Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Yavşak şu oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 pezevenkten daha kibar duruyor diye yavşak yazdım ve bi de normal hayatımda yavşağı o şekliyle kullanmıyorum. insanlar da anlıyor ne demek istediğimi ilginçtir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 şöyle bir şeyler buldum; böcük net çekim http://nethaberci.com/resimler/189269.jpg http://nethaberci.com/sondakika-teknobil-haberleri/cinayetin-ipucu-boceklerden-125947.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 o kene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 dünyaya ne faydası var bunların ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 nomsaR said: dünyaya ne faydası var bunların ya. senden benden daha faydalı oldukları kesin hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 vaniLLe said: o kene. Kene bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 o da degisik bir tür kene bence '.' keneleer kendi aralarinda üce... ayri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Osuruk bocegi diye bilinen bocegin bir turu yanlis bilmiyorsam. Osuruk bocegi denmesinin sebebi de zora gelince kotu bir koku yayip kacmasi. Havalar soguyunca iceri kacmistir. Alin atin disari peceteye falan cikmasini saglayarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 buldum sonunda bir nevi kene sayılabilir; Triatoma http://www.doktorsigortasi.com/5538/felc-eden-kan-emici-bocek/ edit açıklaması: 1.AİLE: REDUVİİDAE • Bu ailede bulunan türlerin başları dar ve uzun olduğu için bunlara konik burunlu tahtakuruları adı verilir veya kanatları bulunduğu için uçan tahtakuruları adı verilir. Gözleri petek gözdür. Antenleri 4 eklemlidir. Vücutları oldukça ince uzun dorso –ventral basıktır. Uzunlukları 2,5 cm’yi bulur. Rostellumları uzun ince ve ergin olup direk kan emmeye çok elverişlidir. Işıktan kaçar, yarık ve çatlakların içine saklanır. Geceleri kan emer hareketleri çok süratlidir. • 1.Soy: Triatoma • Tür: T.geniculata • 2.Soy: Rhodnius • Tür: R.prolixus • Tür: R.pallesuens • 3.Soy: Panstrongylus • Tür: P.megistus Triatoma • Önemi: • İnsanlarda chagas hastalığı etkeni olan Trypanasoma cruzi’yi taşır. Triatoma ve Rhodnius soylarına ait tahta kurularının başları uzun ve ince olduğu için ve kanatları bulunduğu için bunlara uçan tahta kuruları yada konik burunlu tahta kuruları adı verilir.Trypanasoma cruzi tahta kurularının orta ve son bağırsağında 20 günlük bir gelişme süresinden sonra dışkıya geçerler . • Bu tahta kuruları insanlardan kan emdikten sonra kan emdikleri derinin üzerine pislerler.Böylece etkenler kana geçerek insanları enfekte derler. Tahta kuruları bir evden ötekine geçmek suretiyle uzak yerlere gidebilirler. Kanatlılarda şiddetli irritasyon ve anemiye neden olurlar. Özellikle tavuk hindi ve güvercinler için çok tehlikelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 vaniLLe said: o kene. kene görmemiş ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 kene türevi bisi iste, ilk posttaki ile alakasi yok diye söyledim. bak o da yazmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 resim ile arama teknolojisi geliştirilsin artık yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Tahta kurusunun bir çeşidiymiş açıklamasını edit olarak ekledim. Bir türü bayağı tehlikeliymiş ve konuyu açanın resimdekine de benziyor o. Edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 nerde yasiyo bunlar, muz kabugunda, tahta parcasinin icinde falan gelmesinler buraya.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 bu böcek kozalaklı ağaçların tohumlarıyla ilgilenen bi böcek. çam ağacı falan varsa çevrede onda olur. evle işi olmaz.bazı türleri koku salar osuruk böceği gibi. western conifer seed bug diye geçer(Leptoglossus occidentalis) evi kendi terkeder. zararsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Qualance sen de git bi göz doktoruna muayene ol eheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Aynı böcek :(, tarifteki anten boğumlarına kadar birebir tutuyor ilginç zararsız olması iyi ama sevindim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Norak said: => there are estimated 1.8 million bugs in a average persons house şuna neden kimse takılmadı da bir bana dert oldu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 sen aynı evi paylaşma kısmına takılmışsın, 1 sene içinde haberin olmadan yediklerine hiç değinmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 yok yok o kısım ile barıştım ben uzun yıllar önce merak etme :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BARZO Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Aket-Atum said: Norak said: => there are estimated 1.8 million bugs in a average persons house şuna neden kimse takılmadı da bir bana dert oldu ya? sayfanın son mesajı olmanın kurbanı oldu heralde. ama ben feci takıldım ve kaynağı yahoo answers çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 yarasaya(baykuşta olabilir hatırlamadım) bakınca kör oluyosun diyen arkadaşımında kaynağı bay j çıkmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 paparnoz said: http://www.belgeselizle.org/belgeseller/Yarasalar-ve-Suikast-Bocegi-Belgeseli-162.html videonun 1 dakika 23 saniyesin de görünüyor,suikast böceğine benziyor,ama umarım değildir çünkü kan emiyor bu böcek türü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar