Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civ 3

b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

crippmindin yazısını şimdi gördüm.
öncelikle animasyonların hepsini kapatın dediği gibi. move olaylarında da sadece enemy moves kalsın. siz ne yaptığınızı bilirsiniz zaten, dostların ne yaptığını görmenize de pek gerek yok; genelde bir şey yapmıyorlar zaten eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

-regent zorlukta oynuyorum
-mısırlılarla oynuyorum
-iki ulkeye cok yakın basladım. ikisinide oyunun basında yok ettim
- 3 adayı kontrol etmek uzereyim (fazla buyuk degiller ama :) )
-suanda teknoloji olarak cok geriyim fakat yetisecem (gr library yaptım fakat diger ülkeleri bulamadım daha.)
-bilimi 0a cektim para kasıyorum. nasolsa gr library hepsini verecek bana (suan 2k goldum oldu per turn 50 geliyor :) )(parayıda hep upgrade e harcıyorum)

tek karelik yada 3 5 karelik adalara şehir kuruyor musunuz?
ben 3 5 karelik alanlara kuruyorum genelde resource cıkma olsaılıgına karşın.[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Sosyal ağlarda paylaş

Evet mix e katılıyorum genelde emperor da oynuyorum ve yapmaya çalıştığım tek wonder odur. hemen alphacy, writing, literatur bu arada en çok shield getirebilecek şehrime de palaca yapıyorum sonra bilimi sıfırlıyorum tüm bilimler bir kaç educationa kadar tüm bilimleri beleşe getiriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

alphacy ne yaw :-)

-orta zorlukta oynamama ragmen teknoloji cok geri kaldı ( bende degil herkeste. bende bilim 0 cunku gr library var. para kasıyorum) 1280 deyim ama fedualism i yeni buldular
-4u buyuk 4 u kucuk ve orta boy toplam 8 ada elimde. elimden geldigince kültürü geliştirmeye calısıyorum yeni kurdugum şehirlere temple yaparak. (param oldugu icin satın alıyorum ayıptır sölemesi :) ) eger kültür arttırıp sınırlarım genişlemez ise başkaları gelip küçücük adaya bir şehir daha kuruyorlar veya aynı ada icinde 2 şehrimin arasına bir şehir kurup yolu kesiyorlar.
-mısırlılarla oynadıgımı söylemiştim önceden. bu oyunda faşizm ve komunizm denemek icin mısırlıları sectim (malum religious)

yönetimlerle ilgili tecrübeniz varsa paylasır mısınız :) denedikten sonra bende kendi deneyimlerimi anlatırım[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Sosyal ağlarda paylaş

alalal mix, ben bayağı emindim dediğim şeyden. oyunu bulsam kurup bakıcam o derece.

bir şeyle karıştırmadım, aynı şeyden bahsediyoruz da, iki bilim vermesi gerek. hem oyun içindeki yerden okudum, hem de uygulamalı gördüm. senin bilmediğin 2 tane bilim geliyor hep, education bulana kadar tabi
Sosyal ağlarda paylaş

yok yanlısın var. 3 4 oyundur hep aynı stratejiyle oynuyorum. sen biraz daha acıklar mısın dedigini?
benim anlattıgımı dogru anladıgına emin misin?

demeye calıstıgım eger 2 tane ülke x bilimini bulduysa. diger tur x bilimini sende ögreniyorsun hiç çaba sarfetmeden. bu gr. library yi yaptıgın yıldan education bulunana kadar devam ediyor.

hala ikna olmadıysan civildophia yı yazayım buraya :)[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Sosyal ağlarda paylaş

Alfabe işte anladın sen.. :)

Genelde Monarchy ile takılırım orta çağlarda steam power den sonra da hemen republic e geçerim. Geçen oynumda monarchy de hiç para kazanamıyordum 15-16 şehir olmasına ragmen bilimi de %50 yapabiliyordum en fazla 13 turn de anca yeni bilimi geliştirebiliyordum sonra republige geçince devlet para basmaya başladı +15 per turnden bir anda +225 gibi abartı para kazanmaya başladım bilimi de %50 de tutmama rağmen 4 turnde yeni teknoloji geliştirebiliyordum. Faşizmi hiç denemedim komunizmde de bilim yine zor gelişiyor. Yani bence viva la republic..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 22 Eylül 2004 22:47 tarihinde demiş ki:
alalal mix, ben bayağı emindim dediğim şeyden. oyunu bulsam kurup bakıcam o derece.

bir şeyle karıştırmadım, aynı şeyden bahsediyoruz da, iki bilim vermesi gerek. hem oyun içindeki yerden okudum, hem de uygulamalı gördüm. senin bilmediğin 2 tane bilim geliyor hep, education bulana kadar tabi

Gr. library 2 tane değil, 2 civ' in bildiği ama senin bilmediğin sonsuz kadar bilimi (nasıl yani? :) ) veriyor.

Sonsuz kadar ne demek bunu açayım isterseniz. Normalde gr. library education ile etkinliğini kaybeder ama bunu aşmanın bir yöntemi var. Öncelikle gr. library' i topraklarımızın ortasında biryerlere inşa ediyoruz. Sonra tercihen başka bir kıtada bulunan zayıf bir uygarlığa education'ı bulmadan önce bu güzide şehrimizi hediye ediyoruz. Bundan sonra bilimi sıfıra alıp para biriktiriyoruz. Diğer uygarlıklar çalışıyor bir sürü bilim buluyor, biz ise ağustos böceği gibi çalıp eğleniyoruz. Sonra yeterince bilim bulunduğunda hediye ettiğimiz şehri geri alıyoruz. Ve bingo. Diğer uygarlıkların bildiği education' dan sonrakilerde dahil ne kadar bilim varsa gr. library' den geliyor. Bir deneyin derim. Yalnız bu conquests te geçerli diğerlerinde oluyor mu bilemiyorum.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben daha doru dürüst oynayamadım bu oyunu.
map beğenemiyorum =)

adada çıkıyorum mesela başlıyorum çok yavaş kuruluyor settler hzılı çıkaramıyorum.
Çıkarınca şehirler çok geri kalıyor.
yanında uygarlık olmayıncada hızlı kalkınamıyorsun
oluncada şerefsizler en ufak kare açık kalsa gelip topraklarımın ortasına kuruluyor fitil oluyorum kapatıyorum.

bi türlü gelişemedim şööle.
zaten conquestide bulamıyorum
ne stresli oyun lan bu anaaa...[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

gr library yaparsan gelismek sorun olmaz baslarda geri kalırsın sonradan yetisirsin

bende harita begenemiyorum kolay ama 2 tane adam gibi şehir kuracak yer varsa oynuyorum

başkaları en ufak bi kare kalırsa oraya sehir kuruyor evet ama genelde önemsiz yerlerdeyse kültür yoluyla sana geçiyor. ama önemli biyerdeyse kültürle alman daha zor olur cunku gelisiyor sehir. ama onemli yere erken davranıp sen kuracaksın

bir baska taktikte (ülkenin icine sızıp şehir kurmaması için) dar geçit gibi bir alana bir şehir kurman ve hemen temple yapman. temple yapınca sınırların gelişir. senin tarafına geçmek için senin sınırlarından geçmek zorunda olur. sınırına adım attıgı an uyar adamı. gitçem gitçem der büyük ihtimalle. diger turda uyar otomatik olarak geri döner bidahada gelmez.[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Mix-, 27 Eylül 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
oeeh direk bug yani :)

bide tamam paran olur ama teknoloji olarak cok sonradan yetişiceksin. unitin falan olmayacak hic yada onemli binaları kacırmıs olacaksın

Bugmı değil mi bilimiyorum ama sonuçta var.

Milletin uzaya gitmesini beklemeyin zaten. :) Endüstri çağına girdiğinde şehri gidin alın.

Unit sorun olmaz. Mevcut birliklerden yapın o kadar parayla haydi haydi upgrade edersiniz. Zaten ortaçağdaki birlikler arasında o kadar fark yok. Önemli binalar zaten sorun değil, yapsınlar sen git istila edip al. Daha kolay oluyor. :)

http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=81424&page=9&pp=20 Sid zorluk seviyesinde 64000 puan yapan arkadaşın kullandığı taktiklerden biri. Dolayısıyla doğru kullanıldığında işe yarıyor.[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

beyler benim bi sorum var;
şimdi ben fransızlarla oynuyorum(ind&com)
upgrade yapma olayını bulamadım bi türlü..
bi sürü horseman'im var, şehirlerde knight yapabiliyorum ama bu önceden yaptığım horseman'leri knight'a çeviremiyorum.
Bunun bi yolu var mı????
Sosyal ağlarda paylaş

horsemanin o an bulundugu sehirde barracks olması lazım
üretildigi sehirde degil bak dikkatini cekerim. atıyorum 1 sehrinde ürettin. c şehrinde upgrade edebilirsin yeter ki barracks olsun.
smiths trade centerı yaparsan yarı yarıya daha ucuza upgrade edersin[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Sosyal ağlarda paylaş

Ben genelde perslerle oynarım demir bulduktan sonra swordsman yerine çıkan immortal(pers özel birimi) ile alabildiğim kadar toprak alırım(Bu birimi oyunun o evresinde durduracak pek birşey yoktur zaten).

Bence olmassa olmaz wonderlar Leonardos workshop, Great lib, Ve hover Dam[signature][hline]The magic is in the blood, it flows from the heart. Every time you use it, part of yourself goes with it. Only when you are prepared to
give of yourself and receive nothing back will the magic work for you
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...