Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme caiz midir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esas askerden önce yaptırmak gerekiyor dövmeyi, sizi sorunlu varsayıp fazla yaklaşmıuyorlar hatta birazda iyi rol yaparsanız size silah filan da vermezler nöbetten de yırtarsınız.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Hiç alakası yok. Askerde dövmeli pek çok askerimiz oldu. Hiçbir farklı muamele yapılmadı. Kimse kimseye karışamaz. Üniformasını taşımaya engel dövmesi varsa (yüzde - elde) o zaman art görevlere verildiğini duydum. Bunun dışında sadece bir "kent efsanesi" dir dövme.

Pek çok dinde dövme bir ritüeldir.

Dövmede boya deri altına verilir su zaten oralara gitmez. Abdesti engellediği kesinlikle bir ZIRVAdır. Oje, biryantin vs mesela abdeste daha büyük engeldir.

Dövme sadece estetik algı ile ilgilidir. Seversin veya sevmezsin. Tatoo artistler artık dünyanın hemen her kültüründe "sanatçı" olarak kabul görmektedirler.
Mesaj tarihi:
Şu anki diyanet işleri başkanı (ya hürriyette yazıyor hatta cumartesi eklerinde adını unuttum) dövmenin sakıncası olmadıgını söylemişti soran bir okuyucuya. şimdi gidersin merkez cami imamına sorarsın günah der. herkez ayrı telden calıyor. yaşar nuride sakıncası yok dedi.
anadoluda kadınlardada yaygın dövme (gaziantepde sanırım yüzlerine kadar yapıyorlar)

dövme üst degil alt deride kaldıgı için üst deriye su degiyor zaten.

işte herkezin yorumu farklı din konularında[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Mesaj tarihi:
Dövmen olunca askerliğin kolay geçer fikrine katılmıyorum. İki gün önce bir arkadaşım askerden geldi. Dövmeli bir arkadaşı varmış. Silah vermiyorlarmış. Ve eğitime götürmüyorlarmış. Diğerleri eğitime gittiğinde tuvalet temizliği gibi pis işlerin çoğunu ona yaptırıyorlarmış.
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 20 Mayıs 2004 15:23 tarihinde demiş ki:
Benim nenelerimin hepsinin alnında kolunda elinde dövmeler var. O zaman nenelerimin dedelerimin hepsi cenabet.

Ayrıca bende var. Denedim cenabet olmuyosun..

Oyle soruya boyle cevap..

sadsafdasasdqweqweasdzczasdda
tıtıtıtıtııtıtı
MHauahuahuauhua yarıldım ya[signature][hline] The Truth is out There

Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 02 Şubat 2004 23:22 tarihinde demiş ki:
yaptırmak tercihinize kalmıstır kimse yaptırdınız diye sizi dovmez

yok genelde öldürüyolar direk heh kemanci'da (mekan buydu galiba) bir olay olmustu[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b]
Futurama - Presented in Doublevision (Where Drunk)
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Mesaj tarihi:
dövmem var diye tuvalet temizleyeceğime askerden sonra yapıtırırım daha iyi..
asker dediğiniz tüm türkiyede farklı komutanlar hedeler var kimi döver kimi sallamaz heralde:)
caiz deil hedesine kurandan alıntı cevap gelmiş daha fazla yorum yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Dövme ile ilgili bi soru da benden:
şimdi ben çok zayıf bi adamım. dövme yaptırdıktan sonra şişmanlayacağım tutarsa dövme genişler mi? sadece meraktan soruyorum hep merak etmişimdir..
bide acıyomu diye sorardım ama fazla klişe olur galiba:D[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Mesaj tarihi:
Yok be..
Aklıma geldi bi anım anlatıyım. Kemancıya gimiştik arkadaşlarla, erkin koray ve kızına rastladık. Ulan hayranım bide adam konuşacam. Bide hep öyle olur ya lisede kendini hazırlarsın kıza karşı yanına gidersin bi bok konuşamassın. Aynı o hesap.
Hazırladım kendimi. Topladım cesaretimi. Yanına gittim dioalog şöyle..

- Hö.. Ben.. Şey..
-Aptal gözlerle bakıyo bide tınlamıyo sahneyi seyrediyo.
-Bende sanki sesten konuşamamaya başlayamamışım gibi kahretsin diyorum sanki sesten hep kelimeleri tekrar ediyorum.
En son dilim çözüldü ve dedimki.
Ben sizin hayranınızım. Adam sağol dedi kolumu yanına hafifce 2 kere vurdu. Ezildim birden. Uzaklaştım ortamdan..[signature][hline]http://213.194.122.66:8000/listen.pls
server yurtiçinde djler aranıyo. Tür rock.
Mesaj tarihi:
said:
Heffer, 20 Mayıs 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
şimdi ben çok zayıf bi adamım. dövme yaptırdıktan sonra şişmanlayacağım tutarsa dövme genişler mi? sadece meraktan soruyorum hep merak etmişimdir..
bide acıyomu diye sorardım ama fazla klişe olur galiba:D

:) hehehe güzel sorun :)
Zayıfken ufak bi dövme yaptır kilo alınca CM2 alanı hesabında karlı çıkarsın :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
said:
Heffer, 20 Mayıs 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
bide acıyomu diye sorardım ama fazla klişe olur galiba:D

Bildiğim kadarıyla öyle bişey olmuyor yane kilo alıp vermenden çok kısmi zedeleniyor fakat eğer dövmeyi yaptıktan sonra şayet 1 ay içinde dövme olan bölgeye güneş ışınları gelirse ayıptır söylemesi dövme mok(anlayan arkadaşlar anlamayanlara söylesinler :)) oluyor.Bide açıtma olayıda işte toplu iğneyi batır kendine işte onun kadar bişey ağrıyor belki o kadar bile yoktur.Yane normal bir insanın dayanabileceği bir acı.
said:
Absolut, 20 Mayıs 2004 16:34 tarihinde demiş ki;
hehehehe cılgın neneler, uçuk dedelere karşı :)

Absolut amca onlar bildiğin öyle gençlerin yaptığı gibi dövmeler değilki, onların belli anlamları ve sembolleri var yani bildiğim kadarıyla dini bişey...

[Bu mesaj kawa tarafından 21 Mayıs 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Dövme caizmi bilmem ama döv galiba caiz
*!kendi espirisine kusar*[signature][hline]KralArthur, 02 Nisan 2004 19:11 tarihinde demiş ki:
Senin zayıflaman için 40 fırın ekmek yemen gerekir..
Mesaj tarihi:
dövme dediğin derinin altında(alttaki deriyi boyuyosun) o yüzden rahatça abdest alabilirsiniz(en azından cücenin ve beni(m) fikrim bu)[signature][hline]Irony is to be walked over by the earth instead of the other way around(Magic Living Terrain kartı)
Ana sayfadaki andır kons kaldırılsın! 4 senelik inşaat mı olur, mis gibi siteyiz neyimiz kons??
Gel vatandaş beleş 3.5 ed.e geeel
Mesaj tarihi:
"Nedenko" sen o dövmerler hakkında öyle konuşamazsın.Dövmelerin o insanlar için dini ve manevi bir önemi vardır.Sen o sembollere "ya aman ne sanki sembol işte..." diyemessin.Ayrıca sen abdest alırken derinin içine su girmez yok ortaokul ve lisede biyoloji dersi görmüşsen deride ölü tabaka vardır ve bu ölü tabaka vücudun içine su girmesini ve su çıkmasını engeller (bi hatırlatıyım dedim).[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Mesaj tarihi:
:)
bence geçici dövme yapmak daha doğru
kalıcı dövmeyle dşünsene 80 yalına gelmişsin sırtında hayvan gibi ejderha var....
komik olur herelde :P[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım...
  • Yeni Oluştur...