Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

domuz etine yasal işlem


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Emaleth said:

domuz danaya göre ucuz ettir aslında ama bu ülkede doğru dürüst yetiştirilemediği ve din sebbeiyle yaygın olmadığı için genelde pahalı satılıyor.


o zaman niye domuz eti yiyelim ki zaten, overall kalitesi dana etinden düşük. tadı da bence daha kötü. ben fiyat/performans oranı yüksek olduğundan tercih ediliyo diye biliyodum. ha yetiştirilmeye başlanır fiyat olarak cazip hale gelirse yerim tabi mis ucuz poroteyin.
Mesaj tarihi:
Her ucuz ete "kedidir, martıdır, eşektir" diyen arkadaşlarım bana bi hesap çıkartın bakiyim kaç kilo satılıyor, nerden alınıyor, nasıl işleniyor bi açıklamasını yapın...
Mesaj tarihi:
Emaleth said:

domuz danaya göre ucuz ettir aslında ama bu ülkede doğru dürüst yetiştirilemediği ve din sebbeiyle yaygın olmadığı için genelde pahalı satılıyor.

ve evet, bilhassa trakya tarafından domuz avlayıp yemeyen avcı köylerden bedavaya domuz eti temin edilebilir ama burada bahis konusu yaban domuzu, çiftlik domuzu değil. daha sert olma ihtimali var etin, hayvan daha kaslı oluyor vs.

ayrıca yalan olmasın bildiğim kadarıyla çiftlik domuzu yetiştirmek lisansa bağlı ve bir elin parmağını geçmeyen firmada var o lisanstan, hatta birçok yetiştirici birkaç sene önce lisanssızlıktan kapatmak zorunda kaldı filan. bi ara iyice yok oldu marketlerden domuz etleri, sonra şimdi tek tük yine var ama domuz ürünü yemek için bok gibi para ödemek gerekiyor :/

burada bahsedilen yasal işlem ise kaçak ete yapılmıştır muhtemelen, bilhassa domuza diil. martılı pilav ve kedili lahmacun hesaaabı, neye niyet neye kısmet kapsamından...


(tu) (tu) (tu)
Mesaj tarihi:
(domuz eti = en ucuz et) + (prosciutto = domuz etinden yapilmis pastirma)


escape said:

domuz eti pahalı bişi benim bildiğim? ve ülkeye girerken bi prosedürü mü var? ya da lokantada satmak için prosedürü mü var? varsa gerçekten bilmiyodum..


Suark said:

e iide içinde domuz olan menüler var,
mesela yeniköy vagabondosta prociutto mu ne var ( italyanca domuz ) gayet alıp yiebiliosun?

onlar kandırmşlardır ondan
Mesaj tarihi:
at eti > esek eti > kuzu > dana > domuz

diye kabaca siralayabiliriz.

bide ben bu esek eti olayini cozemedim hala bilmiyorum nedenini neden yenmiyor turkiyede.
dinen tam olarak bir yasaklama varmi esek etinede ?

ben mesela hep esek salami (sucuk) ariyorum yurtdisinda cunku geri kalanlarin hepsi domuzdan. esek sucugu bildigin dana sucugu ..
Mesaj tarihi:
Odeon said:

ben mesela hep esek salami (sucuk) ariyorum yurtdisinda cunku geri kalanlarin hepsi domuzdan. esek sucugu bildigin dana sucugu ..


ben henüz kaldığım yerin dilini bilmediğim için (italya) bir tek domuzu ezberlemiştim (suino mu ne) üzerine bakıp suino yazmıyorsa alıyordum. şu dediğinle beraber bir

http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s&feature=related

çektim
Mesaj tarihi:
Odeon said:

at eti > esek eti > kuzu > dana > domuz

diye kabaca siralayabiliriz.

bide ben bu esek eti olayini cozemedim hala bilmiyorum nedenini neden yenmiyor turkiyede.
dinen tam olarak bir yasaklama varmi esek etinede ?

ben mesela hep esek salami (sucuk) ariyorum yurtdisinda cunku geri kalanlarin hepsi domuzdan. esek sucugu bildigin dana sucugu ..


bu ne sıralaması? lezzet?fiyat?
Mesaj tarihi:
bende italyadayim ve burada dana sucugu bulamazsin . bizim dana sucuguna yakin tatlar ya at ya esek ya da yabani domuzdur.
ama esek bile %100 esek degil cok zor bulman..
bresaola bulursun sadece dana etinden yapilmis pastirma tarzi bir sey
Mesaj tarihi:
bide yazmıyosa menüde domuz vardır diye ayıp hakkaten. adam bilmek zorunda değilki "AA KOMOLE POÇİYATİ, BU YEMEK DOMUZDAN YAPILIYOR ÇÜNKÜ POÇİYATİ 14. YÜZYILDA BİR ARA DOMUZ ANLAMINA GELİYORDU" desin
×
×
  • Yeni Oluştur...