Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USB condenser mikrofonlar?

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Evde laptop'ta kullanmak için böyle biraz kaliteli bir mikrofon almaya karar verdim, bakındım internette ve Condenser mikrofonların sesleri iyi kayıt ettiğini gördüm. Sonra bunların USB ile çalışanlarının olduğunu gördüm ki harika, çünkü normalde phantom bilmemneye ihtiyacı varmış falan deniliyor.

Mesela Blue Microphones - Yeti gibi mikrofon önerileriniz var mı? Türkiye'de Yeti'yi bulamadım, bildiğiniz bir adres var mı? Fiyatlar uçabilir bu ülkede tabi, yurt dışında 150$ alet.

Önerilerinizi merak etmekteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Kayıt yapmayacağım zaten, yaparsamda neden yapılmasın ki? USB'den bağlıyorsun kral gibi işte.

Usb'den bagliyosun yalniz temiz kayit yapmani ve kaliteli bi ses almani saglayan sey sadece mikrofon degil. Condenser mikrofon apayri bisey bide, daha cok studyo ortami icin uygun bi mikrofon, cok hassas olur condenser mikrofonlar, dusurmeye toza kire sarsintiya falan gelmez yani. Ayriyeten ucuz fiyata bulacagin bicok modeli cardioid olur. Ortamdaki butun sesi frekans kaybi olmadan alir. Mikrofon odandaki bilgisayarin sesine, hatta ve hatta ayagini yere surttugunde cikan sese kadar alabilir. Bide usb'den aldigi guc ile bi mikrofon preamp'ten aldigi guc ve performans bir olmaz.

Sen bunu "skype'ta konusayim" diye yada "radyoda yayin yapiim sesim daha kaliteli gitsin" diye alcaksan, bosubosuna birsuru para dökersin. Ha ama skype icin falan bidirectional yada voltaji daha dusuk condenser mikrofonlar cikartildiysa bilemicem, yinede fiyatlari cok tuzlu olur. Aslinda tam olarak amacini söyleseydin, daha faydali bi tavsiyede bulunabilirdim.

Kayit mevzusuna gelince, multimedya bi ses kartiyla ve usb power ile olay bitmiyo. Ses kartinin d/a converter'inin nekadar kaliteli oldugu, mikrofon preamp'inin kalitesi ve karakteri, kullandigin daw'a göre hersey degisir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanma nedenip VOIP programlarda, yada podcast'lerde kaliteli/radyo kalitesinde ses almak.

Bunlarıda masaüstü mikrofonlar ile sağlamam imkansız. Condoit ses yakalama stili tam istediğim şey, etrafta ki sesi azaltıyor, senin sesine odaklanıyor herşey. Tabi ki çevre faktörleri etkiler seste ama zaten notebook'ta kullanacağım, ses çok çok az notebook'ta.

Mesela Yeti için şu videoya bakın:

http://www.youtube.com/watch?v=oMeJUlKm8Os

Adamın ses inanılmaz temiz ve derin geliyor. Bunu istiyorum ben işte. Bu Yeti mikrofon 150$ yurt dışında.

Bu sesi verecek mikrofon var mı başka?
Sosyal ağlarda paylaş

Yeti guzelmis evet, yalniz adamin ekipmanina dikkat ettinmi bilemiyorum :)

Masaustunde ayrica bi external ses karti var. Multimedya bisey olmadigi belli. Ayriyeten mac kullaniyo. Mac/Windows tartismasina girmeyelim hic, ama mac'ler ses kaydi/midi gecikmesi gibi mevzularda normal pc'lere göre extra bi ses karti olmadan cok daha iyiler. Netekim bende bi mac kullanicisiyim, en basitinden sahnede ses karti falan kurmadan midi klavye kurup kullaniyorum vs.

Simdi yeti ile adamla ayni kaliteyi sadece usb'den baglayarak saglayabilirmisin emin degilim. Netekim aleti alip deneyebilecegin ve begenmezsen/olmazsa geri verebilecegin bi sekilde yaparsan olabilir. Enazindan zarar etmemis olursun. Blue'nun turkiye bayisi compel, saglam firmadir.

Surdan bakabilirsin.

Surada da ikinci el urunleri var, mikrofonlar falan var. Bi göz at derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu usb'ler ses kartına bağlanmıyor, direk PC/Mac'e bağlanıyor, diğer review'larda da aynı kalitede çıkıyor ses yani. External ses kartı ve usb mikrofonlar tamamen ayrı kategoride yani. Normal jackli model olsa phantom power, ses kartı falan gerekir bunlar onları elimine etmek için çıktılar piyasaya zaten.

Birkaç saat önce compel'e mail atmıştım, iyiki atmışım o zaman :D. Bakalım ne diyecekler. Ellerinde Yeti Pro var gözüküyor ama bana normal Yeti lazım.

Olmazsa ebay'den alacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Live kullanim kisminda ses kartina ihtiyacin olmadan kullanirsin elbet, hani podcast'lerde, voip'de falan yine masaustu bi mikrofondan cok daha iyi bi kalite alirsin. Ama dedigim gibi, okadar farki ödemeye degermi? Bilemedim.

Usb mikrofonun ses kartina baglanmadigini biliyorum bende, netekim kayitta iken sesi isleme olayini yine senin ses kartinin d/a converter'i yapiyo, islemcin yada anakartin degil :) Oyuzden ses karti hala önemli bi etken. Bide aradaki latency'i nasil halletmeyi planliyosun o/b ses karti ile? :) Hadi mac olsa anlayabilirim, latency ciddi anlamda pc'ye göre hem midide hem audio da dusuk. Yani usb olmasi guzelde, sadece power'i ordan alip bide mikrofonu görmus oluyosun, extra ses kartindan bi girise ihtiyacin olmadan. Olay phantom power'i ortadan kaldirarak mikrofonun calismasini saglamak. Usb destekli yaparak ses kartina ihtiyaci ortadan kaldirmak degil.

Hele ki kayit isine giriseceksen o kaliteyi o/b bi ses kartiyla almana imkan yok. Ama amacin sadece voip'de yayinda falan sesim cok kaliteli gitsin diyosan evet, masaustu mikrofondan cok daha iyi kalite alirsin, bide hizli bi baglantin var ise :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...