barnacle Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 döşemişler boruyu demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 döşemişler boruyu demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 noluyore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 hızlandınız arkadaşlar ne iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 hasstir beni keşfettiler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 bi de dikkatli olun 2012. ayık olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 lan sadece saniyede 6 kilometre fazla mı gitmiş ben de aşırı bir fark var sandım rüzgarı falan arkasına almıştır vardır onun bi olayı das Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 nötrino atıyolar lan ne rüzgarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Mortis said: rüzgarı falan arkasına almıştır http://i51.tinypic.com/24fchlk.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Bu olay doğrulanırsa bayağı birşey değişecek demektir. Eniştem yalan olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 15000 defa yapmışlar ama sistematik hata varsa bir işe yaramaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 yok einstein o kadar yalan olmaz; makalede de belirtmiş zaten Einstein newton'un gravity teorisibni çökerttiğinden beri bir şeyler değişmiş ama gene de gezegenlere uygulanabiliyor Newton'un formulü. Einstein'ın special relatvity bir çok alanda uygulabilir eğer bu doğruysa ama yeni bir durum varmış demek ki ona keşfettiler farklı fizik yasaları uygulanmalı ve bulunmalı rüzgarı arkasına almak...işte bu harikaydı ahaha. oldun said: birde bu deneyi boslukta nasıl denediler ki 730 kmlik bir mesafeden bahsediyorlar francedan italyaya kadar bir vacuum tüneli flan mı var nedir yani yok hava ortamında denedilerse zaten havada ısık hızı 300k deilki nötron 306 olsun bilim adamlarında deilde bu haberi yapanlarda bi gariplik var bence boslukta aynı hızda dır havada baska ortmlarda flan değişiyordur [/i] tam bilmemekle beraber %90 eminim ki arada bir boru hattı yok hatta gerek de yok,cern'den fırlatılan neutrinolar rahatlıkla gran sasso'dan detect edilebilir(tarzanca..) şurada bir pdf var http://proj-cngs.web.cern.ch/proj-cngs/PDF_files/CERNguides200901.PDF isteyen gözatabilir, ben arada bir boru hattı olduğuna dair bir şey anlamadım, hatta adamlar 730 km kısa bile diyorlar ee doğru ışık hızında hatta artık ondan bile hızlı giden bir parçacıktan bahsediyoruz gözünü açıp kapamadan cern'de ki detector'de yakalanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 nötrinonun olayı maddeyle etkileşmemesi zaten, boru çekmeye gerek yok. dünyanın içinden geçip gidiyor. hatta amerikadan dünyanın diğer taraflarına nötrino tutup nükleer silahları deaktive etme projesi vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 bu arada Cern'de atlas'ta çalışan bir arkadşım şöyle bir şey yazmış; " Of course the theorists all say it is rubbish, from what I know the uncertainty of the measurement from the design is about 7.4 ns, while they have measured 60ns less for the travel time, or approx. 1.4m error vs 18 extra meters of measurement, so either this is true, or they calibrated the system REALLY badly" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 cern değil opera ve cern. cerden fırlayan nötrinoları yakalamışlar http://www.nature.com/news/2011/110922/full/news.2011.554.html bir yorumu da ekstra boyutlara bir "verification" olabileceği bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 zeper said: yok einstein o kadar yalan olmaz; makalede de belirtmiş zaten Einstein newton'un gravity teorisibni çökerttiğinden beri bir şeyler değişmiş ama gene de gezegenlere uygulanabiliyor Newton'un formulü. evet çökmez. sadece einstein'in teorisinin geçerli olduğu durumlar olur (ki bu nerdeyse şuana kadar gözlemleyebildiğimiz herşey) bir de teorinin geçerli olmadığı durumlar olur. yeni bir teori oluşturulursa einstein'ın teorisi bu teorinin özel bir durumu olarak ortaya çıkar nasıl newton mekaniği relativistik mekaniğin sadece özel bir durumu ise. tabi dünyada hala newton mekaniğinin çöktüğünü sanan insanlar olduğu için yapacak bişey yok Hürriyet falan şimdi hazırlıyodur "Einsten'ın teorisi çöktü" haberlerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 abi mal gibi calısan elektronik donanımlarımızla nasıl o kadar ufak bi farkı ölcebiliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 bilmiyorum da adamlar 6 sigma güvenliğinde ölçüm yaptık diyorlar (yani verilerdeki standart sapma sigma). yani ölçülen farkın 6da birine kadar hassas ölçmüşler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Ardeth said: cern değil opera ve cern. tabi, başlığı eksik yazmışım, düzeltilmesini taleb ediyorum:=), alan yetkilisi mi düzeltir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 e o zaman napıyolar mekanik yöntemlerlemi ölcüyolar? dijitalize etmeden falan hiçbişeyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 "cerden fırlayan nötrinoları yakalamışlar" said: bilim dünyası çok eğlenceliymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Cuce said: e o zaman napıyolar mekanik yöntemlerlemi ölcüyolar? dijitalize etmeden falan hiçbişeyi? elektroniktir de bilemiyorum nasıl teknoloji aldı başını gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Cuce said: abi mal gibi calısan elektronik donanımlarımızla nasıl o kadar ufak bi farkı ölcebiliyoruz? Cern'de bayağı iyi bir teknoloji kullanılıyor yalnız, ödenekleri çok. Gidip görmedim ama araştırdığım kadarıyla teknolojinin en en en yeni getirilerindne faydalanıyorlar...he bu hassasiyeti ölçmek için ne kadardır bilemyorum ama iyi ölçüm yapan alet kullandıklarından eminim ki onlar da bu kadar emin olmasalar bunu şimdi duyurmazlar, öyle olsa Higgsi bulduk haberlerinin arkasına sığınırlardı çok gerçekçi verilerdi gene de hayır bulmadık henüz diyip haberleri geri çektiler. şimdi böyle bir duyuru yapıyorlarsa...doğruluk payı olduğunu düşünyorum...ve tırslıyorum Steins gate olmaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Scintillator dijitalize hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar