalara donebilsek...

ayrica mete sizde az kazanmiyordunuz yeme beni simdi, capital uretiyordunuz, yapma gozunu seviyim simdi :)

scalarin ekmegini hepimiz yedik.
Sosyal ağlarda paylaş

RQH da Whiteops olarak biz capital üretelim ama Pos maliyetlerini biraz düşürmek için orta kalite moonlardan 1 tanesini biz alalım ucuza capital üretelim demiştik. Birileri karşı çıkmıştı scalardan. Eski defterler açılmasın artık. söylenecek çok şey çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Alayınız çaptan düşmüşsünüz be. Ulan olaya POS guy dahil olmuşken hemen bırakılır mı yakası? Yine tadını çıkarttırmadınız.

Bu arada Salih, hayırdır oyuna mı dönüyorsun? Eski günleri yad etmeye başladığına göre... Bu işler böyle başlar, efkar basar falan. Sonra bir bakarsın, "E hadi toplansak sesleri yükselmeye başlar"...

Kardeşim ne Scalarmış be... Dağıldı ama efsanesi devam ediyor.

"Şer yuvaları dağıtıldı ama kökü kurutulamadı..."
Sosyal ağlarda paylaş

DERT3 said:

RQH da Whiteops olarak biz capital üretelim ama Pos maliyetlerini biraz düşürmek için orta kalite moonlardan 1 tanesini biz alalım ucuza capital üretelim demiştik. Birileri karşı çıkmıştı scalardan. Eski defterler açılmasın artık. söylenecek çok şey çıkar.

her zaman inkar edecek biri cikar merak etme, sonucta hepsi bir melekti, tek dusundukleri turk oyuncularin rahatiydi. LOL
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Alayınız çaptan düşmüşsünüz be. Ulan olaya POS guy dahil olmuşken hemen bırakılır mı yakası? Yine tadını çıkarttırmadınız.

Bu arada Salih, hayırdır oyuna mı dönüyorsun? Eski günleri yad etmeye başladığına göre... Bu işler böyle başlar, efkar basar falan. Sonra bir bakarsın, "E hadi toplansak sesleri yükselmeye başlar"...

Kardeşim ne Scalarmış be... Dağıldı ama efsanesi devam ediyor.

"Şer yuvaları dağıtıldı ama kökü kurutulamadı..."

Döndüm abi :) Trader KUGA ve Gallladorn isimli 2 karakterle oyundayım :) özlemişim valla.. o kadar özlemişim ki geçen TS e girdim, balta'nın sesi bile minik bi kelebek zerafetinde geldi bana :D ahahah

eskisi kadar aktif olacağımı sanmam ama buralardayım... para toplarsam kellax'ı geri alcam, adam satmaya razı. Ona uğraşıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ben bu oluşuma girmeyerek çok şey kaçırmışım zamanında

anlamadığım şu, iki tarafta baya zengin olmuş, neden ayrıldınız o zaman?

bir kac tane capi dar adam girmisti alliance a, biz buyuk alliance dan sikildik, artik kucuk gangler yapmak istiyoruz diye.

Bunlar bir hisimla geldi, piz pvpnin kralini gorduk diye. fail fleet ustune fail fleet yaptilar, KB losslarla costu. Alliance daki pvp oyunculari oyundan baydi, o karisiklikta insanlari bolup, "hadi morsus mihi ye girelim, bakin bu sayilarla olmuyor, buyuk alliance soyle guzel boyle super" dediler. morsus mihi ye girdi insanlarin cogu, 1 ay gectikten sonra bu capsiz herifler morsus mihi den de cikti.

Simdiler de Turkleri gene kendi corplarinda toplamaya calisiyorlarmis, essek cok olunca semer vurmaya calisanda cok oluyor tabii.

hic bir zaman ISK degildi dert. Dedigim gibi sadece pvp yapan arkadaslar isk sikintisi cekerdi, onlarada mutlaka birisi fitli bir t2 gemi verirdi boyle durumlarda. Sadece bir kac tane yetersize inandi alliance in cogunlugu.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

Suark said:

ben bu oluşuma girmeyerek çok şey kaçırmışım zamanında

anlamadığım şu, iki tarafta baya zengin olmuş, neden ayrıldınız o zaman?

bir kac tane capi dar adam girmisti alliance a, biz buyuk alliance dan sikildik, artik kucuk gangler yapmak istiyoruz diye.

Bunlar bir hisimla geldi, piz pvpnin kralini gorduk diye. fail fleet ustune fail fleet yaptilar, KB losslarla costu. Alliance daki pvp oyunculari oyundan baydi, o karisiklikta insanlari bolup, "hadi morsus mihi ye girelim, bakin bu sayilarla olmuyor, buyuk alliance soyle guzel boyle super" dediler. morsus mihi ye girdi insanlarin cogu, 1 ay gectikten sonra bu capsiz herifler morsus mihi den de cikti.

Simdiler de Turkleri gene kendi corplarinda toplamaya calisiyorlarmis, essek cok olunca semer vurmaya calisanda cok oluyor tabii.

hic bir zaman ISK degildi dert. Dedigim gibi sadece pvp yapan arkadaslar isk sikintisi cekerdi, onlarada mutlaka birisi fitli bir t2 gemi verirdi boyle durumlarda. Sadece bir kac tane yetersize inandi alliance in cogunlugu.

Sethlor said:

euhuaeuahua

e ikiye bir agir geldi tabi kisa devre yapti

Harbi bu neyin kafası ya?
Ne zaman yaşandı bunlar, ben niye hatırlamıyorum? Tüm bunlar olurken ben neredeydim?

Ya da tüm bu soruları unutun. tek soru sorayım.

Nerenden uyduruyorsun bunları?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...