quixef Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Yeni upgrade ettiğim bilgisayarımda nadiren de olsa BSOD oluyor, nazar boncuğu olsun diyor fazla kafaya takmıyorum ama, bir husus var ki buna bağlı oluşan, ona anlam veremiyorum, sorayım dedim. Windows OCZ Vertex III SSD üzerine kurulu, bir de depolama için 3 TB Seagate Barracuda var. BSOD olduğunda, bilgisayarın Boot Priority si değişiyor ve depo HDD üzerinden açmaya çalışıp, takılıp kalıyor. Nedir bu bilgisayarın derdi kuzum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 mavi ekran geldiğinde çıkan kodu bir yere not edip google'da aramanı tavsiye ederim. ikinci sorunla alakalı bir problem olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 OCZ'nin driver updatelerini yapmışsındır da, yine de yazayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 hotplugging'e bak anakarttan ssd için olan slotu bulup disabled yap bu ilk çözüm yolu. firmware update yaptın mı bilmiyorum lakin bütün ssdler için tonlarca guide mevcut sitelerinde. vaktini ayırıp okumalısın herşeyi güzelce, 1-2 yazı okudum tamam hemen değişiklik yapayım deme vaktini tamamen ver, acele etme sakın yoksa aynı şeyleri tekrar tekrar yapman gerekir ve herzaman için güncel konulara bağlı kal. Eskilere sakın ola aldanma. Ssd çok can yakan bir olay crucial harici hiçbiri ama hiçbiri %100 stabil çalışmıyor (sata 3) tamamen beta tester yerine koyuluyoruz ve işin kötü yanı crucial türkiyede satılmıyor. Her hafta firmware upgrade geliyor sandforce kullanan markalara. Geçtiğimiz aylarda corsair bt editionın birkaç modelini geri çağırdı mesela. Hiçbir pc teknolojisi bu derece beta konumunda kullanıcıya sürülmemiştir sanırım. Ben yeni aldığım sistemimde aynı sorunu yaşadım işin kötü yanı herşey yeni olunca ara dur sorunu tek tek çünkü stabiliteyi akla gelecek her şekilde etkiliyordu.. o kadar çok tweak yapman gerekiyor ki anca öyle rahatlıyorsun ya da ssdyi iade edip başka marka denemek zorunda kalıyorsun çünkü anakart/controller uyumsuzluğu çoğu zaman çözülemeyecek bir sorun. Birde şöyle birşey keşfettim benim sorunlu ssdyi testim esnasında.. Ssdye sata portunu tamamen tek başına ayırırsanız çok daha stabil hale geliyor fakat olaki hdd ile falan bağlarsanız işler kullanım esnasında karışıyor. Patiyi bırak hiçbir türk platformunda bundan daha spesifik yanıt bulacağını sanmam o yüzden benim yaptığımı yap aldığın markanın forumlarında çözümü ara. Genel forum http://www.ocztechnologyforum.com/forum/forumdisplay.php?254-Vertex3-Agility3-Solid3-support-and-discussion-forum benzeri kart kullanan birine ait tweak örneği http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?95234-Fix-for-Asus-P8Z68-Board-Owners-and-Vertex-3-BSOD Eğer ciddi anlamda stabil bir sistem istiyorsan biraz vakit harcayıp inceleme yapman gerekecek, bol şanslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Çok teşekkürler detaylı yanıt için, araştırayım ben bir konuyu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar