Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDD mi Ram mi performans arttirir?

Oski

Öne çıkan mesajlar

simdi elimdeki bilgisayardaki 4 gb 400 mhz ddr2 ram'i kingston 1066 mhz 4 gb kit ile degistirsem mi daha cok performans artisi alirim? yoksa 250 gb'lik samsung bilmem ne (5200 rpm) hdd'yi 1.5 tb'lik 7200 rpm hdd ile degistirsem mi?

full anakart falan degistiricek param yok su siralar. böyle idare edeyim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

diğer parçalarını söylersen daha bi netlik kazanır.
bir de performansı ne için istiyorsun? oyun?

sistemin kalan parçaları amd quad-core 9950 (2.6 ghz), ati radeon hd 4850 x2, asus m3n78-VM anakart.

hakkaten ddr2 lerin fiyatları çok uçuk da, bu ekran kartı ve işlemci ile yeni bi anakart ve ddr3 ram ikilisine geçiş yapmam mantıklı olur mu ki? dediğim gibi bir de ekran kartı ve işlemciye para veresim yok.

hatta bir daha bilgisayar toplayasım yoktu, bu yaştan sonra konsol alır takılırım diyodum da, şu bilgisayarla bf3 oynayayı bari rahat rahat istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bakındım biraz da

aşağıdaki anakart ve ram kombosunu yapsam 300 liraya mal oluyor. ddr2 ram alıp ölü yatırım yapmaktansa mı diyorum acaba? bu işlemci ve ekran kartı beni bir süre daha idare eder di mi böyle bir upgrade e gitsem?

gerçi şimdi kasayı falan da değiştirmek gerekir kesin pfff. bimeks ilgileniyor mu bu işlerle? ram ve anakartı alsam, kasayı götürsem, takın lan desem misal?

parçalar:

http://www.bimeks.com.tr/urun/114595/asus-m4n68t-m-v2-am3-gforce-7025-ddr3-1800-mhz-o-c-am3-anakart.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/113320/corsair-3-x-2-gb-1600mhz-cl9-xms3-6gb-sogutuculu-ddr3-ram-cmx6gx3m3a1600c9-.aspx#specs
Sosyal ağlarda paylaş

ooo yok abi benim aletten geçmiş upgrade zamanı. tek çare ram takmak. anakartı değiştirsem, işlemciyi desteklemiyor, yok yeni kasa falan filan derken sıfır makina kurmam gerekicek.

mavi bilgisayar bilgisayar toplama aparatı sağolsun, sınırlarımı keşfettim. ben takıyorum bu dediğim yeni ram'leri, bakıyorum rahatıma.

ne diyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce açtığın konudan anakartına baktım ve şöyle bir ibare gördüm.

*DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU only

Kullandığın işlemci AM2+ Socket imiş yani 1066 yı rahatlıkla takabilirsin ancak önceki konuda da bahsettiğim gibi şu an kullandığın ramler 1066 MHZ değilse en düşük MHZ de olana göre kullanırsın. Bu yüzden şu an kullandığın ramlere bir bakarsan iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

evet jonq, şimdiki ramleri çıkarıp yerine 4 gb 1066 mhz takıcam. nerden baksan 400 mhz - 1066 mhz farkı olacak arada. rahatlatır makinayı diye düşünüyorum.

edit: bu arada bu makinayla bf3 e kadar hiç bir oyunda full detailden aşağı düşmedim. şu an satılan ekran kartları, işlemciler falan kaç sene gidicek daha eheh. 2 senelik makina böyle yapıyorsa?
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

4850 var bende gayet High da oynuyorum BF3 ü.

mp'de kasıyor beni de zaten.

zamanında wow'da buna benzer poroblem yaşamıştım, ironforge'da fps 3 e 5 e düşerdi, ram takmıştım düzelmişti. bunda da öyle olur diye düşünüyorum. çünkü sp olsun, haritanın sakin kısımları olsun cayır cayır oynuyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

eger ramlerin 400 degil de 800 ise arada fark goremeyince cok uzuleceksin.
emin olmak icin cpuz indirip memory sayfalarini buraya koyarsan daha iyi olur.

ramler 400. cpuz'dan baktım zaten. şu an evde değilim, akşam koyarım, tavsiyenizi alırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...