Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rutkay Aziz...

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

amerikan sistemi veya baska sistemlere bakmadan once bence oturup turkiyedeki ucube dusunceyide yazmak lazim

"herkes 4 senelik universite bitirmek zorunda"

budur yani egitim sistemininde, sanayininde, is hayatininda icine eden

teknikerin yapicagi isi muhendise yaptiriyoruz bu ulkede, resmen bosa emek ve para harcaniyor

qualification ile egitimi birbirine karistiriyoruz cunki, cok okuyan iyidir ustunden gidiyoruz

amerikada doktora yapmis adamin ozel sektorde is bulabilme sansi sifira yakindir, kimse istemez doktora

master ise apayri birseydir, 4 sene egitim almis adamlarin 2 sene tasarrufla ikinci bir disiplinde aldigi egitimdir direk, bizde ise doktora ile lisans arasinda kalmis, is bulmak icin gerekli olmaya baslayan amacindan cikmis birseye donmustur tipki yuksekokullar gibi

turkiyede yuksek okullar OSS de 4 seneye puani yetmiyen adamin 4 senelige kapak atmasi icin ara basamak islevini gormektedir misal

bunun temel sebebi devletin dolayli vergiler ile orta gelir gurubunun agzina sicmasidir, pirlantayi luks gormeyen yuce devletimiz buzdolabini hala luks gormektedir

gelir guruplari oturmayinca "ya vezir olursun ya rezil" mentalitesi isleyince her allahin kulu tabiki 4 sene okumak ister, sonra itfayeci olmaya filan calisirlar iste is bulamadiklarindan...
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

teknikerin yapicagi isi muhendise yaptiriyoruz bu ulkede, resmen bosa emek ve para harcaniyor

Budur abi ya işte bunu demeye çalışıyorum. Bu ülkedeki üniversitelerin çoğu kötü mü madem devlet üniversitesi bunlar o zaman onları meslek üniversitesi yap araştırma fonlarını da zaten eğitim ve teknik donanım konulu araştırmalar için sağla. Böylece adam gibi araştırma yapan üniversitelere daha çok para aktarılabilsin ve bu üniversiteler kendi ayakları üzerinde kalabileceği hale gelince zamanla yavaş yavaş da YÖKü kaldırırsın (ya da sadece o meslek üniversitelerini denetler)
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

amerikan sistemi veya baska sistemlere bakmadan once bence oturup turkiyedeki ucube dusunceyide yazmak lazim

"herkes 4 senelik universite bitirmek zorunda"

budur yani egitim sistemininde, sanayininde, is hayatininda icine eden

qualification ile egitimi birbirine karistiriyoruz cunki, cok okuyan iyidir ustunden gidiyoruz

amerikada doktora yapmis adamin ozel sektorde is bulabilme sansi sifira yakindir, kimse istemez doktora

master ise apayri birseydir, 4 sene egitim almis adamlarin 2 sene tasarrufla ikinci bir disiplinde aldigi egitimdir direk, bizde ise doktora ile lisans arasinda kalmis, is bulmak icin gerekli olmaya baslayan amacindan cikmis birseye donmustur tipki yuksekokullar gibi

turkiyede yuksek okullar OSS de 4 seneye puani yetmiyen adamin 4 senelige kapak atmasi icin ara basamak islevini gormektedir misal

bunun temel sebebi devletin dolayli vergiler ile orta gelir gurubunun agzina sicmasidir, pirlantayi luks gormeyen yuce devletimiz buzdolabini hala luks gormektedir

gelir guruplari oturmayinca "ya vezir olursun ya rezil" mentalitesi isleyince her allahin kulu tabiki 4 sene okumak ister, sonra itfayeci olmaya filan calisirlar iste is bulamadiklarindan...

Eksiğin var viktor direk Galatasaray orjinli eski yök başkanlarından birinden alıntı yapayım sana, neden sürekli yeni üniversite açılıyor saçma değil mi dediğimde o kadar genç adamı başıboş bırakırsak suç oranı,işsizlik oranı çok yükselir ortalama 6 sene oyalıyoruz o kitleyi bu sistemle,zaten arkasından askerlikte de 1 seneden fazla süre geçirince adamların gençliği falan kalmıyor girip bi işte çalışmaya başlıyorlar memleket de idare etmiş oluyor diye cevap vermişti.
Türkiye'de tepedeki 10-15 üniversiteyi çıkarırsan zaten geriye çoluk çocuk oyalama kurumları kalıyor başka bişey değil... Özür dilerim o okullarda okuyan arkadaşlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Viktor said:

Budur abi ya işte bunu demeye çalışıyorum. Bu ülkedeki üniversitelerin çoğu kötü mü madem devlet üniversitesi bunlar o zaman onları meslek üniversitesi yap araştırma fonlarını da zaten eğitim ve teknik donanım konulu araştırmalar için sağla. Böylece adam gibi araştırma yapan üniversitelere daha çok para aktarılabilsin ve bu üniversiteler kendi ayakları üzerinde kalabileceği hale gelince zamanla yavaş yavaş da YÖKü kaldırırsın (ya da sadece o meslek üniversitelerini denetler)

Viktor'un şu dediği de doğru mesela, birebir amcam teknikerine mühendisinden çok maaş veriyor tekstil fabrikasında, hatta mühendisler olay çıkarmasın diye tekniker maaşını az gösterip elden veriyormuş yarısını falan adamların.
Sosyal ağlarda paylaş

EricCantona said:

Ha yine ne dedim bu adamlar Yök'ü kaldırıcak siz de yök iyiydi diyeceksiniz arkasından dedim, ki bu da olucak görürsünüz... Çünkü yök giderse yerine DUYÖK gelir aklınız başınıza gelir.

p.s. "Diyanete Uygun Yüksek Öğretim Kurumu"

Aklı olan kimse bunu demez. Burda denecek şey YÖKü kaldıracağız dediler ondan farksız bir kurum getirdiler i.e bizi kandırdılar. Yani ne dediğin gibi YÖKü kaldırmaya çalışan bir hükümete karşı ayaklandık (yerine daha kötüsünü getirmediği sürece) ne de anadolu üniversitesi sahip olduğu parayı harcayamayacak bir üniversite.

Ama sen öyle bir şey dedin ki şu son argümanınla, o üniversitenin o parayı harcamasını engelleyen kurum alsın o zaman o parayı madem üniversite o parayı harcıyamıyor burda mindfuck oldum. Bunu derken de oldukça ukala bir tavır takındın, Anadolu üniversitesinin bu parayı harcayabilecek kapasitede olmadığını kanıtlamaya falan çalıştın hepsi fıs çıktı kusura bakma ama baya kıvırdın yani ordan buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

"sarcasm"

Ya öyle yada böyle bi yök tarzı kurum olur bu ülkede, Türkiye'de devlete bağlı herhangi bi kurumun denetlenmeden çalışması mümkün değil, ki denetlemeyi bile adam gibi yapamaz devlet.
O yüzden ben özelleştirmeden yanayım, amerika'daki kolej sistemini çat diye oturtucaksın mesela tertemiz olur...
O yüzden yök kaldırılsın tarzı talepler anlamsız, sizin istemeniz gereken hatta herkesin istemesi gereken Üniversitelerin daha özerk olduğu bi yök sistemi.
Sosyal ağlarda paylaş

yök birden kaldırılsın geri kalan herşey aynı kalsın gibi bir talebimiz olmadığı tartışmasına da girmeyelim istersen seni ikna etmemiz yine 2 sayfa sürer yoksa. şu konuda eleştirdiğimiz tek şey varolan YÖK'ün yaptığı saçmalıklar.

ayrıca YÖK kaldırsın pankartları gördüğün zaman da bunu yazan insanların bu konudaki planı yarın YÖKü kapatalım sonra devam edelim kaldığımız gibi değil emin olabilirsin. Kafalarındaki planlar bir pankarta sığmadığı için haliyle öyle yazılıyor. Eh pankarta da "bence yökten daha iyi bir kurum gelebilir" gibi komik bir cümle yazılmaz direktif veren ya da sorgulayan cümleler yazılır genelde.

Ama bunların hepsi ayrı konular.
Sosyal ağlarda paylaş

EricCantona said:
Ne yazıldığına bakmadan rage açmış tükürükler saçarak hakaret ediyorsunuz maşallah, şikayet etmedim şu ana kadar işlem yapılmayacağını düşünerek ama elbet adminlerden biri de sıkılır bu saçma "aptal,cahil,gerizekalı" muhabbetine.

yoo,
bunu burda yapan bir tek sen varsın eric cantona,
üzgünüm ama kendi hatanı bile göremiyorsun.

istediğin kişiyi istediğin admine şikayet et...

tüm doktorlar şerefsizdir gibi bir açıklama yapıp sonra da insanların "aptal,cahil,gerizekalı" demesini eleştiriyorsun.

hiç biriniz bir şey bilmiyorsunuz, bir tek viktor az buçuk tartışabiliyor gibi şeyler diyorsun.
iyi, düzgün tartışmak mı istiyorsun?
o zaman senden de o özveriyi bekliyoruz.

topicte bazı kişiler tarafından bazı yanlış kavramlar gerçekmiş gibi öne sürülmüş.
mesela senle öncelikle şu konularda anlaşalım:
- ösym başkanı yapılan ali demir intihal suçu işlemişti, milli eğitim bakanlığına getirilen ömer dinçer gene intihal suçu işlemişti
- tübitak'ın yarışmasına katılan barış paksoy'a savunma fırsatı bile verilmeden "sen bunu yapamazsın" diyip reddedilmişti
- bilim ve teknik dergisinin bir sayısındaki evrim teorisi kapağı sansürlenmişti
- hüseyin çelik "okullarda hem evrim hem de yaratılış kuramı öğretilsin" demişti ve bazı okullarda harun yahya kitaplarının resmi olarak dağıtıldığı ortaya çıkmıştı
- ösym'nin yaptığı sınavlarda kopya skandalı ortaya çıktı, kopyaları kimlerin aşırdığı araştırılma gereği duymayıp sınava girenlere ağırlaştırılmış kontrol önlemleri getirilmesi tercih edildi
- ösym'de şifre skandalı ortaya çıktı, "tatmin oldum" gibi bir açıklamayla yetinildi

hani bunlar buzdağının sadece bir parçası, sadece eğitim kısmından bahsettim. yargı sisteminin "suçu kanıtlanıncaya kadar masumdur" lafı ülkemizde "suçsuzluğu kanıtlanıncaya kadar herkes suçludur" mantalitesine çevrilmesi gibi diğer konular da var ama, onlardan bahsetme gereği bile duymadım.

sadece şu üstteki maddeleri kabul etseniz de yeter.

yani demek istediğim öyle iddia edildiği gibi "atatürkten sonra gelmiş en iyi hükümet" gibi bir şey yok ortada.
akp'ye oy verdiysen tabii ki subjektif olarak en iyisi olduğunu düşündüğün için vermişsindir. bir dyp'liyle sorsan mesela refahyol hükümeti en iyi hükümetti, bir dp'liye sorsan mesela adnan menderes mükemmel bir dönem geçirmişti, bir dsp'liye sorsan mesela ecevit'in son dönemleri her açıdan tertemizdi felan.

ama şurda tartışmak istiyorsan meseleleri her açıdan ele alabilmen gerekiyor,
objektif unsurları "hayır akp çok iyiydi" diyerek kıvırtmaya gerek yok.

EricCantona said:

1-) Ben bu ülkenin üniversitelerinden bi bok olmayacağına dair inancımı koruyorum, yökle de yöksüz de bi halt olmaz.

mesela bunu söylüyorsun, ne kadar önyargılı düşündüğünün bir kanıtı.
sonra insanları suçluyorsun "siz bilmiyorsunuz, tartışamıyorsunuz, bir tek viktor az buçuk bir şeyler yapabiliyor" felan.

sanmıyorum şu pati ortamında ardeth kadar üniversiteler konusunda bilgisi olan bir üyenin olduğunu.
yine de inat ediyorsun "siz bilmiyorsunuz" felan diye.
e ardeth anlatmış her şeyi hatta reference bile vermiş.

bir yandan bir sürü küçük üniversite açıyorsun quantity over quality mantığıyla, bir yandan yök ile eğitim birimlerini baskılıyorsun sonra "üniversitelerden bok olmaz" diyorsun.

e soruyorum, bir üniversite kâr etmeden nasıl eğitim ve araştırmaya ayırdığı bütçeyi daha fazla arttırabilir ki? daha fazla para gelmeden daha fazla para ayırması mümkün değil.
elbette bir ticarethane değil burası, ama sonuçta bir sürü masrafları olan bir yer, hayrına çalışmıyorlar...

neyse bu topiğe son mesajım olacak,
son olarak tavsiyem çıkıp dışarı biraz dolaşıp nefes alman, çok fazla kin dolmuşsun,
sırf doktorlara değil, üniversite çalışanlara da epey bir kinlenmişsin. bira da stresi alır. en azından "profesörler şöyle böyledir, doktorlar şöyle böyledir" diye atıp tutmazsın.

Viktor said:

balkona cik bi nefes al sen, tartismada bastigin zemin komple coktugunden abuk subuk yerlere tutunmaya calisiyorsun su anda :p

egonu sacmaladim diye acik acik soyliyebilicek kadar dizginliyemedigin icin anlamsiz yerlere kaymaya basladin her postta

cidden cik bi temiz hava al eheuheu

ha şu varmış, hakkaten.
geç farkettim bu meseleyi

ilk dediklerinle alakasız şeyler söylüyorsun,
tamamen farklı bir yere çeviriyorsun olayı,
sırf tartışmış olmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle madem bu kadar uzun post atıcaksın bana karşı,foruma atman gerekmez özel mesaj atabilirsin, ayrıca yine bu kadar uzun cevap vericektiysen en azından mesajlarımı okumanı başkalarının attığı mesajları bana ben söylemişim gibi söylememeni beklerim.
Ben doktorların hepsi şerefsiz demedim, kendi ailemde var bisürü doktor...
Ben hastaneyi müşteri bulma mekanı olarak kullanan, devletin ekipmanlarıyla hastanede çektiği filmi dükkanında değerlendiren doktorlara şerefsiz dedim ki söylediğimin arkasındayım, hatta arkasından dedim ki adam gibi işini yapıp akşam 5 ten sonra muayenehanesine geçip gelen hastalarına bakan,para kazanan doktora laf atmak benim haddim değildir dedim, sen hala beni bütün doktorları karalıyor gibi görüyorsan ya okuduğunu anlayamıyorsun yada artık beyniniz şartlanmış okurken sadece işinize gelen yerleri hatırlıyosun.
Hiç biriniz bişey bilmiyorsunuz bitek viktor biliyor diye bişey demedim,forumda düzeyli tartışılabilicek bi avuç adam var dedim,o dediğini söyleyen başka birisi.

Gereğinden fazla üniversite açılmış olduğunu elimde olsa çoğunu kapatıcağımı da ben söyledim, Ardeth'in kariyeri nedir bilemiyorum ama ben de köy okulunda okumadım/okumuyorum heralde.

Yine AKP'ye oy vermediğimi de daha önceki mesajlardan birinde yazmıştım bu konuda, Atatürk'ten sonraki en iyi hükümet lafı da bana ait değil, bana göre başarılı olduklarını söyledim ben burda, görmediğim hükümet hakkında yorum yapmam ama şuanki siyasi idare bana göre son 20 yılın en iyi siyasi idaresi...
İyiyi de adamın olmadığı yerde keçi diye açıklayabilirim sanırım.

ama şurda tartışmak istiyorsan meseleleri her açıdan ele alabilmen gerekiyor,
objektif unsurları "hayır akp çok iyiydi" diyerek kıvırtmaya gerek yok.

Başından beri ben burda insanlara objektif olun derken ve hiçbiriniz objektifliğin yanından geçemezken objektiflik muhabbeti marjinal kaçmış biraz, Rıdvan Dilmen'in çıkıp herhangi birine objektif yorum yapın demesi gibi oldu şu söylediğin.

Üniversitelerle ilgili yazdığım 1. maddenin sebebi de belli, şuan üniversitelerin çoğunu idare eden fosiller gidip yeni nesil oralara yerleşmediği sürece bi halt olmaz üniversitelerden, akp gelmeden önce de bi halt değillerdi,akp varken de bi halt değiller akp gittiğinde de bi halt olmayacaklar şuanki düzenle devam ederlerse.

Bizlere okullarda özellikle mühendislik fakültelerinde 5-10 yıl öncesinin teknolojisi öğretilirken ben çıkıp bişey üretmek istediğimde 1 tane türkçe döküman bulamıyorsam, sırf almanca döküman okuyabilmek için almanca kursuna gidiyorsam zaten bu iş olmaz...

Neyse ben dışardan geliyorum Galatasaray maçını izledim, tavsiyem sen bi çık hava al gel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...