Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

Myshkin said:

Peki o pitbullların sahipleriyle ilgili de bir araştırma var mı? Acaba hayvanlar durduk yere mi saldırmış yoksa elindeki eksik veriyle fazladan çıkarım mı yapıyorsun? Adamlar zaten sorun çıkarmak için pitbull alıyor dolayısıyla çıkan sorunların büyük kısmında o hayvanlar var.

Pitbull'u ne amacla besliyor insanlar bilmiyorum. Hayvanın saldırgan bir yapısı oldugunu biliyoruz. Pitbull'ların sebebiyet verdigi sayısız ölüm var. Diger kopek cinslerinde bu sayıları oranlarsan sorunun pitbull'dan kaynaklandıgını gorebilirsin.

Elimdeki eksik bilgi ile cıkarım yapmıyorum. Sahibi sebep olmasa da pitbull adam yaralayabilir, öldürebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Peki o pitbullların sahipleriyle ilgili de bir araştırma var mı? Acaba hayvanlar durduk yere mi saldırmış yoksa elindeki eksik veriyle fazladan çıkarım mı yapıyorsun? Adamlar zaten sorun çıkarmak için pitbull alıyor dolayısıyla çıkan sorunların büyük kısmında o hayvanlar var.

yalnız ,bir sahip köpeğini istediği kadar psikopat yapsın.sokaga saldığında adam öldürme ihtimali düşük

pitbullda bu potansiyel sahibi ne kadar efendi baksa bile var işte
Sosyal ağlarda paylaş

pitbullun durup dururken bebeğe saldırıp parçaladığı, çocuğa veya insana saldırdığı çok miktarda video var internette, ararsan bulursun rahatça. Bu kadar ciddi bir istatistiki fark varken "hepsi mi sahibin suçu?" ya da diğer köpeklerin sahibi normal de bi bunlarınki mi sapık diye sormak gerekiyor tabii. Oran olarak bir miktar daha fazladır elbette, "uu en güçlü köpek" diye ne kadar kıro maganda varsa heves ediyor. Ama %50den fazlası pitbuldan gerçekleşen saldırıları tamamen sahibe bağlamak pek mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ooo çok sevindim çok güzel oldu.acayip gıcık oluyodum ztn köpek sahiplerinin milleti umursamayıp köpekleri salmalarına.
örneğin, sabah işe gideceğim, adam köpeği salmış sanki koskoca park onların gibi koşturuyo köpeği. ulan yaklaşamıyorum kocaman köpek dikiliyo bana bakıyo.napayım yani nasıl geçeceğim sonuçta tehlikeli hayvan. bi de korkuyoruz diye içten içe nasıl mutlu oluyolarsa. ya senin köpeğin seni ısırmaz tabi korkmuyosun. tutmuyo köpeği. bağırıyorum tutun artık diye o zaman tutuyo.

şimdi bi de tasmasız köpek dolaştırdıklarında köpek kendiliğinden saldırırsa " tedbirsizlikten adam yaralamaktan" yargılatcaksın bunları süper olcak.

o kadar sosyal kural var uyduğumuz bu köpek sahipleri dışarda milletin içinde tehlikeli hayvan dolaştırmanın sosyal kurallara uymadığını hala anlayamıyodu iyi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ama %50den fazlası pitbuldan gerçekleşen saldırıları tamamen sahibe bağlamak pek mümkün değil.

Yukarıda trip atmasını biliyordun yok 2 kitap okuyundur vs. Onları söylemeyi biliyorsan gerekli araştırmayı yapmadan bu laflarının hiçbir anlam ifade etmediğini de bilmen lazım. Mümkün olup olmaması diye bir şey yok. Bu konuda bir araştırma var da mı konuşuyorsun, hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

parktaysa açabilir bence gayet tasmayı. köpek sonuçta bu da, koşması bi kendine göre gezmesi gerekiyor, onun da ihtiyaçları var. rahatsız oluyorsan sahibine "tutabilir misiniz" dersin, tutar ya da takar tasmayı geri sen geçersin. ha sen dediğinde kaale almıyosa terslik çıkarıyorsa o zaman problem.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Bi insan bu kopek tarafindan nasil yaralanabilir ki lan.

Gelisine plase dokunsan ölür bu kopek.

önemli olan o değil ki. hukuki olarak köpek sahibinin yaralamaya teşebbüs etmesi suç.bunu yaparken herhangi bir alet kullanması suç.herhangi saçma sapan bir aletle de yaralayıp bu aletle yaralanır mı deyip mahkeme haklı çıkarsın senin mantığınla.

köpeğin cinsine göre pitbull gibi köpeklerin ölümcül olduğu bilindiği için adam öldürmeye teşebbüs bile verebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Rewendor said:

Ama %50den fazlası pitbuldan gerçekleşen saldırıları tamamen sahibe bağlamak pek mümkün değil.

Yukarıda trip atmasını biliyordun yok 2 kitap okuyundur vs. Onları söylemeyi biliyorsan gerekli araştırmayı yapmadan bu laflarının hiçbir anlam ifade etmediğini de bilmen lazım. Mümkün olup olmaması diye bir şey yok. Bu konuda bir araştırma var da mı konuşuyorsun, hayır.

araştırma var, pitbul sorunu çok daha ciddi uluslararası bir sorun.

ancak araştırmanın ötesinde istatistik diye bir bilim dalı var, olasılıkları, ihtimalleri, sebepleri inceliyor. bak üniversitelerde bölümleri falan var, dersleri var, mühendislik ve benzeri sayısal öğrencilere derslerini veriyorlar. gauss dağılımı falan var, standart sapma oranı var.

aç biraz oku öğren. sebep sonuç ilişkilendirmesini, sayısal oranlardan çıkarıp yapmayı katarsın hayatına.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Yahu saldırgan degilse sal ne olacak. Husky var bende, kedi, tavuk gibi hayvanlar dısında kimseye zararı yok. Ama kedi gordu mu dayanamıyor hayvan, zaptedemiyorsun. Bende kedi falan varsa etrafta baglı gezdiriyorum, yoksa sal gezinsin ozgurce.

yok o yanlış. karşındaki inasn saldırgan olup olmadığını bilemez, hatta bilse bile korkusu fobisi olabilir. gider parkta salarsın tamam da, normal gezdirirken bağlı olması lazım. 16 sene köpek besledim ben de, geçen nisan başında yaşlılıktan öldü hayvan. uzun süre bakınca insanların tepkilerini falan da çıkartabiliyorsun bir yerden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Rewendor said:

Kopeklerin saldırganlıgı uzerine master falan mı yaptın ne bu afra tafra? Haber okuman yetiyor, her seyi bilmek icin uzman olmaya gerek yok.

Kaldı ki sahibini öldüren pitbull'lar da var. Buna ne diyeceksin gm tamer?
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

toggie said:

Yahu saldırgan degilse sal ne olacak. Husky var bende, kedi, tavuk gibi hayvanlar dısında kimseye zararı yok. Ama kedi gordu mu dayanamıyor hayvan, zaptedemiyorsun. Bende kedi falan varsa etrafta baglı gezdiriyorum, yoksa sal gezinsin ozgurce.

yok o yanlış. karşındaki inasn saldırgan olup olmadığını bilemez, hatta bilse bile korkusu fobisi olabilir. gider parkta salarsın tamam da, normal gezdirirken bağlı olması lazım. 16 sene köpek besledim ben de, geçen nisan başında yaşlılıktan öldü hayvan. uzun süre bakınca insanların tepkilerini falan da çıkartabiliyorsun bir yerden sonra.

İnsanların icinde gezdirmiyorum zaten, dagda tepede geziyo benimkisi. Parkta gezdirme fırsatım olmadı evin lokasyonu nedeniyle ama sehre 1 kere inmisligi var, o da tasmayla tabi ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

pitbull falan hikaye
istersen kuzu gibi yapabilirsin o hayvanı , ama köpek piskolojisinden anlamayan insana bunu anlatamıyorsun işte

golden ı husky yi de pitbuldan beter yapabilirsin

tamamen sahibinin piskolojisine ve verdiği eğitime bakar

eğitim şart

bu söylediklerin çok basit ve bilinçsiz haberin olsun. 16 sene köpek besledim diyorum, az çok biliyorum merak etme psikolojisini.

Evet bir golden retrieverı ortalama bir pitbuldan daha agresif hale getirebilirsin. Ama karakter itibariyle pitbul çok daha saldırgan ve dengesiz bir köpek. Ne kadar iyi bakarsan bak bu bir yerden çıkar. Ve aynı dikkatle aynı şekilde baktığın iki köpek arasında Pitbull her zaman diğer köpekten (diğerinin cinsi ne olursa olsun) daha saldırgan olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

parktaysa açabilir bence gayet tasmayı. köpek sonuçta bu da, koşması bi kendine göre gezmesi gerekiyor, onun da ihtiyaçları var. rahatsız oluyorsan sahibine "tutabilir misiniz" dersin, tutar ya da takar tasmayı geri sen geçersin. ha sen dediğinde kaale almıyosa terslik çıkarıyorsa o zaman problem.

abartayım biraz:

kendime ev hayvanı diye bi ejderha alayım her gün her gün hayvanın ihtiyacı diye salayım parka oyun oynayayım. ancak bana söleyenler olursa tutayım. sölemek zorunda kalsınlar yani. söylemeyip geçenleri kazara yakıp öldürürse yaralarsa onların suçu olsun çünkü söylemediler bana tut diye.

onların gerilmeleri, tehlike içinde hissetmeleri, söylemek zorunda kalmaları hiç önemli değil çünkü hayvanın ihtiyaçları var o daha önemli.

korkup şikayet etmicek mi insanlar. izin vercekler mi öyle bi hayvanla şehir içinde yaşamama?

köpeklere aşina olmamız onların korkutucu, tehlikeli olduğu anlamına gelmez.bi de bazı liseli kızlar pitbull gibi agresif köpekleri dolaştırıyolar. ya sanki tutabilecek köpek sinirlense bana.anlatamıyorum. bende köpek baktım bir hafta zamanında. bisikletlere kitlendi mi tutamıyordum.sahibin insiyatifinden çok hayvanın tehlike arz etmesi önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

o abartmayla baştan fail oldun, çünkü şehirde ve toplu ortamda aslan, kaplan, yabandomuzu, ejderha(!) gibi bireysel tehdit oluşturan hayvanları beslemek yasak. Tutup ben puma besliyorum diyemezsin mesela. Haliyle senden önce düşünüp onu yasaklamış adamlar. Köpekse o kadar tehlikeli olmadığı için serbest. Pitbullara yasak getirilmesi sık sık gündeme geliyor dünya çapında, en son türkiyede yasaklanmıştı sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiiki köpeğin cinsinden gelen özellikleri olacak
pitbull da saldırgan agresif bir hayvan bunu da kabul ediyorum

da suçu direk köpeğe atmak olmaz

ha şöyle yaparsın pitbull alacak insanlara bi piskoloji testi yaparsın ne bileyim bi ruhsat vs gibi yeterlilik getirirsin ama pitbull u komple suçlayıp yasaklamak bence çok yanlış

pitbull besleyebilecek bir insan zaten ne aldığını ilerde neye dönüşeceğini o köpeğin biliyor olması lazım , bilinçli olarak alması lazım

o doğasından gelen agresifliği sahibinin eğitimle disiplinle baskılayabiliyor olması lazım , baskılayamıyorsa zaten ya hayvanda genetik bozukluk vardır yada eğitememiştir

ki bu tarz köpeklerin mutlaka profesyonel eğitime gönderilmesi lazım, ki profesyonel eğitimden kastım gönder köpeği 6 ay sonra mum gibi gelsin değil , eğitim o değildir . köpek eğitimlerinde genelde köpekten çok sahibini eğitirler.

gerçi türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz, nerdeyse isteyen herkes gidip ruhsatlı ruhsatsız tabanca silah alabiliyorken bunları tartışmak da çok saçma
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

o abartmayla baştan fail oldun, çünkü şehirde ve toplu ortamda aslan, kaplan, yabandomuzu, ejderha(!) gibi bireysel tehdit oluşturan hayvanları beslemek yasak. Tutup ben puma besliyorum diyemezsin mesela. Haliyle senden önce düşünüp onu yasaklamış adamlar. Köpekse o kadar tehlikeli olmadığı için serbest. Pitbullara yasak getirilmesi sık sık gündeme geliyor dünya çapında, en son türkiyede yasaklanmıştı sanırım.

fail falan olduğum yok da çünkü aynı mantığı anlatıyordum.
köpekler sadece ölümcül olmadıkları için serbest.bireysel tehdit oluşturuyorlar.ilerde yaralayıcı olabilecekleri de yasaklayalım derlerse en başta onlar yasaklancak pumalar gibi. zaten ben mantığını anlatmaya çalıştım. köpek sahipleri çok haklı buluyo kendilerini ama insan olarak benim gibi olanların durumu bir köpeğindenkinden daha önemli. fobim var. tehdit hissediyorum. bunu umursamayan köpek sahipleri hayvan hakları falan diye konuşmasın. ne zaman konuşsam öyle söylüyolar çünkü. halbuki kedi besliyorum evde.kediden korkanları da anlıyorum mesela. ama onlar saldırganlık sergilemiyo.

yani öldürüyosa yasaklamak doğru ama yaralıyosa yasaklamak yanlış mı oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...