Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ve Fantastik ÖTV Zammı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şaka maka bi zam çok igrenç bi olay oldu

baya mide bulandırıcı

yazık insanlara anasını satim.yani şuan ben hayaller kuruodum kısıtlı bütçeyle araba

direk taş koyuyor bu zam
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

bunun yanısıra daha iyi performans sunması, şehirler arası yolda çok daha rahat olması, kesinlikle daha konforlu olması, sürüş rahatlığının çok daha fazla olması vb. Tabii bunların hepsini artan motor hacmi sağlamıyor, ama hepsi aracın fiyatı ve klası arttıkça paralel olarak artan şeyler olduğundan 1.6 motor araçlarda olmayıp daha yükseklerde oluyor. Bunları 1.6ya uydurmaya çalışırsan da işte A4'ler gibi yokuş çıkamıyor, her an stop edecekmiş gibi gidiyor düşük viteste.

Ya aslında 1.6 motor normal kullanım için son derece yeterli, özellikle yeni nesil motorlar eskisine göre çok daha verimli çalıştıkları için eskisi kadar problem olmuyor.
Yalnız işte uzun yolda çok yüklü olduğunda araba, veya sıcak günlerde klima açınca hele bi de araba ağır oturaklı arabalardansa performansta ciddi sıkıntılar oluyor,bildiğin basınca gidemiyor araba falan.
Mesaj tarihi:
pek çok araba kullandım. 70 beygirlik dizel pejo'dan tut 500 beygirlik ferrariye kadar. motor hacminin de, beygir gücünün de ne şehir içi trafikte, ne de şehirlerarası yolda değecek bir fark yarattığını düşünmüyorum.

70 beygirlik araba da çok rahat hız sınırlarını aşabiliyor. amacınız sağ salim yolculuk etmek ise, ceza yemeden gideceğiniz yere ulaşmaksa tabi.

o açıdan yok konformuş yok performansmış bana tırı vırı geliyor. tek sebep hava atma, bi yerin kalkması. gelin itiraf edelim.

ama bu demek değil ki, bu vergiler haklıdır, 2000 cc üstüne bas vergiyi bilmem ne. o ayrı bu ayrı.
Mesaj tarihi:
Red said:

1.4 satışları patlar muhtemelen sdfs

mercedesten 1.4 c modeli gelir

1.6 da kurtarıyo, 1.6'lar genelde o tür sınırlamalardan kurtarmak için 1590cc 1598cc falan oluyolar, 1600ün altında kalıyorlar :D
Mesaj tarihi:
odullusoru said:

pek çok araba kullandım. 70 beygirlik dizel pejo'dan tut 500 beygirlik ferrariye kadar. motor hacminin de, beygir gücünün de ne şehir içi trafikte, ne de şehirlerarası yolda değecek bir fark yarattığını düşünmüyorum.

70 beygirlik araba da çok rahat hız sınırlarını aşabiliyor. amacınız sağ salim yolculuk etmek ise, ceza yemeden gideceğiniz yere ulaşmaksa tabi.

o açıdan yok konformuş yok performansmış bana tırı vırı geliyor. tek sebep hava atma, bi yerin kalkması. gelin itiraf edelim.

ama bu demek değil ki, bu vergiler haklıdır, 2000 cc üstüne bas vergiyi bilmem ne. o ayrı bu ayrı.

lüks araba diye ferrari gibi kütük alırsan tabii fark görmezsin. arabada konfor namına bir şey yok ki, performans için klimayı radyoyu hatta döşemeyi çıkartıyo adamlar.

bi mercedes bi bmw falan al üst sınıf araçlardan, onunla uzun yola çık, aradaki farkı o zaman çok rahat görürsün.
Mesaj tarihi:
odullusoru said:

Ferrariye hayatımda ferrariye de bindim demiş olmak için para verip bindin herhalde. arabaya binmemişsin sen. ne kadar komik bir yazı olmuş.
Mesaj tarihi:
2.4 toyota kamyonetimiz var.
6 aylık vergisi 350 falandı en son.

Arabayı satıp nakliyat firmasıyla anlaşsak daha ucuza gelecek uzun vadede safsdgerwgfsdgsfdgrwerEWFG

BU arada motor hacmi önemli değil diyenler olmuş.

1.3 dizel palionun 2500 devre getirmeden kalkamadığı yokuşta 2.4 toyota 2. viteste neredeyse titremeden kalkıyor. Onu da yazalım bi kenara hayatın içinden bi örnek olarak.
  • Yeni Oluştur...