Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darp ve Hakaret Davaları

Crysis

Öne çıkan mesajlar

Ceza olunca direk sabika olmaz.Hemen sabikaya kaydetmiyolar diye biliyorum ben.

Yanlis hatirlamisim, simdi hukuk okuyan kuzene sordum. Mahkeme olursa her halikarda siciline isleniyo, ama iceri girersen "sabika siciline" ozaman isleniyo. Iceri girmezsen bi problem yok. Girersen derdin cok. Sabikan olsa bile 3-5 yilda falan siliniyo bazi sabikalar, sicil affi diye bi olay varmis.

Karsidakinin cok saglam avukatlari olsa bile, cok asiri bi darp olayin yoksa, iyi halden, tahrikten, "ben bu isin buralara gelecegini bilemedim, pismanim" gibi bi imaj yaratirsan vs. yirtarmissin.

Darpta ilk vuranin, tahrigin, tanigin falan cok önemi varmis. Enfazla tas catlasa alacagi ceza 6 ay olur oda agir darp etmisse dedi. Yoosam para cezasiylan yirtar dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
GERGE said:

İlk darpda içeri girmeyecek diye bir şey yok. Hakime kalmış o. Darp var, darp var yani.

yanlış demişim burda, kitabı açtım baktım şimdi, ölçüleri var, ceza ona göre geliyor. yani ilk şuç, affedelim yok ölçüsü hapis gerektiyorsa. kanunda yazmayan şeyler o ölçüler ama gidip ceza hocama havadan soramam bunu, adam sınavları sözlü yapıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...