Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiyesi olan?

Saeros

Öne çıkan mesajlar

FR nin hmm 180 civarı kitabı var 1985'ten beri çıkmış, bende 42 tanesi var :) gerisinide alıcam :).

özellikle war of spider queen en iyi serilerdendir, ayrıca realms of diye başlayıp 7-8 kitap olan kısa hikayeler serisi de dünya hakkında, diğer ana kitaplarda anlatılmayan ayrıntı şeyler hakkında tonla bilgi vermekte.

Harpers serisi (dağınık haldede olsa 16 kitaptır şimdilik) drizzt kitaplarına göre daha yumuşaktır anlatım vb olaraktan.

elanie cunningham serileri de gayet güzel örülmüş karmaşık olaylar, karakter topluluklarından oluşur.

Cormyr Destanı baya iyi bir seridir sonracıma.

Ayrıca avatar serisi kötü değil :) sadece türkçe çevirisi çok kötü. o seriyi 3 yazar birlikte yazmış (richard awlinson=richard all-in-one). ki hepsinin ayrı ayrı kitapları da var, onlarda hiçbir sorun yok gayet güzel kitaplardır hepsi.

ben şu an Return of Archwizards' a başladım aynı zamanda Sea of Swords u bitirmeye uğraşıyorum.

-Kısaca FR dünyası ÇOK büyük ve inanılmaz derecede ayrıntılıdır, adamların abartıp gerçek dünyadan daha ayrıntılı bi dünya yarattığından şüphelenmiyor değilim :) büyük ihtimalle hakkında yaratılmış herşeyi okumak için 10 yıllar gerekir.

[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair

[Bu mesaj Norak tarafından 26 Eylül 2004 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batilc, 25 Eylül 2004 22:51 tarihinde demiş ki:
sturm paladin, ötesi var mı? tasın herşeyi boşvermesi ırksal özelliği arkadaşları için çabalaması ise alignment, tanis'in ikilemi kendi kişiliği, kitiarıın guc arzusu normal herlezde olan bişi... eger bana bunlardan derin mi derin anlamlar cıkarmamı istiyosan hic bosuna ugrasma sana benzer seyleri gösterebilirim fr'de...

her şeyden önce batilcin dlyi böylesine somutlaştırabilmesine çok şaşırdım. dl bence o paladindir, o ırk özelliğidir efendim o alignmentıdır dan ibaret değildir. kesinlikle dldeki dostluk, arkadaşlık, onur v.b. temaları çok iyi işlenmiş, çok iyi örülmüştür.
fr'ye gelince okumadım ve yorum yapmak istemiyorum. gerçi okumuşda olsam glaminki kadar öznel ve keskin yargılarda bulunmam. sonuçda böylesine büyük bir kitleye sahip bir seriyi iyice incelemeden yorum yapmak çok doğru sayılmaz.
hem burda tartışmamız gereken fr mi dl mi değil. bir arkadaşımız tavsiye istemiş. bence de fr serisinden bilenlerin önerdikleri kitapları okumalısın öncelikle. sonuçta nasıl olursa olsun çok büyük bir seri olduğu reddedilemez bir gerçek.[signature][hline]I have no options left again.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok zaten o cumleleri muhalefet olsun diye söyledim:) sonra bende anlamsız oldugu kanısına vardım...

abicim sturmun felsefesinden ne cıkaracaksın ya anlamadım. adam paladin ve bu özellikleri sergiliyo ve guzel de yapıyo da bundan ne gibi derin anlamlar ve felsefi bakış açıları çıkarmamı bekliyosun?

said:
bana dar kafalı dien adamın yazdığına bak hala3.5 miş 3müş bunlarla uğraşıon neymiş "ona dex ekleniodu ama 3.5da farklı" frpden aldığınzevk bumu senin

önce ne alaka oldugunu anlamadım. ikinci olarak cevap vereyim... Evet aldıgım zevk BU! eger böyle istemiyosan hadi dnd2ed dnd1ed yapalım, bakalım onlarda ne halt yiyecen?
örnek veriyorum, 3ed'de sleep buyusunun etkisi 2d4 hd creatures; 3.5ed'de ise direk 4hd creatures demiş. simdi burdan cıkarılcak ders, sleepin eskiden 1.level icin falza guclu oldugu. eger sans eseri 8 atarsanız, level 8bi karakteri uyutma şansınız oluyur level1 olarak. anltabildim mİ?

said:
"aa drizztin elinde buz yapan pala var" gibi bişey söz konusuysa hack&slash olmaması imkansız dl'de sadece 2-3 item vardır
kendi sözüne düştün. bana ne diyordun 2 seneden beri?
-dl en iyi fantastik seri
-niye? lotr varken dl kalır mı?
-lotr edebiyata girmiş, dl ise daha fantastik oldugu icin daha guzel....

bunu konuşan bi adamın magical itemları birer "-" olarak görmesine şaşırdım.

said:
neymiş drizzt aşmış two-handed pala kullanıomuş bunu okuycağıma açarım 2. dünya savaşı gazilerinden birinin günlüğünü okurum

buna ise yarılıyorum. zaten tğm fantastik serileri okuyacagına git tarih oku daha iyi, kultur oku. sana, seni geliştircek seyler oku. fantstik kitabı ben adamlar icin degil de rpleri hakkında daha cok fikir sahibi olmak icin okuyorum ( ha bide drowların hastasıyım:) ). dl okuyana kadar bilim oku,felsefe oku,tarih oku daha iyi tabiki...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?
Delirtmeyin Beni

[Bu mesaj Batilc tarafından 26 Eylül 2004 08:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
glamdring_S, 25 Eylül 2004 23:48 tarihinde demiş ki:
zuhuhah laf aşmış ama olmaz abisi drizztin +4 dodge bonus var... yane şöle bi hareketle kaçar palalardan...

o +4 dodge degil dex:) adamın koluna takması gereken hızlandırıcı bileklikleri adam ayaana takıyo bölece(+4 dex ve +2 armor verio, nitekim toplamda +4) :P

ayılık derecesinde:

wulfgar > caramon desem anla artık...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

Yaani neymiiş
önce weis&hickman'ın dl eserleri okunup bitecekmiiş
sonrada fr serisinden eserler okunacakmıış.
sen karar verirsin artık hangisi daha iyi saeros kardeşim.
bu arada ben dldeki duyguyu kolay kolay başka bir yerde bulabileceğime inanmıyorum.
ama bunca insan fr fr diye haykırıyorsa bir nedeni vardır elbet
okuyup göreceğiz.
hazır konu açılmışken frye giriş için hangi kitaptan başlamalıyız??[signature][hline]I have no options left again.
Sosyal ağlarda paylaş

benim gördüğüm kadarı ile kitaplarında en basit dili kullanan, en rahat anlaşılır, insanı sıkmadan eğlendiren, nonstop 300 sayfa okutan kişi salvatore. (tabi arada bi 20 harflik hiç duyulmamış kelimelerde kullanır).

diğer kitapların dilleri daha ağırdır biraz. (misal ed greedwood un 1 cümlesi minimum 10 satır falandır genelde, sona gelince başı unutursunuz :) ).

drizzt serileri bence başlamak için ideal.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norak, 26 Eylül 2004 14:28 tarihinde demiş ki:

drizzt serileri bence başlamak için ideal.

bencede. mesela benim ilk fantazi kitabım salvatore'unkydi ve başkasınındı, o gun 45 sayfa okmuştum yaklasık 3 saatte(yaşım için çok iyiymiş herhalde artık 3saatte 2-3 katını okurum). daha sonra aldırmıştım bizimkilere ve nonstop gtimiştim:) bu sın kitap da aynen öyle...

ha bu arada dl'den daha iyi duygu veren kitap lotr abicim, tum tolkien yazılarini yiyip icmek lazım...

ha bu arada arkadaşım, başlamak istiyorsan Kara Elf Üclemesi- ANAYURT adlı kitaptan başlamalısın... ortadan dalarsan guzel olmaz[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

hayatınızın tavsiyesi geliyo: Ursula Leguin okuyun :) earthsea quintet[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Fr...2 adamın(wulfgar ve drizzt(abaz))50 orc +5-6 troll +153464351564 tane yaratıgı kesebildigi;
Zibidi bir Çobanın ''Ailemin intikamını alıjaammm!!''diyerekten;priest thief fighter uzerine bide oturaklı bir mage olup buyuculerden sote yapabildigi;
20 yasında bir ınsan kızının Felaket ok kullanıp uzerıne asmıs bır sekılde kılıc kullanbıldıgı;
Tanrıların Sadece ''buyude'' ya da diger yeteneklerde asmıs oldugu ıcın tanrı oldugu..(kesinlikle kaderi ya da olayların akısını kontrol edemıyorlar)..
Bir kitap dizisi..(drowlar ayrı konu onlar harbi iyi olmus ama)..
Şimdi bunu dl ile karsılastırmak yanlıs degılmı?..
İkisi BAMBASKA dunyalar..
Bİ kere fr de oyle guzel diyologlar yok..(okudugum kadarıyla yanı(fazla okumadım cunku İyi bir yazar bulmak zor..))[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...