SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Hangi ülkede yaşadığımızı unutmayın arkadaşlar. Unutanlar için geliyor Sayaçlar ölmez vatan bölünmez 13 şehidin tabur komutanı ve bölük komutanı görevden alındı. * Diyeceksiniz ki, niye? * 13 sene önce… * Hakkâri’de. Ömür Gezdiren, ömrünün en güzel günlerini terörist peşinde gezdiriyordu. * Mayın patladı. Şakağına şarapnel saplandı. Surat darmadağın. Düştü. Kucakladılar, helikopter, Gata, ameliyat üstüne ameliyat, aylarca koma. Kefeni yırttı. Gözlerini açtı ki, kör. * Taburcu oldu, poşet dolusu ilaçla. Beyinde hasar oluşmuştu. Sinir sistemi haşat. Bir sene sonra parkinson’a yakalandı. Konuşmakta güçlük çekiyor, vücudu zangır zangır titriyordu. * Hani her pusudan, her çatışmadan sonra şehitlerin tek tek isimleri verilir de, yaralılar kısaca “şu sayıda yaralı” diye geçiştirilir ya. İşte o isimsiz “sayı”lardan biriydi. * Baba yok. Kardeş yok. Hayattaki tek varlığı anacığının yanına yerleşti. Ana, evlere temizliğe filan gidiyor, evlada bakmaya gayret ediyordu. Gelir üç kuruş, kiralar ha bire zamlanır, mecburen o kira evinden bu kira evine taşına taşına hayata tutunmaya çalışıyorlardı. * Yedi ay önce gene yeni bi eve geçtiler. Elektrik bağlanması için Ayedaş’a gittiler. “Gazi” olduğunu, devletin gazilere tanıdığı yüzde 50 indirimden faydalanmak istediğini anlatmaya çalıştı. Görmüyor, heceleye heceleye konuşabiliyor, üstüne titriyor… Banko memuru sıkıldı! * “Evrakların eksik” diye kestirip attı. “Nesi eksik” demeye kalmadı, güvenlik görevlisi damladı iyi mi, diyaloğa maydonoz oldu… Zifiri karanlık yaşayan Gazi’nin görme engelli olduğunu kavrayamayan, titreyen kollarını da kontrolsüz şekilde oynatmasına anlam veremeyen güvenlik görevlisi, kasabanın şerifi havalarına girdi, elini belindeki silaha atarak, sorun çıkarma diye bağırdı. Anne çığlığı bastı. Gazi panikledi, anasını koruma içgüdüsüyle sese doğru hamle yaptı, bankodaki elektronik sayaca çarptı, sayaç düştü, kırıldı. Güvenlik görevlisi saldırdı, Gazi’nin gırtlağına sarılarak yere serdi. Gazi bayıldı. * Her şey 8-10 saniye içinde gerçekleşmiş, etraftaki vicdan sahibi insanlar müdahale edene kadar iş işten geçmişti. Ambulans… Apar topar Üsküdar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. * Boynunda ve sırtında ezikler oluşmuştu. Asabı oynamış, bedensel çaresizliğinden krize girmişti, bayılma sebebi buydu. O gece orada tuttular. Ertesi sabah taburcu oldu. * Evlerine gittiler. İki gün sonra, kapı çalındı, Ayedaş’tan gelmişlerdi, evrak mevrak istemeden yüzde 50 indirim uygulanmaya başlandı… Burası Türkiye, buna şükür dediler, unuttular. * Yedi ay sonra… Kapı gene çalındı. Postacı ellerine tutuşturdu. * Açtılar zarfı… Ana okudu, Gazi dinledi. * Elektronik sayacı kırarak devlet malına zarar vermekten, görevliyi darp etmekten dava açılmış… Üç yıla kadar hapsi isteniyor, duruşmaya geleceği tarih belirtiliyordu! * Ahali evinde esneye esneye poposunu kaşısın diye, Hakkâri dağlarında gözünü, beynini, sinir sistemini, hayatının geriye kalan bölümünü bırakan Gazi… Devlete zarar vermişti yani! * Şimdi anladınız mı, tabur komutanıyla bölük komutanının neden görevden alındığını? * 13 şehit kolay da… 7 yaralı var orada. * Şimdi o yaralılar, helikopter masrafı açacak, ameliyat masrafı açacak, ilaç masrafı açacak, bi türlü ölmeyecek, maaş isteyecek, sanki matah adammış gibi maaşı beğenmeyecek, arsızlık yapıp indirimli elektrik isteyecek, ekmek elden su gölden, şımaracak, devletin kurumunda devletin memuruna artistlik yapacak, sayaç kıracak, hadi bakalım bi sürü masraf daha, hesap sor, dava aç, tahsil etmeye çalışsan, parası yetmez, haciz gönder… Devletin başka işi yok da, sizinle mi uğraşacak kardeşim? Sana ne teröristten meröristten, kim dedi sana yakala diye… Sen mi kurtaracaksın devleti? Otursana oturduğun yerde… Niye çıkarıyorsun bölüğü araziye? Niye iş açıyorsun durup dururken devletimizin başına? * Bak dün 4 yaralı daha var. Gitti 4 sayaç daha. * Sorumsuzluğun bu kadarı yani… Sokaktan mı topluyoruz papelleri? Yılmaz Özdil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 by RTE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 intikam çığlıkları ilk cumhur başkanımızdan geldi harikaymış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 lord_gorthaur said: by RTE sanki çok konuşuluyor yarın 2 satır ayrılır gazetelerde zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 bir de bu çatışma değil arkadaşlar onu belirtek isterim,çatışma dediğin 2 taraflı olur,bunda adamlar gelmiş katliam yapmış gitmiş. bir de her gün 1-2 kişi zaten gidiyor,sayı 24 olunca mı tepkimizi cekti,garip geldi,alışmıştık biz her gün 1-2 kişi ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Erdoğan: Terör örgütü panik ve çaresizlik içinde http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=19021083 dün demiş bunu ZAAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 ama ekönömi iyiye gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 aylardır nerdeyse hergün şehit veriyoruz, 1-2 olunca bişi olmuoda 24 olunca mı olu nedir abi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 biz bayramın bitmesini beklemiyor muyduk???niye havalandı ki o jetler.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Saldırı olmuş bitmiş uçak kaldırıyorlar ya taşı toprağı bombalıycaklar mutlu olacaklar herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 resmi sayı 26 şehit 22 yaralı allah kahretsin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 "nutella yerim" said: Absolut said: Doğruluğunu bilmediğiniz spekülasyon haberleri yazmayın. Allah geride kalan aileler ve vatandaşlarımıza sabır versin. PKK sempatizanı arkadaşları uyarıyorum, yorum yazmayın bugün. milliyet.com da yadıgına göre her haber dogru olmalı herhalde he ? Pardon ama neyin felaket tellallığını yapıyorsun ki. Zaten 26 şehidimiz var çıkıp 60 taneymiş demenin kimseye yararı yok. Netleşir şehit sayısı o zaman yazarsın. Biraz insancıl olun. Kimse burda sayıyı arttırmanın veya ileri de ben yazmıştım demenin popularite arttırdığını düşündüğünü sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 CusTodeM said: Saldırı olmuş bitmiş uçak kaldırıyorlar ya taşı toprağı bombalıycaklar mutlu olacaklar herhalde tr de %50 lik kısmın buyuk cogunlugunu oluşturan bir tayfa var ya --> filisten de türk bayragı !!!!11 --> somalide türkün sesleri!!! --> aslan başbaganım nasıl susturdu israili van minutle --> türkyie bölgede küresel güç bu palavralara inanan bi tayfa var ya,onların sinirini almak,avutmak için.ordu bitti ya siz ne diyorsunuz.ne kaldı ordu mu kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 26 şehit 22 yaralı kaldı ki verilen sayı gerçeği yansıtmıyordur. off ki off!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Yarın seçim olsa %50 garanti. Millete narkoz la döşüyolar, daha yokmu diyor insanlar. 24 insan ölüyor, 18 yaralı. Çatışma diyorlar ulan 1 tane serseri kurşun sıyırmazmı bir PKK lının bir yerini. Yaralı bile vermiyor adamlar. Yazık bu insanların çocuklarına. O çocuklar kolay yetişmiyor, cahilce ölüme yollanıyor. Ölen ölüyor arkada onlarca yaralı, "vatan sağoluyor" "uçaklar dağ-tepe dövüyor" "terör örgütü çaresizlik içinde". İnsanlar bunlardan sıkıldı, bunaldı. Ama gel görki yarın seçim olsa yine bu adamlar başa geçecek. Ben anlamıyorum valla, anlayan beri gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Doğuda vatanı için savaşanları PKKya yalakalık olsun diye içeri atarsan ne ordun kalır ne istihbaratın ne yazık ki. Arkasında devletin hükümetin durmayacağını düşünen asker orda canını ortaya koyup onlar için savaşmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 @absolut bir şeyin tellallıgı yaptıgın veya popülerite kazanmaya calıstıgım yok,sadece hükümete baglı yayın organlarının su saatten sonra güvenilir olmadıgını söyledim.şehit sayısının artmasına beni sevinderecegini söylerken sen neyin tellallıgını yapıyorsun pardon ? onu nerden cıkardın. neyse herkesin sinirleri yeteri kadar gergin bugun konu dagılmasın tartışmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 ya benim anlamadığım bir şekilde çıkarı olarak oy verenlerde dahil bu memleketin insanı bu bayrağın altında yaşayan o her 2 insandan 1 i olan o salaklar televizyonun yada ne bileyim bilgisayar başında internetin başında her gün üst üste binen ve sürekli kalınlaşan o kazığı hissettiklerinde "ulan biz nasıl bir bok yiyoruzda bu herifleri 10 senedir başımızda tutuyoruz" diye hiçmi sormuyolar kendilerine? oy vericek adam kalmadı diyerek 50 senelik chp li aile bile dönüp akp ye oy verebiliyor arkadaş beynim almıyo benim yani nasıl bir beyin lan bu. ulan ben 2 oda 1 salon evde yaşayamıyorum ödüm kopuyo her dakka ulan bişeyleri kesmeyemi gelicekler falan diye borç harç başını almış gidiyo yani hepinizmi trilyonersiniz a.k ülkesinde yani. hiçmi üzülme yok hiçmi kimseye koymuyor. herif utanmadan resmen memleketle taşak geçiyo televizyon karşısında yani siz nası insanlarsınız almıyor benim beynim abi. herif 10 senede fail üstüne fail yaptı. pkk ya değil size abv diye küfür etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Nutella mesaj kutunu temizle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 herkez hükümete yüklenmiste. bu sorun kac hükümet gördü peki onlar ne yapti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 ordu ve akp çok başarılı işgüzarlık yüzsüzlük diz boyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 tansu çilleri bi googlela bakayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 "nutella yerim" said: tr de %50 lik kısmın buyuk cogunlugunu oluşturan bir tayfa var ya --> filisten de türk bayragı !!!!11 --> somalide türkün sesleri!!! --> aslan başbaganım nasıl susturdu israili van minutle --> türkyie bölgede küresel güç bu palavralara inanan bi tayfa var ya,onların sinirini almak,avutmak için.ordu bitti ya siz ne diyorsunuz.ne kaldı ordu mu kaldı. Abi mesaj olarakta atmışın cevap atıyordum kutun doluymuş :P neyse çok doğru söyledin cnn turkte izliyordum yok uçak sesleri duyuluyor diyarbakırdan kaldırdılar bilmemne ee yani bunun zaten bi işe yaradğını düşünen inanan varsa senin dediklerin onlar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Kime yükleneceğiz??? PKK ile aynı masaya oturan, görüşmeler yapan kim??? Seele said: herkez hükümete yüklenmiste. bu sorun kac hükümet gördü peki onlar ne yapti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar