Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski harddiskleri güvenli sekilde imha etmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yazılımsal olarka eraser adlı programla farklı yöntemlerle silebilirsin. Veri kurtarma yapılamayacak şekilde silmek çok uzun zaman alır yalnız.

Fiziksel olarak mıknatıs falan diye söylenir hep de ondan emin olamazsın.
Mesaj tarihi:
Bu arada fikir değiştirdim. Benim HDD'lerin biri 120 GB biri 250 GB. Tayland seli dolayısıyla yeni 250 GB hdd'ler şu an 60-70 euro'ya satılıyor. IDE / USB adaptörleri varmış ortada 5-10 euro'ya. Alıp software ile bi güzel temizleyip sonra ebay'e koycam. Tabi bu satınca recovery riski artıyor. En temiz hangi software ile yaparım?

Dban? Eraser?
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

miknatisin da geri donusu kolay, disklerin ozellikle eski idelerin icini acmak kolay, bence ac onlari plakalari bardak altligi yap. profit.

abii disketleri kırıp içini sağa sola yapıştırırdım küçükken uahsd
Mesaj tarihi:
Mirage said:
Tayland seli dolayısıyla yeni 250 GB hdd'ler şu an 60-70 euro'ya satılıyor.
hadi be?? sata2 seagate 250gb 7200rp var bende 2.5" üstelik, o paraya gidiyorsa yarın koyayım ebaye
Mesaj tarihi:
atmadan ya da parçalamadan önce bir isteğim var:
eğer ki imkan bulur da bağlarsan hdd'yi kapağı açık halde kaç dakika çalışabildiğini bi test eder misin? benim testim 30dk civarında tuttu. ama o kadar süre çok az. belki kapağı açıkken ters çevirsen falan biraz daha artabilir diye düşünüyorum ama ziyan edecek hdd kalmadı.

öyle ufak bi istek işte.
Mesaj tarihi:
Sypro said:

atmadan ya da parçalamadan önce bir isteğim var:
eğer ki imkan bulur da bağlarsan hdd'yi kapağı açık halde kaç dakika çalışabildiğini bi test eder misin? benim testim 30dk civarında tuttu. ama o kadar süre çok az. belki kapağı açıkken ters çevirsen falan biraz daha artabilir diye düşünüyorum ama ziyan edecek hdd kalmadı.

öyle ufak bi istek işte.

oylesine masum bir istek ki kendimi takdir etmeden alamadim.
sypro ya benden 3 disk. haftasonuna falan denerim timerun. asdfasd
Mesaj tarihi:
Sargon said:

En hizli ve basit yontemi manyetolu cakmaktan cikan elektrik 1-2 kere harddisk'e verilir.(uyari, inanmayip deneme yapmayin pisman olursunuz)

flashdiske falan versekde gidio mu..
oha
  • Yeni Oluştur...