Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğumgünü hedesi

FromTheHell

Öne çıkan mesajlar

2 gün sonra sevgilimin doğumgünü, ne alabilirim acaba diye düşünürken tripod alayım en iyisi diye karar verdim kendi kendime. ama sorun şu ki fotoğraf makinesi ve aksesuarlarından zerre anlamıyorum. canon eos 400d var fotoğraf makinesi olarak. alacağım herhangi bi tripod uyumlu olur mu bu alete? olmazsa, hangi tripod uyumlu olur ve nasıl anlıycam neyin neye uyumlu olduğunu? ha, bi de nerden alınır tripod. teknosa? media markt?
Sosyal ağlarda paylaş

teknosa mediamarkt falan gibi yerlerden alacağın tripod tırt olur. Eminönüne git, Hayyam pasajı falan var orda. Pasaj içinde ve çevresinde bi sürü fotoğrafçılıkla ilgili malzeme bulabileceğin mağaza var. Tripodların her fiyata olanı var ama ucuzları genelde iyi iş görmüyor. Tripodda basitçe araman gereken su terazisi, kaliteli bir kafa, biraz ağırlık ve sağlam mekanizmaya sahip ayaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

50 mm çok eğlenceli bi lens ya. ergen mergen muhabbetleri de anlamsız yani.

katılıyorum. ciddi söylemiştim ben onu dalga amaçlı değil, özellikle elinde sadece 18-55 varsa mutluluktan ölebilir iç mekanda otururken güzel fotoğraflar çektiğinde. hem ucuz yani baya diğer lenslere göre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

Uyum sorunu olmaz. Kameranin altinda 1/4 inch capinda yuva var. Butun kameralarda ayni bu. Bu yuvaya tripod kafasindaki aparat takiliyor. O aparati da tripod kafasina oturtuyorsun tamamdir.

Kamerasi hafif. Zannetmiyorum ki agir bir lens olsun. O nedenle giris seviye tripodlar isini gorecektir. Ileride daha prof hale geldiginde zaten gidip kendi alir istedigi tripod'u.

O nedenle agir olmayan aluminyum bir tripod al. Kafasi ile birlikte gelen bir tripod al. Aksi taktirde daha pahaliya gelir. Bende bu var. Ilk aldigim tripod. Epeydir kullanmadim gerci ama aldigim zamanlarda cok isime yaramisti. Simdi pro tripod kullaniyorum. Tuketim cilginligi sagolsun!

Pro tripodlar var manfrotto, giottos gibi markalarin. Bunlar pahalidir. Cok para hacamak istemiyorsan pek zaman kaybetme onlarla.

Buyuk bir tripod yerine daha rahat tasinabilen ve agac dali, cit vb yerlere sarmalayip kullanabilecegi Gorillapod da alabilirsin. Gorillapod alacaksan kesinlikle zoomslr modelini almalisin. Digerleri pek saglam degil. Joby Gorillapod Zoom diye aratirsan bulursun. Bunu aldiginda kesinlikle joby ballhead(tripod kafasi) de alman gerek.

Tripod disinda bakabilecegin hediyelik kamera aksesuarlari arasinda yukaridaki mesajlarda da gorulebilecegi uzere en iyisi 50mm f1.8 canon lens.

Buna ek olarak Canon Speedlite 270EX II flash da iyi gider.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...