Masticore Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 http://omerserkanbakir.blogspot.com/2011/07/aynasz-fotograf-makineleri.html Tamam yeni nesil diyorlar ama tam olarak nedir ? Getirileri ve götürüleri nelerdir açıklayan bir kaynak bulamadım bilgisi olan varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 polisler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 ahahsdfASDSFG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 bu ne olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 vizörsüz slr mı oluyo yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 piyalepiyale said: polisler için SLDKFSKLŞDFKİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Bildigimiz slr ile point and shoot kameralari carpistirinca ortaya cikan sey oluyor. P&S kameranin sensorunu neredeyse aps-c sensor boyutlarina getiriyorsun(biraz daha kucuk), slr dan aynayi kaldiriyor; onun yerine elektronik viewfinder koyuyorsun, slr kameranin lens degistirebilme avantajini aliyorsun, icinde oynayan parca olmadigi icin compact kameranin boyutlarini aliyorsun ortaya bu micro 3/4 ler cikiyor. avantajlari ufak, hafif oynayan parca yok , uzun omurlu dijital viewfinder yuzunden ne goruyorsan onu cekiyorsun, aynadaki gibi yok isik kacti yok yok patladi muhabbeti olmuyor. fps dezavantajlari fazla lens secenegi yok, eskiye uyumlu degil. optik viewfinder yok , autofocus sistemleri farkli oldugu icin lense gore nazlanir gibi geliyor. gerci ortada test yok daha. veya ben bilmiyorum. ergonomik degiller (goreceli) ayrica; piyalepiyale said: polisler için asdfasdfasfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 pahalı olmazsa direk geçerim buna eşşek gibi dslr taşımaktansa. ağır olması falançekim için daha iyi ama 10 saat boynumda hayvan gibi şeyi taşımaktansa atarım cebime oh mis. hem makine daha üstün daha ne. gerçi kızlara makinesinin büyüklüğüyle hava atmaya çalışan ergen dslrcılara gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Panpa biz bunu tartışmış idik: http://forum.paticik.com/read.php?18,5307913,5310054#msg-5307913 Açıkçası ben hala sıcak bakıyorum yeni başlayanlar için ama kız kardeşim dedi ki "e ama abi o kadar para veriyoruz bari şekli olsun adam gibi siyah düzgün gövdeli bi makina al". Dolayısıyla biraz tereddütlerdeyim. Bir de Sony Nex'te "Background Defocus" diye bir ayar var, her çekimden önce onu yapıyorsun ki arka taraf bulanık çıksın. O da beni kıllandırıyor biraz. F ile oynadığını biliyorum ama sanki photoshop efektiymiş gibi geliyor. Öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 yeni başlayan olmasına gerek yok ki, adam gibi lens çıkarsa ben alırım işte fdsfs oraya buraya gezmeye giderken dslr ı yanıma almıyorum artık, alsam süper kareler olucak. böle bişi yanımda olursa harika olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 yalniz hakkaten once tartisilmis hatta ben yazmisim yine. hic hatirlamiyordum asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Mesela Flickr'dan bazı fotoğraflara baktım az önce, özellikle amatör kullanıcıların koyduğu fotoları buldum, normal bir point n shoot'tan farkı yok fotoğrafların, alan derinliği idi bokeh ti falan yalan yani. Ama Saturn'de denedim bugün yine, BgDefocus'u iyi kullanırsan oluyor da, ben her çekim öncesi onu mu kasıcam. Bilmiyorum açıkçası. (Ek: 18-55 Sony Micro Four Thirds vardı yannış hatırlamıyorsam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 bokeh kameradan degil de lensler yuzunden yalniz. adam gibi genis diyaframli bi prime lens ciksa nispeten ufak sensoru kompanse eder o. netekim lens sensore daha yakin diger mekanik sistemlere gore. o bgdefocus hadisesini zoom lenslerde islemciye yaptiriyorlar, focus sistemi contrast farkiyla hesaplaniyor zaten bu cihazlarda, islemci non focus kisimda oynama yapiyor oluyor bitiyor. zoom lens ile goreceli prime keyfi kafasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 bu makineler baya güzel şeyler bir ara vakit bulursam kandırıcam birkaçınızı giriş seviyesi dslr alacağınıza bunlardan alın ve olympus pen ile sony nex serisini iyi araştırın deyip kaçıyorum şimdilik :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Benim şu çok hoşuma gitti (tip olarak)o flash fln. tam bir klasik abi.Lenside değiştirilebiliyor.. http://www.veterangeek.com/gadgets/pentax-q-camera-price-specs/ Heralde türkiye'de 2 milyardan aşağı satılmaz (-.-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 O makine çok matah bişey değil sensörü ufak, bu aynasız fotoğraf makineleri denilen şeylerin sensörleri DSLR sensörleri kadar veya çok yakın; zaten bu yüzden iş yaptılar. Sensör büyüklüğü birçok şey demek olduğu için fotoğraf kalitesi adına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 sensörün kadar konuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 en önemlisi tozlanan aynalar yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 piyalepiyale said: polisler için ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 BiTcH_oFBaT said: en önemlisi tozlanan aynalar yok peki tozlanan sensor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 KHaRoN said: Bildigimiz slr ile point and shoot kameralari carpistirinca ortaya cikan sey oluyor. P&S kameranin sensorunu neredeyse aps-c sensor boyutlarina getiriyorsun(biraz daha kucuk), slr dan aynayi kaldiriyor; onun yerine elektronik viewfinder koyuyorsun, slr kameranin lens degistirebilme avantajini aliyorsun, icinde oynayan parca olmadigi icin compact kameranin boyutlarini aliyorsun ortaya bu micro 3/4 ler cikiyor. avantajlari ufak, hafif oynayan parca yok , uzun omurlu dijital viewfinder yuzunden ne goruyorsan onu cekiyorsun, aynadaki gibi yok isik kacti yok yok patladi muhabbeti olmuyor. fps dezavantajlari fazla lens secenegi yok, eskiye uyumlu degil. optik viewfinder yok , autofocus sistemleri farkli oldugu icin lense gore nazlanir gibi geliyor. gerci ortada test yok daha. veya ben bilmiyorum. ergonomik degiller (goreceli) ayrica; piyalepiyale said: polisler için asdfasdfasfa adam bunda da guru lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Masticore said: Benim şu çok hoşuma gitti (tip olarak)o flash fln. tam bir klasik abi.Lenside değiştirilebiliyor.. http://www.veterangeek.com/gadgets/pentax-q-camera-price-specs/ Heralde türkiye'de 2 milyardan aşağı satılmaz (-.-) kalbimden vurdu beni. yeni hedefim bu olacak!!!1 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 benimde öyle ya -.- şurayıda bi oku letsgodigital ben negatif bir yanını göremedim. Fakat bu makina'yı alıcak ne para var nede prof.'lik bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 800 dolar fazla ya. hani türkiyede de 800 dolar çıksa neyse. 300 dolarlık makine tr'de 1100 liraya satılıyorsa ordaaa içler dışlar çarpımı eveeet :( :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 o pentax q'yu sevdiyseniz tip olarak şuna da bir göz atın bu aynasız değil direkt kompakt ama epey iyi bir kompakt misal. 600 dolara satılacak kasım'da çıkıyor. (sensör babında pentax Q da kompakt sınıfından sayılır ama lensi felan değişiyor öyle anlamsız saçmasapan bir makine o, hiç özenmeyin yani :D) http://photorumors.com/wp-content/uploads/2011/08/fujifilm-x10-camera1.jpeg http://photogearlust.com/blog/wp-content/uploads/2011/09/fuji-x10.jpg bu da onun abisi x100, bunda işte dediğim gibi direkt dslr sensörü var. 1200$. Out of stock everywhere amma velakin. http://enticingthelight.com/wp-content/uploads/2010/09/Fuji-X100-at-Photokina-00.jpg bu x100 benim elimi epey kaşındırıyor bir süredir 2012'de edinebilirim belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar