Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD veya İngiltere Master + Doktora için MEB Bursu aldım

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

akademisyen olmak istedigine emin misin, onemli olan o.

işte yani demek istedigim,okuldam mezun olalı 4 ay felan oldu,okurken ve lisedeyken hedefim hep akademisyen olmak diyordum ama sorun şu bunu gercekten istiyor muyum

yani belki istedigimi zannediyorum,böyle baglayıcı zor bir şey olunca insan ister istemez bin defa dusunuyor,yani cok sevdigin bi kız var gibi dusun super bi iliskiniz var ama bi gun evlenelim deyince bir " ulan ? " diyorsun kendi kendine,bu da öyle bir şey,baglayıcı diye tırsıyor insan :D
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

ogretim gorevlisi maaslarını cok karıstırmamak lazım onlardan fazlasını kazanıyorlar.. katıldıgın projeler yazdıgın paperlar danısmanlık yaptıgın sirketler vs.

parayı gostermemin sebebi sen gidip mit den kabul alırsan devlet "dur la orda 41k ne" diyebilir. bizim memleket gerzek dolu adamlara sartları dogru goster farkında olsunlar.

sesuya katılıyorum cogu konuda gelecegini tapulatıyorsun bi nebze ama istedigin sey buysa bu inanılmaz bi imkan. Hea bunun dısında naparsın turkiyede bi universiteye girersin masterını bitirsin o sırada yurt dısı baglantılı programlara katılıp yurt dısından referans alıp devleti karıstırmadan okulun seni direk burslu phd ogrencisi olarak almasını beklersin bu da bi yol.

yoo
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Sosyal bilimler farklı işliyor mühendisliklerden vesaire. Mühendisliklerde bildiğim kadarıyla yapılan bütün lab araştırmaları deneyler vesaire citantion index'e de girerek yayın yerine geçiyor. Sosyal bilimlerde mesela eğitiminizle alakalı yazdığınız herhangi (veya onlar üzerinden geliştirip yazdığınız) bir makale/kitap doçentlik sınavına girerken puan olarak sayılmıyor.

O açıdan biraz daha şanslı olabilirsin (doğruysam tabii), ama insanlara doçentlik sınavında "sen neden bu kadar fitsin?" gibi sorular soran jürilerin olduğu bir memleketten bahsediyoruz. Hele ki yurt dışında falan okuyan insanlara genelde "sen biraz da Türkiye'nin havasını solu" tarzı laflar ediliyormuş duyduğuma göre.

Evet, 2 senede doçentlik büyük rüya.

hayır
Sosyal ağlarda paylaş

benim tubitak bursuyla flan mastera gelen cok arkadasim var, hepsi sonra donmiycem borcum neyse oduycem diyip oduyorlar borcu burada calisarak.
10 sene zorunlu hizmet yapilmaz. master icin olanini alabiliyorsan onu al, senin sektoru bilmiyorum da master yapip ise girebilirsin belki, veya master sirasinda doktora basvurulari falan yapar kendin okursun meb bursuyla okuyacagina
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bugun yeni bir şey öğrendim,sadece master için gidip ingilterede örnegin 1 senede master yaptıktan sonra ben tr ye dönmek istiyorum deyip dönüp uşakda 2 sene öğr. gör. yaptıktan sonra özgür olabiliyormuşum,bu en azından daha mantıklı,yaşım da 26 olcak hala özel de calısabilirim ögr.gör. den sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes kendine göre yorumlamış. Ben de gitmezdim, kendimi bağlamaktan nefret ediyorum çünkü. Uşak'a dönmek zorundasın ya, o azap gibi gelecek Imperial'da geçirdiğin o kadar seneden sonra, orada hayattan nefret etme yani o önemli.

Hakkaten gönül vermediysen yapılmaz gibi geliyor bana. Harbiden çok sevmen lazım, o yola baş koymuş olman lazım. Senin durum biraz daha "mezun olduk çalışmayı ne kadar ötelesem kardır" muhabbetleri gibi, hatta aklında akademisyen olmak bile yokmuş sanki bundan önce, haksız mıyım?

Aman diyeyim. Çok iyi düşün. Önce şunu cevapla: akademisyen olmak istiyor muyum, bunun için o kadar seneyi planlayıp böyle bi işe kalkışmaya değer mi?

İki soru da kesin evetse yap usta.

Ha değilse, bu öyle bir karar ki, atıyorum şu an işsizsindir, sıfırsındır. Bu kararla üç yüz bin emerigındalır eksiye düşüyorsun. Karşılığında aldığın şeyin çok tatmin edici olması lazım. O da sana kalmış...
Sosyal ağlarda paylaş

@roket abi dusunuyorum hala dedıgım gibi,usak olayı bayıyo bir tek ama akademisyen olduktan sonra yasadıgın sehır cok da onemlı degıl,yani yine batıda,insanlar siirt e diyarbakıra falan gıdıyor memurıyet muabbetıne,kpss ıle cogu matematık fızık okuyan arkadasım doguya ogretmen olarak atandı,yani tabi onların olayı farklı ama dedıgım gıbı ıyı dusunmem gerek,soyle bır sey ogrendım yukarda yazdıgım gıbı sadece 1 sene ıngılterede master dan sonra arkadasım ben vazgectım deyıp donup 2 sene zorunlu hızmetı verdıkten sonra ozgurum,bu 3 senenın sonunda da 26 yasında olcam,bence cok gec degil
Sosyal ağlarda paylaş

8 sayfayı daha okumadım da

bu tip bir şeyi kabul ettin mi neredeyse tüm hayatının gidişatını çizmiş ve buna karar vermiş oluyosun

masterdoktora yurtdışında
sonra 10 yıl uşaktasın
eh sonra da iyi bir hoca olmuş olup büyükşehirde hocalık yapmaya devam etceksin

çok belli yani

bu kadar belli olması da insanı ürkütüyordur biraz sanki di mi =)
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

8 sayfayı daha okumadım da

bu tip bir şeyi kabul ettin mi neredeyse tüm hayatının gidişatını çizmiş ve buna karar vermiş oluyosun

masterdoktora yurtdışında
sonra 10 yıl uşaktasın
eh sonra da iyi bir hoca olmuş olup büyükşehirde hocalık yapmaya devam etceksin

çok belli yani

bu kadar belli olması da insanı ürkütüyordur biraz sanki di mi =)

evet insanı kıllandıran bu kadar kesinlik :D
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

@roket abi dusunuyorum hala dedıgım gibi,usak olayı bayıyo bir tek ama akademisyen olduktan sonra yasadıgın sehır cok da onemlı degıl,yani yine batıda,insanlar siirt e diyarbakıra falan gıdıyor memurıyet muabbetıne,kpss ıle cogu matematık fızık okuyan arkadasım doguya ogretmen olarak atandı,yani tabi onların olayı farklı ama dedıgım gıbı ıyı dusunmem gerek,soyle bır sey ogrendım yukarda yazdıgım gıbı sadece 1 sene ıngılterede master dan sonra arkadasım ben vazgectım deyıp donup 2 sene zorunlu hızmetı verdıkten sonra ozgurum,bu 3 senenın sonunda da 26 yasında olcam,bence cok gec degil

bundan emin misin bu arada, çünkü ben hiç sanmıyorum. ne olarak vereceksin zorunlu hizmeti?
Sosyal ağlarda paylaş

bugun ben de okulda boyle bir arkadasa rastladim. basta iyi geldi tabi 1000 pound veriyorlarmis ayda ingiltere icin. fakat 10 yil cekilmez bence. giresuna gidecekmis o da zorunlu gorev icin. bu kadar buyuk bir yukumluluk altina girmek kolay degil. Is hayatinda 4-5 yilda cok cok iyi yerlere gelmek mumkun sonucta. Butun bu surecte ozgur olarak tabi. Zor karar ama cok idealist olmadikca mantikli bir is degil gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...