Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lan rezilliğe bakın yaaaa

cetintas

Öne çıkan mesajlar

normalde toplumsal normlardan sapan her davranışa sapkın denir çetintaş. kafanda farklı bir tanım varsa söyle.

eğer tanımın doğallıksa yine çoğumuzun sapkın olduğu bariz bir şekilde ortada yukarda yazdığım üzere.

said:
ramazanda içki içmekle eşcinselliği eşitleyemezsin,denkleyemezsin.

eşitlemiyorum zaten yazdıklarımı iyi okumamışsın bence. ikisi de farklı derecede sapkın davranış. o yüzden sadece sapkın davranış demek oldukça belirsiz bir ifade.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

cetintas said:

yok senin yaptığın demagoji ki sık yapılıyor burada.
toplumsal normlardan farklı davranmak sapkınlık değildir, doğanın mormlarından farklı davranmak sapkınlıktır.

Ben sosyolojide kullanılan tanıma yakın bir tanımın vardır diye öyle dedim:

http://www.enfal.de/sosyalbilimler/s/012.htm

Ama doğanın normları diyorsan hepimiz sapkınız çünkü prezervatif kullanıyoruz, sonra ne bileyim oral seksten hoşlananlar olabilir aramızda ya da bunu isteyenler de onlar da sapkın.

teknoloji,gelişim insanlığın iyiliği için olduğuna göre doğaya insanın etkisi olması da normal. yani çok zorlarsak doğanın normal akışını bir miktar saptırmak olur prezervatif kullanımı ama sapkınlık ya da sapıklık olmaz. sapmak işte kelimenin kökü,sapıklık da değil,aquila'nın dediği doğru.
oral seksin sapkınlık olması iddiası da ilginç doğa da oral seks yok mu? neden insanlar yaparsa sapkınlık olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

normalde toplumsal normlardan sapan her davranışa sapkın denir çetintaş. kafanda farklı bir tanım varsa söyle.

eğer tanımın doğallıksa yine çoğumuzun sapkın olduğu bariz bir şekilde ortada yukarda yazdığım üzere.

said:
ramazanda içki içmekle eşcinselliği eşitleyemezsin,denkleyemezsin.

eşitlemiyorum zaten yazdıklarımı iyi okumamışsın bence. ikisi de farklı derecede sapkın davranış. o yüzden sadece sapkın davranış demek oldukça belirsiz bir ifade.

hayır,ramazanda içki içmek sapkın davranış değil.
neden sapkın davranış olsun? hee,diyorsan ki bizim caminin hocasına göre öyle,o ayrı...benim hayatımı bizim caminin hocası belirlemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

doğada eşcinsellik ne kadar varsa oral seks de o kadar var.

evrimsel argüman kurarsan zaten manasız hem oral seks hem prezervatif hem de eşcinsellik uygun değil.

yani dediğim gibi temel çıkış noktan doğallıksa hepimiz sapkınız.

ama sapkın, sapık gibi kesin çizgileri olan bir kelime değil dediğim gibi. bir sürü davranış türünü niteleyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

neden sapkın davranış olsun? hee,diyorsan ki bizim caminin hocasına göre öyle,o ayrı...benim hayatımı bizim caminin hocası belirlemiyor.

yok toplumsal normlara göre öyle. Türkiyede ramazanda içki içilmesinin kötü olduğunu düşünen insan sayısı oldukça fazla. hatta namaz kılmayan dindar olmayan ama kendilerini müslüman gören insanlar bile içmeyebilir ramazdan yer yer. o açıdan dedim.
ama mesela sapkınlık olması kötü bir şey olduğu anlamına gelmiyor işte. senin kafanda sapkınlığın kötü bir manası varsa o zaman sen "çok sapkınlık"lardan bahsediyorsun, yani sapıklık gibi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

evrimsel argüman kurarsan zaten manasız hem oral seks hem prezervatif hem de eşcinsellik uygun değil.

ama sapkın, sapık gibi kesin çizgileri olan bir kelime değil dediğim gibi. bir sürü davranış türünü niteleyebilir.

işte insanla hayvanı ayıran nokta bu.
hayvanın hayvana yaptığı hayvanlık,eşcinsellik olsun diye yapmıyor o hayvan.iki dakika sonra karşı cinsin arkasına geçiyor.
insanlarda ki eşcinselliğin doğadaki ile ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

cetintas said:

yok toplumsal normlara göre öyle. Türkiyede ramazanda içki içilmesinin kötü olduğunu düşünen insan sayısı oldukça fazla. hatta namaz kılmayan dindar olmayan ama kendilerini müslüman gören insanlar bile içmeyebilir ramazdan yer yer. o açıdan dedim.
ama mesela sapkınlık olması kötü bir şey olduğu anlamına gelmiyor işte. senin kafanda sapkınlığın kötü bir manası varsa o zaman sen "çok sapkınlık"lardan bahsediyorsun, yani sapıklık gibi mesela.

hayır.
aynı düşünmüyoruz.
bir kere takmışsın ramazandaki içkinin sapkınlık olduğuna,yok kardeşim böyle bir şey.dini dayanak noktası kabul edersen öyle ama din dayanak noktası değil ki ramazanda içmek sapıklık olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvan içgüdüleri ile hareket ediyordur muhtemelen. eğer hoşuna gittiyse veya onu yapmayan iten bir güdüsü varsa yapıyordur. insandakiler de çok farklı değil bir güdü sonuçta. bir kadından etkilenmek güdüsü gibi. eşcinsel insanların da güdüleri o yönde. söz konusu çiftleşmek olunca o açıdan insanla hayvan arasında pek bir fark yok güdülere göre hareket ediyoruz. ama tabi yer yer aklın müdahale ettiği durumlar oluyor (mesela prezervatif gibi).

eğer oral seks doğada olduğu için sapkınlık değilse eşcinsellikte değil ama. çünkü o da doğada var dendiği üzere. ama ikisi de az muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

hayvan içgüdüleri ile hareket ediyordur muhtemelen. eğer hoşuna gittiyse veya onu yapmayan iten bir güdüsü varsa yapıyordur. insandakiler de çok farklı değil bir güdü sonuçta. bir kadından etkilenmek güdüsü gibi. eşcinsel insanların da güdüleri o yönde. söz konusu çiftleşmek olunca o açıdan insanla hayvan arasında pek bir fark yok güdülere göre hareket ediyoruz. ama tabi yer yer aklın müdahale ettiği durumlar oluyor (mesela prezervatif gibi).

eğer oral seks doğada olduğu için sapkınlık değilse eşcinsellikte değil ama. çünkü o da doğada var dendiği üzere. ama ikisi de az muhtemelen.

ya sabaha kadar yazışsak aynı şeyleri düşünmüyoruz.
onun için daha fazla uzatmanın anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

hayır.
aynı düşünmüyoruz.
bir kere takmışsın ramazandaki içkinin sapkınlık olduğuna,yok kardeşim böyle bir şey.dini dayanak noktası kabul edersen öyle ama din dayanak noktası değil ki ramazanda içmek sapıklık olsun.

niye değil anlamadım? spesifik olarak dini değil zaten türkiyede toplumsal normları dayanak noktası olarak alıyorum. elbet ki bir ingilizin ingilterede ramazanda içki içmesi sapkınlık değil çünkü onun içinde büyüdüğü kültür öyle değil. hatta bir ingilizin türkiyede ramazanda içki içmesi, bir türkün ramazanda içki içmesinden daha az sapkın (insanların bakış açısından).

yani ben sapkınlık için toplumsal kültürü dayanak noktası alıyorum dinin çok bir önemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Ardeth said:

hayvanın hayvana yaptığı hayvanlık,eşcinsellik olsun diye yapmıyor o hayvan.iki dakika sonra karşı cinsin arkasına geçiyor.

burada bayağı fail olmuşsun ama ya

hayvandan farkı ne ki? hayvan da içgüdüyle yapıyor, insan da. Seks de seks isteği de zaten içgüdüsel bir şey. hayvanlıkla alakası ne, insandan farkı ne?

Eşcinsellik doğada var, insanda da var hayvanda da var.

Defekt/kusur olarak bakabiliriz, çünkü sistemin genel işleyişine çomak sokup 1. amaç olan üremeye zıt giden bir şey. Ama var olan, gayet normal, sıradan bir durum. Abartıp kötülemenin manası yok. Bir tercih değil, çünkü bilinçli yapılmıyor. Bir sapıklık değil, çünkü kimseye bir zararı tehlikesi yok, bir rezillik desen tek başına değil. Ama tutup da bunu uluslararası müzakerede yapmaya kalkarsan (hetero bir seks ya da başka bir kişisel ilişki türünde de olduğu gibi) o zaman kepazelik rezalet olur, o ayrı. Kötü bir şey mi dersen, o da kişiye kalmış. Adam "ulan gayim ben ama hiç çocuğum olmayacak, normal bir ailem olmayacak" diyip özeniyorsa o zaman onun açısından kötü, yok o haliyle mutluysa kendi kanından canından olmasa da evlat edirim ya da birini ikna eder kendimi zorlayarak da olsa bi hetero ilişki kurup yaparım dert değil diyorsa o zaman kötü bir yanı da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

e iyi peki o zaman ben çalışmaya döneyim. yine de tek bir şey daha söylemek istiyorum sonuçta kamusal bir ortamdayız ve aramızda eşcinsel ya da biseksüel insanlar olma olasılığı oldukça yüksek (inan bana sandığından daha yüksek) sonuçta sen kamusal bir ortama böyle bir konu açıp ne bileyim

"aramızdaki bazı arkadaşlar eşcinsel ilişkiyi sapkınlık olarak görmüyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda"

gibi anketler açarsan bunun ne açıdan bakarsan bak olumlu bir tınısı yok ve senin hedef kitlen olan insanları rencide eder oldukça. fakat ben onların rencide edilmeyi hakedecek bişey yaptıklarını görmüyorum. boşyere insanları üzüyor ve kırıyor olabilirsin hoş değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

cetintas said:

Ardeth said:

burada bayağı fail olmuşsun ama ya

hayvandan farkı ne ki? hayvan da içgüdüyle yapıyor, insan da. Seks de seks isteği de zaten içgüdüsel bir şey. hayvanlıkla alakası ne, insandan farkı ne?

Eşcinsellik doğada var, insanda da var hayvanda da var.

Defekt/kusur olarak bakabiliriz, çünkü sistemin genel işleyişine çomak sokup 1. amaç olan üremeye zıt giden bir şey. Ama var olan, gayet normal, sıradan bir durum. Abartıp kötülemenin manası yok. Bir tercih değil, çünkü bilinçli yapılmıyor. Bir sapıklık değil, çünkü kimseye bir zararı tehlikesi yok, bir rezillik desen tek başına değil. Ama tutup da bunu uluslararası müzakerede yapmaya kalkarsan (hetero bir seks ya da başka bir kişisel ilişki türünde de olduğu gibi) o zaman kepazelik rezalet olur, o ayrı. Kötü bir şey mi dersen, o da kişiye kalmış. Adam "ulan gayim ben ama hiç çocuğum olmayacak, normal bir ailem olmayacak" diyip özeniyorsa o zaman onun açısından kötü, yok o haliyle mutluysa kendi kanından canından olmasa da evlat edirim ya da birini ikna eder kendimi zorlayarak da olsa bi hetero ilişki kurup yaparım dert değil diyorsa o zaman kötü bir yanı da yok.

yok canım,niye feyl olayım?hayvan hayvanlığını gösteriyor ama tutupta eşcinsel ilişkide ısrar etmiyor.hee,o da her hayvan değil he.domuzlar,köpekler(o da hepsi değil).tek eşli hayvanlar bile var. neticede eşcinsellik hayvanın ki gibi değil. geri kalan kısmını günlerdir tartışıyoruz. aynı şeyleri tartışmak kabak tadı verdi artık. herkes istediğine inansın kardeşim,ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

eşcinsellik sapıklık değil sapkınlıktır, meali doğru olandan sapmış kişidir ama iki kişi kendi arasında anlaşıp bunu uyguladığı zaman onların arasında sapkınlık olmaz. toplumsal olarak olur hepimiz toplumda yaşadığımıza göre ve bunun kuralları yazılı olmadığına göre bazı şeyleri inkar etmek deveye aduket attırmak kadar imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

eşcinsellik sapıklık değil sapkınlıktır, meali doğru olandan sapmış kişidir ama iki kişi kendi arasında anlaşıp bunu uyguladığı zaman onların arasında sapkınlık olmaz. toplumsal olarak olur hepimiz toplumda yaşadığımıza göre ve bunun kuralları yazılı olmadığına göre bazı şeyleri inkar etmek deveye aduket attırmak kadar imkansız.

bak az önce açıkladım sapkınlık basit kültürel şeylere uymayan biri olmaktan insan öldürmeye kadar skalası olan bir terim olarak tanımlanıyor.

sapkınlık diyorsanız birşeyle karşılaştırmanız lazım. basit bir sapkınlık mı kabul edilemez bir sapkınlık mı?

ayrıca yazında "doğru olandan" gibi bir referans cümlesi gördüm ama bu da çok sorunluk. toplumsal olandan dersen o oldukça mantıklı tabi. yok doğru olan bir referans noktası varsa o nedir ve neden doğrudur (diye sordum ama aynı zamanda da gittim sdf)
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

cetintas said:

e iyi peki o zaman ben çalışmaya döneyim. yine de tek bir şey daha söylemek istiyorum sonuçta kamusal bir ortamdayız ve aramızda eşcinsel ya da biseksüel insanlar olma olasılığı oldukça yüksek (inan bana sandığından daha yüksek) sonuçta sen kamusal bir ortama böyle bir konu açıp ne bileyim

"aramızdaki bazı arkadaşlar eşcinsel ilişkiyi sapkınlık olarak görmüyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda"

gibi anketler açarsan bunun ne açıdan bakarsan bak olumlu bir tınısı yok ve senin hedef kitlen olan insanları rencide eder oldukça. fakat ben onların rencide edilmeyi hakedecek bişey yaptıklarını görmüyorum. boşyere insanları üzüyor ve kırıyor olabilirsin hoş değil yani.

çok düşüncelisin gerçekten ama ben öyle kişiler aramızda varsa benim gibi insanların tepkilerine de hazır olmalılar diye düşünüyorum. neticede yaptıkları şeye karışma hakkım yok,böyle bir şeyi aklımdan bile geçirmem. ama kendileri de benim gibi düşünen insanlar olduğunu ve eşcinsel ilişkinin sapkınlık olduğunu düşünenler olduğunu biliyor olmalılar.bilmiyorlarsa da bilsinler. burada amaç saldırı değil,düşünceyi ifade.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Her hayvanda değil dediğin sırf 500 tanesinki akademik olarak belgelenmiş.

ya kardeşim,aynı şeyi yapmayın işte.isterse her hayvan yapsın ama eşcinsel hayvan yok.varsa var de,öyle pusuya yatıp 500 tanesi belgelenmiş diyen adam "kardeşim eşcinsel hayvan var,belgelenmiş" desin. yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...