Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MLG Orlando Finaller

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

huk ta inanilmaz iyi oynuyor. Bu turnuvada hakkatten sc2 ye karsi olan duygularim degisti.

Idra HuK MC Bomber STC inanilmaz maclar cikardi, geri kalanlar da fena degildi. Hala bunlarin icinde bomber bir adim onde gibi ama nasi oldu idra ya verdi oyunlari ben de anlamadim
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın en iyi 3 protossunun katıldığı turnuva:

Mc , Huk , Hero

Dünyanın en iyi 3 zerginin katılmadığı turnuva

Nestea , Dongraegu , Losira

Dünyanın en iyi 3 terranının yanından geçmediği turnuva

IM_Mvp , Ogs_TOP , MMA

Şimdi bu turnuva üzerinden "bak abi gördünmü pvp final oynanıyor" diyenlere ütopya turnuvamı hazırlıyorum.

Oyuncular:
terranlar: Mvp , Top , MMA , Happy , Ensanre , Ryung ,Taeja ,
Zergler: Nestea , Drg , Curious , Losira , Coca , Zenio
protosslar: Naniwa , Tod , Adellscot

Şimdi bu turnuvada tvt final oynansa ne diyeceğiz? Demezmisiniz iyi tosslar katılmadı diye? Gerçi iyi tosslarda katılsada ezilip giderler ya hadi diyelim ezilmesinler.

Mlg Orlandoda şu ütopya turnuvanın protossların vücut bulmuş hali. Buraya yazıyorum önümüzdeki gsl'de ilk4 gene terran. Hatırlatırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

op terran oyuncuları, terran ırkı değil dedik ama laf dinletemiyoruz ki.

koskoca boxer bile proxy brx, cheese üstüne oynuyor idra'ya karşı. iş makroya döndüğünde mule anasını ağlatıyor tarzı ağlamalar da son bulur sanırım bundan sonra. makro oyunda terran'ın ne zerg'e ne de toss'a karşı pek şansı olmadığını biliyoruz artık.

marineking bile garibim bir erken exp ve erken push uğruna verdi oyunları elendi gitti. ha kötü oynadı ayrı, ama sonuç değişmedi. adamlar makro oyundan kaçınıyorlar.

terran op diyenlerin ev ve iş adreslerini tespit edecek bir komiteyi hayata geçirdiğimi ve bu tip ağlamalardan sonra gereğinin yerine getirileceğini burada duyurmuş olayım.

yalnız güzel turnuva oldu bu. uzun zamandır bu kadar fazla sayıda kalite oyunla bir turnuva izlememiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

op terran oyuncuları duyduğum en saçma laf. Sayısı sürekli artan bir topluluk. Gsl'de sürekli terran sayısı artıyor. Ama protoss sayısı hiç değişmiyor ne hikmetse. Acaba niye zergi veya tossu tercih eden yeni newcomer prolar çıkmıyorda stcs gibi biraz kasınca bomber seviyesine gelen terranlar çıkıyor.

Geçiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu oyundan öyle çok anlamıyorum, ama ilk 10 dakikada bir oyunu bitirmiyorsan, adam sadece muta bastıgı için base hapsoluyorsan ve 3 tane expand atacagını bilmene ragmen elinden hiçbirşey gelmeden base'de oturmak zorunda kalıyorsan bir yerde bir hata var.

Çünkü hard counterı olarak verebileceğin tek ünite Thor, onu da bastıgın anda zaten turtle'ın allahı oluyorsun, bırak saldırmayı, naturaldan main'e gidene kadar thor'la harassı durdurmaya verdigi hasar yeterli mutanın.

Azıcık düz mantık yapılabilmeli, macro oyununda şu turnuvada idra'nın her maçında terran mutlaka 3-4 defa bütün ordusunu temizledi idranın. Ama sürekli maxlanıyor, sürekli maxlanıyor ve öldürücü darbe indirilemiyor? neden? Çünkü yavaşsın, mekanizesin, saçma salak herhangi bir adımında 1A'ya orduyu veriyorsun ve karsındakinin aksine dönüşü yok. 1 kere ordusu silinen her Terran her seferinde yenildi Idra'ya.

Otuz defa gereksiz muta kaybetti, upgrade "unuttu", exp kaybetti, hiçbiri farketmiyor. Ordusunu yenmen hiçbirşey ifade etmiyor çünkü mobilize değilsin, sadece sonsuz spawnla savasıyorsun. İşin en ironik tarafı turtle yapsan bile bu harass yemeden expand oluyorsun macro yapıyorsun demek değil, çünkü sen harasslayamıyorsun ve o harasslıyor.

her oyun idra'nın verdigi drone sayısı 3-4 iken terran'ların absürd zerg/muta harass kolaylıgı yüzünden 80-90.

Bu kadar siyah beyaz bir durumda "HURR DURR TERRAN OP DERP" diyenlere laf da anlatılmaz zaten, gayet ortada yani.
Sosyal ağlarda paylaş

tvp de terran op olabilir belki o da ghostların fiyatı ucuzlayınca çok daha rahat basılır oldu, güzel bir emp tüm havasını alıyor protos'un, ve droplarla da güzelce yıpratabiliyorsun.

ama tvz de zerg cidden işi macroya döndürdüğünde çok avantajlı oluyor. deli gibi hızlı gezinen mutalar yüzünden drop yapamıyorsun adam gibi, sürekli marine koşturuyorsun, ordu toparlayıp çıktığında ufak bir zamanlama hatası yaparsan blingler üstünden geçiyor.

zvp yi bilmem onlar kendi sorunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...