Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yulaf Ezmesi - Tarifler vol-1


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Bu gladyatör besinini siz nasıl tüketiyorsunuz? Daha önce sütle tüketiyordum ama baktım olcak gibi değil yoğurt ile denedim şans eseri ve çok hoşuma gitti.

Bunu öğün olarak tüketmiyorum çünkü tüketilebileceğini düşünmüyorum karnınızı bununla doyurmayın sadece yemekten sonra veya antremanlardan önce tüketin çünkü vücutta en hızlı öğütülen ve antremanlarda yakılan budur.

YOĞURTLU VARYASYONLAR
Ezme + Muz + Yoğurt = Perfecto
Ezme + Şeftali + Yoğurt = Perfecto
Ezme + Çilek + Yoğurt = İyi
Ezme + Mor Erik + Yoğurt = İyi
Ezme + Üzüm + Yoğurt = Orta
Ezme + Elma + Üzüm + Yoğurt = Orta
Ezme + Elma + Üzüm + Yoğurt = Orta

Notlar:
1- Yoğurdu fazla koymayın çok ekşi olur.
2- Az da koymayın çok katı olur.
3- Orta koyun hafif katı olucak, meyvenin suyu ezmeyi dengelicek sanki meyveli yoğurt yermiş gibi tüketiceksiniz.


[hr]

SÜTLÜ VARYASYONLAR
Sütlüler hiç hoşuma gitmediği için pek iyi puan veremicem. Sütlüleri sıcak denedim bu arada.

Ezme + Bal + Süt = Orta
Ezme + Bal + Muz + Süt = Orta
Ezme + Reçel + Süt = İğrenç
Ezme + Pekmez(!) + Süt = İğrenç
Ezme + Meyveler + Süt = İğrenç
Ezme + Nesquick + Süt = İğrenç
Ezme + Çikolatalı Kornflakes + Süt = İğrenç

[hr]

PİŞMİŞ VARYASYONLAR
Ezme + Omlet = GGnormk

[hr]

HAŞLANMIŞ VARYASYONLAR
Bunu hiç denemedim sadece ekşisözlükte gördüm en yakın zamanda bunuda denicem. Alıntı:

"2 ölçü suyu kaynatıp sonra içine 1 ölçü ezme katılarak yapılır. Yulaf ezmemi de beyaz peynirler ile yemekteyim. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:


Bunu öğün olarak tüketmiyorum çünkü tüketilebileceğini düşünmüyorum karnınızı bununla doyurmayın sadece yemekten sonra veya antremanlardan önce tüketin çünkü vücutta en hızlı öğütülen ve antremanlarda yakılan budur.


AHAHAHAHAA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben karbonhidrat olarak elma yiyorum antrenmanlardan 2 saat önce. Yulafda güzel fakat düzenli olarak yediğim zaman gariptir ki en geç 2 hafta içinde insülin dengem bozuluyor ve daha fazla yemeye başlıyorum. Meyvedeki karbonhidrat şeker olarak bulunmasına rağmen böyle birşey olmadı.

Antrenmandan önce bir miktar deniz tuzu almayı da unutmamak gerek.

Tarifler güzel ama bence en uygunu sadece yulaf + yoğurt. Çok şeker istiyorsanız içine biraz pekmez de iyi oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yulaf ezmesi antrenmandan önce tüketilebilecek 10 besin varsa en sonda olur heralde. Çok fazla lif içeriyor, sindirimi gayet zor bir besin. antrenman öncesi makarna, pirinç, patates falan tüketmek daha iyi olur.

said:
Meyvedeki karbonhidrat şeker olarak bulunmasına rağmen böyle birşey olmadı


tüm meyvelerde böyle degil. Çoğunda fructose bulunuyor. çok aşırı tükedilmediği sürece insülini patlama yaptırmaz.

Spor yapıyorsanız şunu öneririm ben bayılıyorum tadına;
yulaf ezmesi+1 ölçek whey+fındık-fıstık ezmesi

sabah kahvaltıda çok iyi gidiyor. Yada blender a süt+yulaf+1 ölçek whey+ çilek atıp parçalayın güzelce kahvaltı için bu da iyi.

yumurtayla karıştırınca tadı gerçekten berbat birşey oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende cok tuketirim yulafi. benim yulaf ile iki tane kilit tarifim var. daha once bir baslikta yazmistim.

Birtanesi asil ara ogun olarak kullandigim tarif. Yulaf ezmesini blender da toz haline getiriyorum. icine sut, whey ve cekilmis badem findik. Hem yaglarla tam bir ogune tamamliyorum hemde whey in hizli sindirimini asagiya cekiyorum. oranlari saglam ve pratik bir mrp.

Digeri yulaf ile pancake. bir kasede yumurta beyazlari ile yogurup cok az yagli bir tavada pisiriyorum. icine peynirlerde ekliyorum. veya sade yapip sonradan ustune biseyler ekliyorum. inanilmaz doyurucu oluyor. youtube da tarifleri var oat pancake falan diye.

Kahvaltida normal beygir gibi yiyorum. hardcore gayet :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Ahoy,

Bu tarif spor bölümündeki aç insanlara geliyor. Hazırlanışı 10 dakka falan sürüyor ama değer bence.

Malzemeler:



100 ml (yaklaşık 40 gram) ince yulaf
1 bardak süt
1 muz
1 kaşık yer fıstığı ezmesi
3 yumurta
Tuz ve tarçın

Hazırlanışı:

Bir bardak sütü ufak bir tencereye döküp kaynaması için ocağa koyuyoruz. Süt kaynayınca ocağın altını iyice kısıp yulafları tencereye döküyoruz.



Yulaflar kaynarken muzu ufak parçalara bölüp sağlam bir kaşıkla püre haline getiriyoruz. Arada yulafları karıştırıyoruz.



Yulaflar suyunu (sütünü daha doğrusu :p) çekene kadar bekliyoruz.



Yumurtaları olduğu gibi tencereye kırıp iyice karıştırıyoruz.



Tekrar suyunu çekene kadar bekliyoruz. Arada karıştırıyoruz. Burası bir kaç dakka sürebilir.



Ocağın altını kapatıyoruz. Muz püresini ve bir kaşık yer fıstığını koyup iyice karıştırıyoruz.



Yulaf ezmesini kaba döküp isteğe göre tarçınla süslüyoruz (hindistan ceviziyle de harika oluyor). Yanına da maximum boy bir sütlü kahve ile mideye indiriyoruz.



Afiyet olsun efenim.


Az evvel bunu denedim. Sanırım yulaf ezmesi ve sütü birazcık (%25) daha fazla koyduğum içinmidir bilmiyorum bir buçuk çorba kaşığı fıstık ezmesi ve 1 muzun tadını alamıyorum. Ağzıma sadece yumurta geliyor. :S

Görünümü ise ilk başlarda iyidi sonradan yumurtayı kırdım kıymalı yumurtaya benzedi benimkisi niye böyle oldu ya :D

Edit: Yok yencek gibi değil döktüm çöpe midem bulandı fıstık ezmesi ile yumurta ağır geldi ama belki yumurtasızı güzel olabilir. Neyse makarna pişireyim ben... :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...