Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 şimdi donanım gurusu arkadaşlar. benim elimde OCZ marka ddr3 2x 2 gb'lık 1333 mhzlik ram vardı. Bugün abimin arkadaşı 3 adet ddr3 4gb'lık 1333 mhz Kingston ram getirdi. kendisi yanlış aldığı için bunları bize satabileceğini söyledi ve 3 ram için toplam 100 lira istedi. şimdi benim kafamı kurcalayan şey, internetten yaptığım ufak bi fiyat araştırmasına göre bu bendeki OCZ marka 1333 mhz ramlerin 2x 4gb olanları 600 lira gibi bödöf bi fiyattan satılıyor. fakat nasıl oluyor da aynı performanstaki ram kingston olunca 3x 4gb 100 lira olabiliyor? bi de ramleri yanyana koyunca kingstonlar biraz komik duruyor. önemli olan boy mu işlev mi? ramler şunlar, üstteki bendeki 2gb'lık OCZ, alttaki yeni gelen 4gb'lık kingston; haliyle kafamda soru işaretleri var. eğer bu 4'lüleri alırsam OCZ'leri çıkarıcam. almalı mı, almamalı mı? OCZ ile kingston arasındaki bu fiyat farkı niye? el atın guru patiler. ha bi de bi not daha ekleyeyim, bu windowsun kendi performans testi gibi bişeyi var ya cpu hdd ram hepsini test ediyor puan veriyor falan, ocz'ler ile de 7.3 aldı bununla da 7.3 aldı. windowsa göre bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 gecen ram bakarken ocz nin ram uretmeyi bıraktıgını gormustum. hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Şimdik hayatım boyunca hep kingston kullanan birisi olarak yazıyorum bunları. Ram firmaları da artık diğer ürünler gibi hede hödö extreme, hede hoodooo gold edition tarzı şeyler yapmaya başladı, bayadır da böyle üretiliyor. Senin resimde gösterdiğin kingston marka olan, kingstonun sonunda herhangi bir edition bulunmayanı. Misal şu resimde gördüğün HyperX serisi, daha iyi soğutma vaad ediyor kendileri. Gösterdiğin OCZ ise yazdığı ve tipinden de anlaşılacağı gibi hede hödö edition (platinium sanırım). Alış veriş sitelerindeki bilgilere bakarsan vay efendim daha hızlı fotoşop kullanırsınız falan yazar halbuki aralarında çok ufak farklılıklar bulunur Ha bu dış görünüşlerin neye etkisi var, genelde overclock için soğutmalı falan oluyorlar, sende olan kingstonda görüldüğü üzere herhangi bir metalik kaplama falan yok, bu yüzden OCZ daha pahalı. Aynı şekilde kingstonunda pahalı modelleri var, hem de OCZ den baya pahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 abi bana çok ilginç gelen bi tespitim oldu. dün kingston 8 gb takılıydı. 30 fps'nin altına nerdeyse hiç inmeyen Skyrim 23 fps'leri falan gördü. şu anda dün fps düşüşü yaşadığım yerlerden birindeyim bu sefer 4 gb OCZ takılı, 30 fps. bu normal bişey midir? bi kere ram'lerin performansa bu kadar etki ettiğini bilmezdim de üstüne bir de 4 gb, 8 gb'dan üstün geldi. ha ama mesela 8 gb takınca Battlefield 3'teki yükleme süresini yarı yarıya düşürdü fakat onda da frame oranı düştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 cevap soru içinde değil mi? elindeki ocz ekstra soğutmalı , haliyle yük altında geçen süre sonundaki performans düşüşü kingstona göre daha az. oyun yüklerken herhangi aşırı yükleme olmadığı için 8 gb performansının tamamını alabiliyosun kingstondan , ama iş uzun vadede yüke geldiğinde soğutma devreye giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 sadece o değil ocz ramlerin overclock toleransı çok ama çok daha fazla kingstona göre o yüzden de çok daha pahalılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 enerji tüketiminde fark olması lazım bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Bu iki model arasında tabiki OCZ olan overclock açısından daha iyi lakin genelleme yapmak yanlış olur. Kingston'un da üst seviye soğutma ve overclock destekli modelleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ram'in kapasitesi, orada ne kadar yer tutabileceğin ile ilgili. demek ki skyrim, os ve o anda açık olan program vs. için 4 gb ram yeterli, geri kalan etken erişim hızı vs. tomshardware'den bir alıntı: said: In most instances 1600 MHz (12800) is plenty good enough for gaming. The "value" of RAM is High Speed + Low CAS latency. The difference between 1600 -> 1800 MHz DDR is added cost and 2-4 FPS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 ocz lerin büyük ihtimalle hem daha iyi oc olur hemde timingleri 7-7 okuyabildiğim kadarıyla timing olayı fiyatı uçurur ramlerde kinstonların timing leri tam kaç bilmiyorum ama 11-12 gibi birşeydir timing step leri kısa ve öz olarak açıklamak gerekirse ramlerin kaç milisaniyede okuma yazma döngüsünü tamamlası diyebiliriz bir nevi usb belleklerin okuma yazma hızı gibi düşünebilirsin timing step ler ne kadar küçük değerdeyse ramlerin fiyatları o kadar uçar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Evet olay kaç gb dan sonra timing dir. Bahsi geçen OCZ yi kullanıyorum ben. Timingi yazdığı gibi değil ama biostan bişiler yapmak gerek 1024MHz te çalışıyordu sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 valla anlaşılan bir 2+2 ocz daha alıcam temiz temiz. o zaman bişey daha sorayım, şimdi sanırsam bu platinum edition ocz'ler üretimden kalkmış o yüzden siparişini verdiğim yer gold edition getirebiliyor. uyumsuzluk çıkarırlar mı? 2+2 platinum, 2+2 gold olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Yok bir fark olmaz onun farkı genellikle soğutma sisteminden kaynaklı. Birde ben OCZ ile Kingston'u kıyaslamam bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar