Bursat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Beta dan bu yana oynadığım oyunlarda 1 tane carrier görmedim eğlencesine olanlar dışında, bence anlamlı olur çıkarılması tabi Terran bakışından söylüyorum. Spartacus bu forumda en olumlu ve anlamlı mesaj atanlardan biri hatta çoğu zaman Spartacus'ün attığı mesajın aynısını düşündüğüm için yazmıyorum :D Neyse gg ama Terran yine fakir kaldı tahmin ettiğim bir ünite geldi
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Yakın pozisyonlar ne kadar güzel, ne kadar hoş...
yildirimokur Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Bursat said: Beta dan bu yana oynadığım oyunlarda 1 tane carrier görmedim eğlencesine olanlar dışında, bence anlamlı olur çıkarılması tabi Terran bakışından söylüyorum. Spartacus bu forumda en olumlu ve i Spartacus terran bakış açısıyla yaklaşıyor her şeye. p-z tartışıyoruz, adam Terran OP deil diye atlıyor ortama.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Ben hiçbir mesajımda Terran bakış açısıyla yaklaşmıyorum. Hiçbir PvZ tartışmasına da Terran'la ilgili alakasız bir şey diyerek yaklaşmadım, benim hangi ırkı oynadığımı bildiğin için kafanda kurduğun bir şey o. Ben oyun bilgisinden yoksun olarak yapılan denge değerlendirmelerine karşı çıkıyorum. Oyman PvZ'de Z imba diye konu açınca da öyle yaptım, Terranlar "muta imba" deyince de öyle yaptım. ZvP'nin saçma derecede zor olduğu (infestorların bufflanmadığı) zamanlarda da Protoss'un PvZ'de imba olduğunu söylüyordum.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 _Spartacus_ said: Ben hiçbir mesajımda Terran bakış açısıyla yaklaşmıyorum. Hiçbir PvZ tartışmasına da Terran'la ilgili alakasız bir şey diyerek yaklaşmadım, benim hangi ırkı oynadığımı bildiğin için kafanda kurduğun bir şey o. Ben oyun bilgisinden yoksun olarak yapılan denge değerlendirmelerine karşı çıkıyorum. Oyman PvZ'de Z imba diye konu açınca da öyle yaptım, Terranlar "muta imba" deyince de öyle yaptım. ZvP'nin saçma derecede zor olduğu (infestorların bufflanmadığı) zamanlarda da Protoss'un PvZ'de imba olduğunu söylüyordum. işte başkaları laf söleyince " Ben onu demedim " diyen bakış açısı. Ama başkalarının söylemediği lafları sölüyor gibi göstermekten geri kalmayan bir bakış açısı. yani kendisine yapılanı tasvip etmeyip başkasına aynısını yapıyor. İnsanlar nasıl inansın peki? Benim açtığım başlık şu: Pvz'de protoss imba diyen bu repi izlesin. Yani protossun imba olduğunu düşünüyorsanız repi izleyin diyorum. Komedi ya xD
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Tamam düzelteyim. "Oyman PvZ hakkında Z imba manasına gelecek şeyler yazınca"
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Arkadaşlarda düzeltsin ozaman. "Spartacus terran bakışına savunur manasına gelecek şeyler yazınca"
Uliking Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Ya hocam sen oyunu Terran olduğun için kafanda %100 balance olarak kurgulamışsın yani sallıyorum çok uzun süre zerg veya random olsan terran'ın ne kadar çok all in yapıp 10 worker kaybedip mule'larla durumu eşitlediğini Zerg'ün en küçük scout eksikliğinde yenildiğini eğer Terran çok doğru oynarsa late late game'de mule ghost tank marine viking'in %20 ihtimalle yenilebileceğini falan görürsün yani bunun pro olmakla ilgisi yok Zerg early game'de ne yapılabilir diyince 15 hatch 14 pool cheese olarakta %20-25 işe yarayan (eğer rakip scout etmemişse) bane bust var. Şimdi Terran yapabileceği all in cheese'leri saysam sayfa sayfa doldururum sadece blue flame ile yapabileceğin bin tane build order var yani sorun Terran'ın op olup olmaması değil sonuçta %100 kanıtlayabileceğimiz bir konu değil sorun senin her şeye Terran bakış açısından yaklaşman ve her şeye ne olursa olsun cevap vermen.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Adam öyle bir focuslanmışki zaten PvZ'de protoss imba diye düşünen izlesin diye açtığım başlığı PvZ'de zerg imbadır diye çat diye yazabiliyor. İnsan bir check eder. Attığın mesajda birde millete yükleniyosun "benim söylemediğim şeyleri öyle göstermeyin" diye.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Hah işte o cheese'lere rağmen senin benim oynadığım seviyelerde TvZ oranları eşit. O nasıl oluyor o zaman? Demek ki mule'lara rağmen mid game ve ötesine geçen oyunlarda Zerg galibiyet oranı daha yüksek. "Zerg daha kırılgan" desen hak vereceğim ama öyle demiyorsun. Oyman o konuda attığın mesajlar var, şimdi alıntılatma. Konu başlığını okuyarak yorum yapmıyorum, içeriğini de okuyorum mesajların, sana da tavsiye ederim.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Sen attığı mesajlar bu demedin ama başlığı yazdın direk. İnsanlar yazdığını okuyor düşündüğünü değil. Konuyu saptıracaksan orası ayrı. (attığım mesajları da tartışırız o ayrıda konu o değil.)
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 O konuda attığın mesajları kastettim, konu başlığını değil.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 _Spartacus_ said: O konuda attığın mesajları kastettim, konu başlığını değil. Oda yanlış. O konuda zerg direk imbadır yada mana olarak zergin tosstan üstün olduğunu gösteren 1tane mesaj bulamassın. Aç bak mesajlara hepsinde protossun imba olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz düşüncesi savunuluyor. Yani pvz'de p'yi imba diye temel alan düşüncenin antisi savunuluyor Zerg imbadır düşüncesi değil. şimdi sana yapılanları bana yapmaya devam edicekmisin demediğmi şeyleri söylemeye devam etmek yada anlamlandırmaya.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Bence gayet Z OP diyecek şeyler söyledin ama diyelim ki öyle değil ve ben yanlış algılamışım. Yine de senin Z imba dediğini düşünerek böyle olmadığını savunacak şekilde mesaj atmam sırf Terran açısından bakmadığımı gösteriyor. O yüzden o konuyu örnek vermem normal.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Sen protoss açısı dışında her açıdan bakıyosun o yüzden zergi savunman doğal geliyor. Ulikingin dediği en önemli şey girip diğer ırklarla oynaman. Ama uzun süre oynaman gerek. Sonra kendiliğinden bazı şeyleri daha net anlayabileceksin. Fikirlerin %100 değişecek demiyorum ama emin ol bazı konularda fikirlerin kesinlikle değişecek.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Değişmeyecek; çünkü o ırkları oynayacağım seviyede istatistiksel olarak bile bir dengesizlik yok. Terranla mid-high master'lara karşı ne kadar galibiyet alıyorsam, o ırklarla da mid-high diamondalara karşı o kadar alacağım. Sorun da burada, siz en üst seviye turnuvaları örnek gösteriyorsunuz ama söylemek istediğiniz kendi oyunlarınızda dengesizlik olduğu.
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Ben kendi oyunlarımda dengesizlik olduğunu düşünüyorum. Bir iki extreme map ve taktik dışında hiç bir yenildiğim maçı balance'a bağlamıyorum. Ama tanıdığım 10larca türk terran sc2 çıktığından beri her maçı balance'a bağlıyor. Burda örneklerinide verebilirim. Buyurun burdan yakın.
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Ben "Terran'lar dengesizliğe bağlamaz" demedim zaten. En haz etmediğim oyuncu profili oyun çıktığından beri 1, 2 base all in ve cheese'e bel bağladığı için late game oynamayı bilmeyen ve o yüzden "late game'de TvZ, TvP oynamak imkansız" diyen Terranlar.
Uliking Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Önemli olan balance muhabbeti değil balance muhabbetinin bir sonu yok sonuçta ayrıca Kore'de master ve granmaster'da TvZ T favored fakat gene de çok önemli sonuçlara oluşamayız benim demek istediğim olaylara tek bir açıdan bakman ve sürekli Terran avukatlığı yapman yani ben sana mule'un cooldown'a ihtiyacı olduğunu söylersem bana balance matchup istatistiği verirsen bir yere varamayız. Önemli olan mule'un ya da başka bir şeyin op olması değil senin her olaya tek bir açıdan bakman ve her şeye cevap vermen mantıklı ya da mantıksız. Rahatsız edici.
Sleeep Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 _Spartacus_ said: En haz etmediğim oyuncu profili oyun çıktığından beri 1, 2 base all in ve cheese'e bel bağladığı için late game oynamayı bilmeyen ve o yüzden "late game'de TvZ, TvP oynamak imkansız" diyen Terranlar. tam kendimi görmüştüm :D o değil de huun cidden ikinize 2-3 gün ban atıp susturmalı(reason: başlık-içerik uyumsuzluğu) her topic sizin kavganıza dönüyor!
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 @uliking: Tek bir açıdan bakmıyorum. Algıda seçicilik yaptığın için öyle görüyorsun ya da Terran daha çok tartışma konusu olduğu için öyle görünüyor. Mesela MLG Orlando konusunda: http://forum.paticik.com/read.php?39,5939313,page=15#msg-5940919 Şu ve ondan sonraki birkaç mesaj. Oyman'ın dediğinin aksine Protoss'u da savunabiliyorum. Aynı konuda şu mesajı da attım: http://forum.paticik.com/read.php?39,5939313,page=9#msg-5940435 Sırf Terran perspektifinden bakan biri böyle bir mesaj atar mı?
Öne çıkan mesajlar