Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

almanya'da masterla ilgili bir şey.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar.

ben şimdi hala almanya'da master araştırıyorum ama böyle internetten falan pek bir şey öğrenemedim.

bir arkadaşım da biraz daha derin araştırmış şöyle bir kelam etti:

ingilizce master programları ortalamayı çok dikkate alıyor şöyle en az bir 3 ile falan alıyor ancak almanca master programına gireceksen ortalamanın çok da önemi kalmıyor. almanca dil sınavı mı ne varmış yeterlilik hedesi, ondan geçmek gerekiyormuş.

doğru mudur bu? ben almanca olayını hallederim gidene kadar , ki zaten nihai amacım almanyaya gitmek, çünkü akrabam var oranın vatandaşlığına geçmiş olan, orada okuma imkanını bana o sunuyor, mimarlık benim bölümüm orada bu işi de yapma imkanı da sunuyor. o yüzden almancayı halledemesem bile oraya gidene kadar (2 sene var daha) gerekirse orada da dil kursuna giderim olana kadar.

şimdi benim ortalama 2.30 falan anca olur mezun olurken diye tahmin ediyorum. hadi taş çatlasın 2.50 olsun.

o yüzdendir benim derdim.
doğru mudur bu olay almanca öğrensem rahatça gidebilir miyim almanyaya? bilenler yardım ederse çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

almasına alırsın da he diyince alamazsın abi, bayağı bi emek vermen lazım almancaya.
max c2 var işte, bu onun bir düşüğü.

ha okullar c1 mi istiyor ondan da emin değilim ama benim arkadaşlar ingilizce bölümlere gittiler almanya da onlar b2 istiyordu, o mantıkla almanca bolumde c1 istiyordur dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Listedeki 4 senelik Almanca eğitimiyle girmiş ve gecmiştim, c1 sınavı icin zaten belli bı saat süresince Almanca kursu gormuş olman gerekiyor.

Sen bence en iyisi,
1- okumak istediğin bolumu seç,
2- o bolum hangi okullarda var arastir (Google: DAAD İstanbul, telefonla ara ucretsiz randevu al cok yardımcı oluyorlar)
3- O okul o bolum icin on gereklilik olarak ne istiyor öğren.

Ondan sonra sertifika pesinde koş, su haliyle cok havada kalıyor bu muhabbet. Her okul cok değişiyor cunku, bir arkadasım ile olacak is degil bu. DAAD ücretsiz cok yardımcı oluyor zaten her konuda ama ne istediğine karar vermen lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Alman akademik degisim birseysi, simdi hatırlayamadım tamamını. Orada okumak isteyenlere ücretsiz danışmanlık sunuyorlar iste, Alman devletinin bı kıyağı. İzmirde de vardi galiba, olmadı bı ararsın, izmirde var mı diye sorarsın :) Maille falan da yardımcı oluyorlardı bilgi veriyorlardı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an Göttingen'de erasmustayım, master öğrencisi olarak geldim.

Master için Almanca yeterliliği şart, C1 istiyorlar sanırım, pek bilgili değilim fakat C1 öyle 1-2 sene Türkiye'de Almanca kursuna gidilerek 0'dan gelinebilecek bir seviye değil, keza alsan bile dersleri anlayamayabilirsin, nitekim anlayamayan insanlarla tanıştım burada, ki eğitim burada Türkiye'dekinden çok daha yoğun.

Ama yapabileceğine inanıyorsan bence Almanya özellikle de Göttingen, Heidelberg gibi üniversite yerleşimlerinde okuma şansın varsa mükemmel bir tercih. Zaten harçlar çok komik (750 euro dönemlik, ona da pahalı diyorlar, diğer eyaletler daha ucuzmuş) ve Türkiye'de eve çıkmış bir öğrenci muhtemelen Almanya'da tek kişilik mükemmel bir yurtta kalan öğrenciden daha çok para harcıyordur lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece 2 eyalette harç var diğerlerinde 100 euro okullar. Baden Würtemberg eyalatınde de yeşiller sdp kazandığı için universite ucretlerını yenıden kaldırmayı planlıyorlar.

Mühendislik okuyacaksan almanyanın en iyi üç unisi şunlar : Aachen, Karlsruhe, München
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Şu an Göttingen'de erasmustayım, master öğrencisi olarak geldim.

Master için Almanca yeterliliği şart, C1 istiyorlar sanırım, pek bilgili değilim fakat C1 öyle 1-2 sene Türkiye'de Almanca kursuna gidilerek 0'dan gelinebilecek bir seviye değil, keza alsan bile dersleri anlayamayabilirsin, nitekim anlayamayan insanlarla tanıştım burada, ki eğitim burada Türkiye'dekinden çok daha yoğun.

Ama yapabileceğine inanıyorsan bence Almanya özellikle de Göttingen, Heidelberg gibi üniversite yerleşimlerinde okuma şansın varsa mükemmel bir tercih. Zaten harçlar çok komik (750 euro dönemlik, ona da pahalı diyorlar, diğer eyaletler daha ucuzmuş) ve Türkiye'de eve çıkmış bir öğrenci muhtemelen Almanya'da tek kişilik mükemmel bir yurtta kalan öğrenciden daha çok para harcıyordur lol.

yardımın için teşekkürler.

şöyle bir şey sormak istiyorum. ben almancayı esas almanyada öğreneyeim diyorum. yani akrabam var, iş imkanım var orada. gidip mesela 1 sene orada onun yanında çalışıp, bir yandan da almanca eğitimi alabilirim işte. yaşım da genç 1 sene almanyada geçirmek benim için büyük bir kayıp olmaz diye düşünüyorum üstelik dil öğreneceğim boş durmayacağım.

işte 1-1,5 sene burada tr'de, 1 sene de orada geçirirsem almanca eğitimi ile, bu işi çözebilir miyim acaba? dil konusunda yetenekli ve hevesli birisi olduğumu da hesaba katalım :)

bu arada bölümüm mimarlık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...