roket adam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Şu Ar-Drone var ya, Parrot'ın. Onun güneş enerjisiyle çalışan versiyonunu istiyorum. Normal piliyle 15 dakika kalabiliyor havada, güneş ile ilk etapta 1 saat kalsa bile yeter diyordum, hesapladım ki mümkünatı yok. Kıl oldum. Bir yol gösterin bana. Verimi %10'dan büyük ve son kullanıcının satın alabileceği paneller olabilir vesaire. Gerçi 10 bile kurtarmıyor ki. Rüzgar şeysi mi taksak. Yoksa atom mu parçalasak eyki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 bahsettiğin şey dikey hareket etmiyor mu? ona güneş paneli takcak geniş alanı bulabilir misin? ne kadar büyük yapıyorsun ki güneş paneline yer bulabilceksin? güneş panelleriyle alcağın enerji yetcek mi sana? muhtemelen kanatlı, havayı kullanan bir sistemde güneş sistemi kullanmak daha mantıklı. hem amaç gereği ortaya çıkan geniş düz alanlar var, hem de enerji ihtiyacı daha düşük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 onun neresine takican paneli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Aynen öyle. Benim bahsettiğim çok küçük çaplı, oyuncak gibi bir şey. Çap büyüdükçe enerji ihtiyacı artıyor, proje zaten imkansızlaşıyor. Ufakken de koyacak yer yok gibi. Dedim bir tartışılsın. 24 saat havada kalabilen UAV'ler hayal olmamalı elbet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 http://www.msnbc.msn.com/id/38142746/ns/us_news-environment/t/solar-plane-completes-historic--hour-flight/ ama 24 havada kalacak diyorsan kolay yolu yüksek irtifa zeplinidir. güneş paneli + pervane itişi ile sabit kalır veya ilerler istenilen koordinata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Peki bir şey soracağım. Helyum dolu balonların irtifa kontrolü nasıl yapılıyor elektronik sistemle? Ağırlık yükle at şeklinde değildir herhalde. Cahillik akıyor benden bu gece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 bende düşündüm onu yazdıktan sonra da pek bi bilgim yok zeplin nasıl çalışıyor diye düşünmemişim hiç. sen neden soruyorsun, ona göre ciddi bişiler okuyayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Ballonet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Hmm, yok bu zeplin tarzı sistem ufak çaplı düşüncemize fazla büyük geliyor. Niye soruyorum, hiiç, merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 kesin devlete çalışıyo beyler! hiiç merak etmişmiş lan millet -magazini takip etmiyorum buraya ünlü birilerini koy-'in yeni sevgilisini merak eder. sen deli gibi BALON NASU UÇUYO ONU MERAQ ETTİM QANQA diyorsun saçmalama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2011 elimi ayağımı sosyal hayattan çekip kendimi mühendisliğe vermek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar