Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow us version

knight_of_rose

Öne çıkan mesajlar

işte eğer kartın american express yada başka bi US kredi kartı değilse us serverları kabul etmicek.

ayrıca us serverına girince şunları kabul etmiş olmanız lazım:

-siz oynarken gm ler uyuyor olcaklar, yani gm support çağırma butonu gözükmicek. (stress testte böyleydi, belli saatler dışında yok). mesela bi yerde karakter takıldı bug oldu haraket edemiyorsun, kimse seni kurtarmaya gelemicek uyanana kadar :)

-3000 kişilik serverın 2500 üde uyuyor olcak aradaki 7 saat farktan dolayı. yani team yaparken adam bulmakta zorlanacaksın.

-büyük raidler vb us saatine göre yapılacağı için onlar yapılırken bu sefer sen uyuyor olacaksın :)

[Bu mesaj Norak tarafından 29 Eylül 2004 19:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norak, 29 Eylül 2004 19:08 tarihinde demiş ki:
işte eğer kartın american express yada başka bi US kredi kartı değilse us serverları kabul etmicek.

ayrıca us serverına girince şunları kabul etmiş olmanız lazım:

-siz oynarken gm ler uyuyor olcaklar, yani gm support çağırma butonu gözükmicek. (stress testte böyleydi, belli saatler dışında yok). mesela bi yerde karakter takıldı bug oldu haraket edemiyorsun, kimse seni kurtarmaya gelemicek uyanana kadar :)

-3000 kişilik serverın 2500 üde uyuyor olcak aradaki 7 saat farktan dolayı. yani team yaparken adam bulmakta zorlanacaksın.

-büyük raidler vb us saatine göre yapılacağı için onlar yapılırken bu sefer sen uyuyor olacaksın :)

[Bu mesaj Norak tarafından 29 Eylül 2004 19:13 tarihinde değiştirilmiştir]

Olayi fazla abarttin. Tamam kabul ediyosun ama serverda gece girdiginde oole bos olmayacak, herkes gece gunduz oynayacak haliyle. Gayet de gece de raid ler yapilacak.. gozunuzde buyutmeyin bu isi. ayrica illa online gm bulamayacaksin demeyin, bulacaksiniz gayet de. ha hizli gelmeyecek, yani dakikasinda cevap gelmeyecek belki ama yine de sorununuz halledilecek... free shard'da uo oynamiyosunuz...
Sosyal ağlarda paylaş

teknik destek/customer service konusunda bir şey diyemem ama bu amerika/avrupa zaman farkı olayını en iyi daoc oynayanlar bilirler burda, hele hele ikisinde de bir süre geçirmiş olanlar

o yüzden aslında abartı değil Norak'ın zaman farkı konusunda söyledikleri, aynen daha beteri bile olabilir[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de daoc cikarken bu kadar gumburtu olmus muydu?
bu kadar insan beta tester olmak icin siraya girmis miydi?
aylarca beklemis miydi?
hangisine 400k kisi test etmek icin basvurdu?

abi oyun deli gibi geliyo ve oynayan kisiler oyle iki dakka oynayip cikmicak. beta test e basvuran adamlarin cogu deli gibi oyun oynuyo sabahtan aksama kadar. gayet de gece bi yigin oynayan adam olacak, supheniz olmasin. en kotu ihtimal gunduz calisan adam gece eve gelip acacak... yani mantik olarak sizin sabah oynamaniz onlarin gecesi oluyor...

tabi siz bilirsiniz ya. yani sadece yanlis anlamalari gidermek icin yaziyorum, kimsenin amerikada oynamasi avrupada oynamasi beni etkilemiyo sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki olmamıştı ama bazı gerçekler ve sayısal değerler var
şimdi bir sunucuda en fazla kaç kişiyi ön görüyor blizzard?
3k mı? 5 mi?

toplamda 3 milyon oyuncu da toplasa sonuçta tek bir sunucuda en fazla birkaç bin kişiyi öngörüyorlar, bu kadar grafiksel ağırlığı olan bir oyun için de zaten daha yukarısını düşünemiyorum

peki 2-3k oyuncunun acaba sabahlara kadar kaçı oynar amerikada ki siz ortalığı bomboş bulmayasınız? daoc ile birebir kıyaslanabilecek bir durum bile var ortada
çünkü daocta toplamda 20-30k oyuncu var altı üstü
ama sunucu başına birkaç bin kişi düştüğü için amerikan sunucularında bize göre gündüzleri adam olmuyor gibi bişe, 300-400 lere düşüyor bazıları, ki bu nerdeyse kimseyi görememek demek gibi bişe koca oyun dünyası düşünülürse

ama mesela bir eve online'a bakarsak zaten toplam 10-15k oyuncu var ve sadece tek bir sunucu olduğu için hep kalabalık hep insan var, en az 3-5k insan oluyor hiç olmadık saatlerde bile[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

iyide su anda sen benle boole konusabiliyosan gayet de raid'lere katilacaksin yani... oynayacak adam da bulacaksin.
eh yaklasik 1 saattir konusuyoruz; dusun iste. daha ne kadar nette kalirsin sen? 3 saat daha kalirsin muhtemelen. eder 4 saat. buranin en kalabalik saati muhtemelen bu 4 saat olacak zaten. 12 - 16 arasi...
Sosyal ağlarda paylaş

günde 16 saat falan daoc oynuyorum
beni baz almayalım normal birini bulalım :D

sorun benle bitse, 3-5 kişi ile raid olmuyo, kendi aramızda oynarız yani burdaki insanlar amerikadaki sunucularda akşamları buluşsa

ya tabi ki bu kesinlikle böyle olacaktır demiyorum ama emin olun ki bu zaman farkını hissedip keşke avrupada olsaydık dedirtecek bu olay, tecrübe ediyoruz işte bunu yine burdaki insanlardan bir kısmı ile, zaman gelecek quest yapacak adam da olmayacak mesela

şöyle diyelim, amerikan sunucularındaki durum 3 ise avrupadaki 5 olacak, yani her ne olursa olsun avrupada oynamak oyuncu sayısı ve aktivite açısından hep 1 adım önde olacak, amerikadakiler yeterli gelse avrupadakiler yeterli+1 olacak yani daha nasıl diyim ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

riglous belki bilmiyorsun diye tekrar söylüyorum :) oyundaki gmler belli saatler dışında yok cidden, memur gibi 9-5 arası gibi olacak sistemi. onlar yokken gm çağırma butonu kayboluyor, doğal olarak page atamıyorsunuz, sadece belli saatlerde çalışıyorlar.

stress testte bizzat test ettim, o düğme kaybolmadan hemen önce page attım 3 saat cvp gelmedi sora ben logout oldum zaten. ertesi gün login olunca da bi cvp yoktu, sanırım online olmak lazım bi cvp alabilmek için.

çünkü adam blizzard ofisinde değil evinde o saatte, tv izliyor :)

ben sadece soradan başınız ağrımasın onca lvl kasmayı, questi baştan avrupa serverında tekrar yapmayın diye söylüyorum yoksa banane hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela stresstest i oynarken bi orc guard tower ında bi quest aldık, ama içerdeki npc sayısı baya var öyle tek grup girip hayatta kalmak imkansız, mecburen aynı questi yapan 2. bi grupla birlikte girmek lazım. adam bulamaz isen yapamazsın bunu :) biz baya saat bekledik, dolandık, öldük oraya 2. bi grubun gelmesi için.

edit:gerçi beta sitede 24 saat 7 gün gm var diyor, ama forumlarda sadece şu şu saatler arası olcak sadece, diye okudum ben. koskoca 100k kişilik stresstest te yoktu sonuçta.

[Bu mesaj Norak tarafından 29 Eylül 2004 21:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 29 Eylül 2004 21:11 tarihinde demiş ki:
dooru diyosun.
4 ay sonra basladiginizda +1'leri hesaplarsiniz :)

alala sen de illa karşı çıkacam diyosan sebebin var tabi
+1 leri hesaplamak ne alaka?
4 ay sonra da oynarım 14 ay sonra da
birkaç sene oynayacağım bir oyunu birkaç ay önce başlamışım sonra başlamışım ne farkeder

baştan de ki 4 ay fark var arada eyvallah
ama yani ardaki zaman farkı hiç problem olmaz deme, öyle değil çünkü :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

zaten oyunu yapan grubun başkanı chris sig. yılbaşına yetiştirmeye çalışıcaz dedi eu release'i , önceki topiklerde röportajlarda var, eu için open beta yapmazlar direk çıkar belki oyun normal betadan sonra, belli olmaz.

şubat diyen amazon sadece, maksimum tarihi atmışlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

star wars galaxies de eclipse de oynadığımdan bilirim adamların eventleri flm hep bize ters saatlerde oluyordu... bence euda oynamak daha mantıklı hem us de adam bulamazsın belki mesela swg de buff alamazdım bazen adam olmadığı için... ama gerçi genelde Türkler de olduğu için pek sorun da olmuyordu ya...[signature][hline]Metal Gear Solid 3 : Snake Eater
Rigel from Infinity
Patroclus from Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

en kötü ihtimali düşünüyorum daoc us oyuncusu olarak.
horde olmak gündüzleri kastırır. gece de büyük bi alliance zerg olur kesin.

normalde geceleri oynadığım için sorun olmuyor bende. ama şimdi okul açıldı. guildde bütün raidler bana göre planlanıyor.

EU daha iyi olur zombi olmayanlar için. hem geçen 2 ayda oyuncular release versiyonda pişerler. çok daha fazla bilgi bulunur.[signature][hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Armsman of the HUN
Dantess the Infiltrator of the HUN
Polga the Sorceress of the HUN
Allegria the Skald of Tough Luck
Beathrix the Spiritmaster of Tough Luck
Sosyal ağlarda paylaş

Swg nin unofficial europe serveri aslen amerikan serveri olan eclipse diger europe serverlardan daha europe du :p. Millet zaten bir serveri europe serveri olarak benimser. Bende direk o amerikan serverina girerim. (kredi karti sorunu çikmazsa ki visayla girebilecegime inaniyorum :p)[signature][hline]The future isn't sacred, but its speaker is.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...