Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aynasız Fotoğraf Makinesi

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Bildigimiz slr ile point and shoot kameralari carpistirinca ortaya cikan sey oluyor.

P&S kameranin sensorunu neredeyse aps-c sensor boyutlarina getiriyorsun(biraz daha kucuk), slr dan aynayi kaldiriyor; onun yerine elektronik viewfinder koyuyorsun, slr kameranin lens degistirebilme avantajini aliyorsun, icinde oynayan parca olmadigi icin compact kameranin boyutlarini aliyorsun ortaya bu micro 3/4 ler cikiyor.

avantajlari
ufak, hafif
oynayan parca yok , uzun omurlu
dijital viewfinder yuzunden ne goruyorsan onu cekiyorsun, aynadaki gibi yok isik kacti yok yok patladi muhabbeti olmuyor.
fps

dezavantajlari
fazla lens secenegi yok, eskiye uyumlu degil.
optik viewfinder yok ,
autofocus sistemleri farkli oldugu icin lense gore nazlanir gibi geliyor. gerci ortada test yok daha. veya ben bilmiyorum.
ergonomik degiller (goreceli)

ayrica;
piyalepiyale said:

polisler için

asdfasdfasfa
Sosyal ağlarda paylaş

pahalı olmazsa direk geçerim buna eşşek gibi dslr taşımaktansa. ağır olması falançekim için daha iyi ama 10 saat boynumda hayvan gibi şeyi taşımaktansa atarım cebime oh mis. hem makine daha üstün daha ne.

gerçi kızlara makinesinin büyüklüğüyle hava atmaya çalışan ergen dslrcılara gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Panpa biz bunu tartışmış idik: http://forum.paticik.com/read.php?18,5307913,5310054#msg-5307913

Açıkçası ben hala sıcak bakıyorum yeni başlayanlar için ama kız kardeşim dedi ki "e ama abi o kadar para veriyoruz bari şekli olsun adam gibi siyah düzgün gövdeli bi makina al". Dolayısıyla biraz tereddütlerdeyim.

Bir de Sony Nex'te "Background Defocus" diye bir ayar var, her çekimden önce onu yapıyorsun ki arka taraf bulanık çıksın. O da beni kıllandırıyor biraz. F ile oynadığını biliyorum ama sanki photoshop efektiymiş gibi geliyor.

Öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela Flickr'dan bazı fotoğraflara baktım az önce, özellikle amatör kullanıcıların koyduğu fotoları buldum, normal bir point n shoot'tan farkı yok fotoğrafların, alan derinliği idi bokeh ti falan yalan yani.

Ama Saturn'de denedim bugün yine, BgDefocus'u iyi kullanırsan oluyor da, ben her çekim öncesi onu mu kasıcam. Bilmiyorum açıkçası. (Ek: 18-55 Sony Micro Four Thirds vardı yannış hatırlamıyorsam)
Sosyal ağlarda paylaş

bokeh kameradan degil de lensler yuzunden yalniz. adam gibi genis diyaframli bi prime lens ciksa nispeten ufak sensoru kompanse eder o. netekim lens sensore daha yakin diger mekanik sistemlere gore.

o bgdefocus hadisesini zoom lenslerde islemciye yaptiriyorlar, focus sistemi contrast farkiyla hesaplaniyor zaten bu cihazlarda, islemci non focus kisimda oynama yapiyor oluyor bitiyor. zoom lens ile goreceli prime keyfi kafasi.
Sosyal ağlarda paylaş

O makine çok matah bişey değil
sensörü ufak, bu aynasız fotoğraf makineleri denilen şeylerin sensörleri DSLR sensörleri kadar veya çok yakın; zaten bu yüzden iş yaptılar. Sensör büyüklüğü birçok şey demek olduğu için fotoğraf kalitesi adına...
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Bildigimiz slr ile point and shoot kameralari carpistirinca ortaya cikan sey oluyor.

P&S kameranin sensorunu neredeyse aps-c sensor boyutlarina getiriyorsun(biraz daha kucuk), slr dan aynayi kaldiriyor; onun yerine elektronik viewfinder koyuyorsun, slr kameranin lens degistirebilme avantajini aliyorsun, icinde oynayan parca olmadigi icin compact kameranin boyutlarini aliyorsun ortaya bu micro 3/4 ler cikiyor.

avantajlari
ufak, hafif
oynayan parca yok , uzun omurlu
dijital viewfinder yuzunden ne goruyorsan onu cekiyorsun, aynadaki gibi yok isik kacti yok yok patladi muhabbeti olmuyor.
fps

dezavantajlari
fazla lens secenegi yok, eskiye uyumlu degil.
optik viewfinder yok ,
autofocus sistemleri farkli oldugu icin lense gore nazlanir gibi geliyor. gerci ortada test yok daha. veya ben bilmiyorum.
ergonomik degiller (goreceli)

ayrica;
piyalepiyale said:

polisler için

asdfasdfasfa

adam bunda da guru lan
Sosyal ağlarda paylaş

o pentax q'yu sevdiyseniz tip olarak şuna da bir göz atın
bu aynasız değil direkt kompakt ama epey iyi bir kompakt misal. 600 dolara satılacak kasım'da çıkıyor. (sensör babında pentax Q da kompakt sınıfından sayılır ama lensi felan değişiyor öyle anlamsız saçmasapan bir makine o, hiç özenmeyin yani :D)

http://photorumors.com/wp-content/uploads/2011/08/fujifilm-x10-camera1.jpeg

http://photogearlust.com/blog/wp-content/uploads/2011/09/fuji-x10.jpg

bu da onun abisi x100, bunda işte dediğim gibi direkt dslr sensörü var. 1200$. Out of stock everywhere amma velakin.

http://enticingthelight.com/wp-content/uploads/2010/09/Fuji-X100-at-Photokina-00.jpg

bu x100 benim elimi epey kaşındırıyor bir süredir
2012'de edinebilirim belki :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...