Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper bakteriler geliyor. (sştık)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Cystein said:

Ne boktan bi yazı lan bu. Nasılmış bu resistance? Napiyomus da resistliyomus bakteri? Az spesifik bilgi verselerdi de biyokimyager olarak Bi kafa yorsaydim. Peh

klebsiellanın direnci: karbapenemi ß-laktamaz enzimiyle yıkmasına bağlı. bu direnç mekanizması textbook bilgisi, o yüzden yazıda belirtmemiş olabilirler.
bu bakteri sağlıklı adama bişey yapmaz ama allah korusun operasyon geçirdiğinizde yoğun bakıma yattığınıza veya bağışıklık sisteminiz düştüğünde öttürür. zaten piyasayı yıkıp geçen MRSA, enterekok ve pseudomonanslar var. bi de üzerine bunun eklenmesi korkutucu.
benim boğaz ağrım antibiyotik kullanmadan geçmez ve al kardeş bak bu ilaç bende çok işe yaradı sen de kullan zihniyetinin sonuçları bunlar.

Antibiyotik Direnci Nasıl Olur?

siz antibiyotiiği her aldığınızda direnç genine sahip bakteri hariç diğerlerini öldürüyorsunuz. yaşama ortamı genişleyen dirençli bakteri haftalar içerisinde floranız tekrar oluşmaya başlarken konjugasyon, F plazmid ve Hfr aracılığıyla "al kardeş bu gen çok işe yaradı sen de kullan" diye floranızdaki diğer bakterilere dağıtılıyor. sonra uyuşuk uyuşuk takılan bu bakteriler bağışıklık sisteminizi baskılayan bir durumda şaha kalkıp bütün antibiyoriklere dirençli enfeksiyonlar oluşturup kelimenin tam manasıyla sizi öttürüyor. Bunun yanında basit bir antibiyotik (penisilin) yerine gereksiz yere güçlendirilmiş antibiyotikler(kinolonlar) aldığınız zaman bu süreci hızlandırıyorsunuz.

Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

normalleri beni hasta etmiyordu iyi oldu bu gelişme, zaten 20 yas dişimde çıkmadı benim hiç, evrim işte naparsın :o

dostum sana kötü bi haberim var, bu anlattığın semptomlar gösteriyor ki evrim sana hiç uğramamış ve uğramayacak, hep bir şempanze olarak kalacaksın hayatının sonuna kadar üzgünüm:(
Sosyal ağlarda paylaş

aksine eğer son gelişmeleri takip etseydin görürdünki özellikle son jenerasyonlarda 20 yaş dişi hiç gelişmiyor birçok kişide, bu durumda bilimsel olarak sempanzeye daha yakın olan sensin sdgsf

muz?

ayrıca bakteri konusunda da ciddiyim en son hasta olmamın üstünden 15 yıl falan geçti lol.

gelecek bizim, üzgünüm :p
Sosyal ağlarda paylaş

norak zaten sağlıklı 5-65 yaş arası insanlar için çok büyük problem değil bu bakteriler.
1 yaştan ufak veya 65+ yaş arası populasyonda ve ameliyat/yaralanma/immun sistemi baskılanmış hastalarda sorun oluyor. mesela hastayı ileri derece bir kanserden kurtarıyorsun ama bağışıklığı düştüğü için, çoğu sağlıklı insana kıytırık gelecek bu bakterilerin enfeksiyonları antibiyotik direnci yüzünden elimizi kolumuzu bağlıyor.

ayrıca tebrik ederim sağlığını koruduğun için ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...