Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün Isparta'da dünyanın en saçma kafesine 1 tane su içmeme rağmen 8 lira servis ve canlı müzik parası adı altında bişi ödedim.

Bu ne lan ben sadece su içtim diyince bu şekilde çalışıyoruz bıdı bıdı diye kavga çıktı.

8 ne lan hayvanoğlu hayvanlar.
Mesaj tarihi:
genelde karttan ödüyorum ben de.
pek memnun kalmadığım bi yer olmuyor genelde ev arkadasım yapıyor yemekleri yada fast food takılmaca
Mesaj tarihi:
amerikada eyvallah orada calisanlar calistiklari yerden cok az bir para aliyorlar, gecim kaynaklari bahsis uzerine. ama burada adam hem calistigi yerden ayda 1000-1500 tl arasi alacak hem de yuzde 15 20 bahsis alacak bizden? yok oyle bir dunya. ben de maksimum 5 birakirim duruma gore, eger hesap 50 tl altindaysa 2-3 tl bisi atarim 50-100 arasiysa 5 tl birakilabilir. 100tl uzerinde hesap gelecek yerlerde ztn hizmet ucreti vs oluyor genelde bahsisi direk cakiyorlar.

bir de su 5 tl yi hepsini 1 lik getiren yerlere uyuz olurum, en dusuk bozuklugu birakir gerisini alirim genelde.
Mesaj tarihi:
parayı bütünletir hiç bahşiş bırakmam, hatta üşenmezsem 4 lira bozuk bırakıp 10 lira bütün isterim.

normalde bahşiş bırakırım ama uzun oturduğum bi yemekse, %10-15 arası falan. ama öyle terbiyesizlik yapanları da hiç sevmem
Mesaj tarihi:
Once insan gibi sunu goturup kagit 5 lirayla degistirmesini soylerim. Reddederse muduruyle sefiyle falan konusmak istedigimi soylerim getirir zaten.

Eger bunlarin ise yaramadigi tirt bir mekandaysam, adeta demin 1 lirasi kalsin diyen ben degilmisim gibi para ustunun neden bir lira eksik oldugunu sorarim. Garsonla garson olurum. Onlar bana 5 lirayi bozuk bozuk getirecek kadar cirkinlesmisse hicbir seyden cekinmem her turlu pisligi yaparim. Romayi da yakarim kavga ederim.

O kagit bes lirayi veya kagit bes lira yoksa bes adet bir lirayi almak icin elimden geleni yaparim, hicbir sey olmamis gibi o bozuklari almam oradan. Terbiyesizler.
  • Yeni Oluştur...