Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arapça uo

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bizde gulduk gectik ama bu biraz abartmis.. (bkz: bokunu cikarmak)[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.

[Bu mesaj mikado tarafından 05 Ekim 2004 11:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
mikado, 05 Ekim 2004 09:34 tarihinde demiş ki:
said:
-Mix-, 04 Ekim 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
App : Tasak-ı bebe-ül velet
Crim : Cenabet

Bunlar komik ama, diger islam'la dalga gecen ogeleri kullanmak niye onu cozemedim ?

iyi de neden sanki ben yapmısım gibi yazıyorsun? c/p oldugunu belirtmişim degil mi?[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Mesaj tarihi:
said:
App : Tasak-ı bebe-ül velet
Begging : Yawşak-ül Rezil
Crim : Cenabet
In Sanct Ylem : Allah-üs Samet Lem Yelit ve Lem Yulet
OooOOooOOoooO : Eşhe-dü en laaa
Quest : Cihad

bunlar baya guselmi$ =)[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki:
abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam?
Mesaj tarihi:
gül ve geç takılacak bişey yok. tamamen geyik bir yazı. bazı yerleri saçma olmuş ama hiçbiyerini ciddiye almayıp orasını ciddiye almanda garip[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Mesaj tarihi:
said:
-Mix-, 05 Ekim 2004 14:13 tarihinde demiş ki:
gül ve geç takılacak bişey yok. tamamen geyik bir yazı. bazı yerleri saçma olmuş ama hiçbiyerini ciddiye almayıp orasını ciddiye almanda garip

algıda seçicilik.[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Mesaj tarihi:
Seçicilikten öte . Laf olsun torba dolsunculuk :D bence[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
Mesaj tarihi:
said:
Black_Lupin, 05 Ekim 2004 14:48 tarihinde demiş ki:
bence

evet sence[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Mesaj tarihi:
said:
wildpervert, 05 Ekim 2004 09:58 tarihinde demiş ki:
çok gusel bulmuş hiçde bi dalga geçme falan yok yazık ne kadar basit düşünüyosunuz bazı şeyleri yada laf olsun diye konuşuyosunuz..

Basit düşünmek başka birşey değil.

Birkaç insan (aslında birkaç değil milyonlarca) kendilerini dinin koruyucusu falan zannediyor. Bırakın abi, tanrının gücü yetmez mi kendini korumaya? Eğer bir tanrıya inanıyorsanız, dini ona bırakın, kendine dil uzatanı da, inanmayanı da o cezalandırmayacak mı sonunda?

Bu arada çok güzel olmuş bence, yapanın eline sağlık :)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Mesaj tarihi:
Off uzatmayin, kimsenin din koruyuculugu fln yaptigi yok ayrica "birak tanri kendi dinini korusun" gibi klise laflara hic cevap veresim yok.. Sadece kendiniz saygi duymuyorsaniz buna inanlara saygi duyulmasi baabindan yola ciktim ama direk damgalandik ne diyeyim peh..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Mesaj tarihi:
Yok damgalayamam, imzası eksik bunun.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
Brittain : Mekke
GM : Resulullah
Guard : Cebrail
In Sanct Ylem : Allah-üs Samet Lem Yelit ve Lem Yulet
Login : Besmele
Loot : Haram
Mage : Evliya
OooOOooOOoooO : Eşhe-dü en laaa AAaaAAaAAaAAaaAAaAaA ...
Spellbook : Kur'an - ı Kerim ve Meali

ultimaturkey.com forumlarından alıntıdır

Ya neden bu kadar saçmalıyorsunuz??? Nasıl olurda dini işe katarsınız. Özellikle Kuran-ı Kerim ve Resulallah gibi kelimeleri. Belki aramızda dinine saygılı olmayanlar yada inanmayanlar vardır.Ama en azından başkalarının dinine saygılı olmayı öğrenin.Bu tür kelimeleri kullanmanız beni oldukça üzdü diyebilirim.Sizi ben değil Allah affetsin...[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Mike, 05 Ekim 2004 15:43 tarihinde demiş ki:
lol , dini kari$tirsa nolcak sonucta egleniyorus neresi gunah sonucta arapca kelimeler biyerde Allah in adi gecmiyorki?! tey tey tey

*Nerde benim cigaram ... ?

Bu arada Allah'ın adı geçiyor. Rasulallah... Ayrıca SpellBook'a Kuran-ı Kerim sıfatını takana artık hiç bişi demiyorum...[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Halfmumi, 05 Ekim 2004 00:20 tarihinde demiş ki:
Komiklikten ziyade,dalga geçiliyor gibi geldi bana??
+999 [signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !

[Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 05 Ekim 2004 17:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2004 15:23 tarihinde demiş ki:
said:
çok gusel bulmuş hiçde bi dalga geçme falan yok yazık ne kadar basit düşünüyosunuz bazı şeyleri yada laf olsun diye konuşuyosunuz..

Birkaç insan (aslında birkaç değil milyonlarca) kendilerini dinin koruyucusu falan zannediyor. Bırakın abi, tanrının gücü yetmez mi kendini korumaya? Eğer bir tanrıya inanıyorsanız, dini ona bırakın, kendine dil uzatanı da, inanmayanı da o cezalandırmayacak mı sonunda?

Bu arada çok güzel olmuş bence, yapanın eline sağlık :)
Dinsiz birinin böyle bir konuda yorum yapması cok saçma :) )sana ne milletin dininden senin bu konulardan konuşmaya hakkın yok hem müslümanlıkta tanrı diye birşey yoktur . tmm ALLAH vardır oda sana akıl fikir versin[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !

[Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 05 Ekim 2004 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
KaMoNJuK, 05 Ekim 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2004 15:23 tarihinde demiş ki:
said:

Bu arada çok güzel olmuş bence, yapanın eline sağlık :)
Dinsiz birinin böyle bir konuda yorum yapması cok saçma :) )sana ne milletin dininden senin bu konulardan konuşmaya hakkın yok hem müslümanlıkta tanrı diye birşey yoktur . tmm ALLAH vardır oda sana akıl fikir versin

Seninkini bölüştürmüş heralde bize, idare ederim onla.

P.S. www.tdk.gov.tr den tanrı nın açıklamasını oku. Eğer Allah tanrı değilse, açıktan açığa reddediyorsun İslamı. Eğer sadece konuşmuş olmak için böyle bir yazı yazdıysan, seni allahına havale ediyorum.
[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 05 Ekim 2004 20:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kamonjuk, ayrıca benim hakkımda cevap olarak veya değil hiçbir şekilde yazı yazmamanı rica edeceğim senden.

Umarım anlayışla karşılar ve cevap atmazsın hiçbir postuma. Rahatsız oluyorum çünkü tavır ve mesajlarından.

Teşekkürler.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
KaMoNJuK, 05 Ekim 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
Dinsiz birinin böyle bir konuda yorum yapması cok saçma :) )sana ne milletin dininden senin bu konulardan konuşmaya hakkın yok hem müslümanlıkta tanrı diye birşey yoktur . tmm ALLAH vardır oda sana akıl fikir versin

Kimseyi dinsizlikle veya dini seçimiyle suçlayıp bu konuda bilgi sahibi olmadan yorum yapamazsın bu biiir...

İkincisi bu konularda herkesin konuşmaya hakkı vardır. Eğer yobazlıktan bir nebze kafanı kaldırırsan her önüne gelen şeyi "Allah büyüktür, yapar. Konuşmak haramdır" demeyi bırakır o kadar sevdiğin ve inandığın tanrının bunu nasıl yaptığını görür belki bu sayede ona daha çok hayran olursun. Ama sen kalkmış böyle 1200lü yıllar kafasıyla konuşup insanları bir de afaroz ediyorsun. Sonra da kendini "hoşgörü dini" olan İslam'la bağdaştırıyorsun öyle mi?

Son olarak da İslam'da Tanrı vardır. Tanrı kelimesi "yaratıcı güç" anlamına gelir, herhangi bir dindeki ilah anlamına gelir, bahsedildiği duruma göre Allah için de kullanılır, Zeus için de, Göktengri için de. Arapça karşılığı "Al İlah" olmakla beraber zamanla birleşmiş ve Allah olmuştur. Allah islama has bir kelime değildir. İslamdan önce de bazı kabileler tanrılarına, hatta çok tanrılı dinlerinde de baş tanrılarına Allah ismini vermişler, fakat sonra bu kelime İslam ile özdeşleşmiştir. İslam'a göre tek tanrı Allahtır. Yani Allah bir özel isimken Tanrı onun gücünü, niteliğini simgeler. Ahmet ve İnsan gibi bağdaştırabiliriz. Tanrı demenin de öztürkçe kullanmak dışında Allah demekten bir farkı yoktur. Zaten biraz olsun Kur'an okursan Allah'ın bağışlayıcılığını ve "kendisine bir adım atana bin adımla yaklaştığını" öğrenirsin. Yani o kadar güçlü bir yaratıcı senin amacını ve iyi niyetini anladıktan sonra eğer dediğin gibi "günah olsaydı" bile (ki alakası yoktur) herhalde iyi amaçla yapıldığını görmeyi bilirdi değil mi?

Bilmeden etmeden kulaktan dolma müslümanlık taslamayalım insanlara. Her önümüze geleni dine saldırı algılayıp saldırıya geçmeyelim. Biraz ılımlı olup savunulan dinin hoşgörü dini olduğunu bilelim.

Kısaca Allah'ın kime akıl fikir vermesi gerektiği ortada. Sen dururken Penth bekler heralde biraz?[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 05 Ekim 2004 20:41 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Rewendor tarafından 05 Ekim 2004 20:42 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...