Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bittorrent le ilgili bi kaç soru


Cruloss

Öne çıkan mesajlar

bittorentiyi biras sen açıklayabilir misin?bende bugün keşfettim ama hep hata verdi...birkaç link ve bilgi verebilir misin ben anime junkies den girmiştim olaya orda pek güzel birşey yok...
başka yerler biliyo musun?[hline]-Seni geçen kızın adını öğrenmek ister misin?
-HEİDİ!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben bıttorent ı yaklaşık bır yıldır kullanıyorum ve e mule kazaaa gıbı bır share programı degıl
Bıttorent mantıgı bır download u kullanıcıdan kullanıcıya gecırırken aynı zamandada upload verıyor yanı download ederken mıllet sızın download edılmış kısmınızı cekıyor dıyelım yuzde 30 da download pek cok makına o yuzde 30 luk kesımden parca parca cekıyor ama upload a gore download vermıyor kı bu da en ıyı ozellıgı ayrıca Bandwith inizi calıyor bu da en kotu ozellıgı
BT acıkken başka download programı kullanmak felaket olabılır ayrıca cekıcegınız dosyaya bır seed lazım yanı bır kullanıcının downloadunu bıtırdıkten sonra download penceresını kapamaması lazım bu yuzden de bıttorent ıle cekılebılıcek dosyaların guncel olması şart yoksa seed bulunmuyor[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

victor ii açıklamış ;
ek olarak herhangi bir dosyayı paylaşıma açmak isterseniz(torrent) clientlar kullanmanız gerekir .. ör : maketorrent 2 .
internet bağlantınız iiyse baya yüksek hızlara erişebilirseniz ;özellikle kazaa emule vb. programlara girişiniz engelleniyosa,ben mesela, çok işinize yarayacaktır .. dezavantajı kazaa daki kadar dosyaya ulaşamayabilirsiniz .

alternatif olarak >> earth station 5 .[hline]Novice Civil Engineer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.bildirgec.org/?y=18306

dan alınmıştır..

diziler & bittorrent
Dizi ve film download hastaları için yeni bir bomba var. şu kazaa'yı ne yapıp ne ettiysek dize getiremedik diyenler var. Veya paylaşılan dosyaların yetersizliğinden şikayet edenler.. Bu sorunu amerikalı broadband gençliği bizden daha yoğun yaşıyormuş. Ayda $14 karşılığında saniyede 300 kb download etme şansınız olsun ve hattınızı dolduramayın. Korkunç tabii.
Yeni peer2peer paylaşım programımızın adı bittorrent için sıcak bir alkış bayanlar, baylar.

Eski hekırlardan bram cohen tarafından yapılmış minik bir program bu. Çoğunlukla dizi bölümlerini paylaşmak için kullanılıyor. inanılmaz bir trafik dönüyor. Bir dizi yayınlandıktan sadece birkaç dakika sonra online olabiliyor (friends, 24, alias, a.u.s.a., ve the shield için şait oldum.) tek kötü yanı, eskiye dönük bir arşiv oluşturmak için çok elverişli olmaması. Siz download (win | debian | os x) ederken ben detay vereyim:

Bittorent hakkında şöyle sözler söylenmiş: "Bram Cohen's latest project is nothing if not ambitious: a novel way to share files that he hopes will best rivals like Napster, Freenet, and Gnutella." - Wired Online; "Finally, Real P2P With Brains", -Slashdot; "how do you simulate a slashdotting? Especially when you've already shrugged off one bona fide, slashdot.org appearence?", -NTK

Programı yüklediğinizde ".torrent" uzantılı dosyalarla ilişkilendirilmiş minik bir exe ile karşılaşıyorsunuz. bir divx/mpeg/mp3/baska formatlı dosyayı diğer kullanıcılardan download edebilmek için onun "torrent" uzantılı bilgi dosyasını indirip bu program ile çalıştırmanız gerekiyor (çift tıklama veya download için tek tık). Bu dosyanın içerisinde, paylaşılan dosya ile ilgili bilgiler bulunuyor (hangi iplerin bu dosyaya/dosyalara sahip olduğu, hangi servera (tracker deniyor bu sistemde) bağlı olduğu, vs). Torrent dosyasını çalıştırdıktan kısa bir süre sonra diğer kullanıcılardan indirme işlemi başlıyor. Eğer yeterince paylaşan varsa hattınızı kesinlikle doldurabiliyor, kazaa'daki gibi kıvranmıyoruz.

Bir episode paylaşılmaya başlandıktan sonraki 4-5 gün boyunca mutlaka yeterince paylaşana sahip oluyor.

indirme işlemi yarım kalırsa tekrar torrent dosyasına çift tıklanıp kaldığı yerden devam ettirilebiliyor.

indirme işlemi esnasında da sizin indirdiğiniz kısımlar başka kullanıcılara yollanıyor. haninin ftpleri gibi ratio sistemi ile çalıştığı için upload sizin dostunuz. Merak etmeyiniz, bu ratio hiç can sıkmıyor.

indirme tamamlandıktan sonra download penceresini mümkün olduğu kadar açık tutup insanların o dosyayı download etmesine yardımcı oluyorsunuz.

Dosyayı indirip sunuma devam edenlere seed (tohum); halen indirmekte olanlara da leecher (sülük, sömürücü) deniyor. Bazı torrent siteleri o dosya için kaç tohum ve kaç sülük var belirtiyorlar. Bu rakamlar ne kadar yüksek olursa dosyayı indirme hızınız o kadar yüksek olacaktır.

Bu sistemin search/arama mekanizması yok malesef. Ya da "arama motorları" dışında bir arama sistemi yok diyelim. insanlar sitelerinden hangi torrent dosyalarını verirlerse o dosyalara ulaşabiliyorsunuz. Bu da artık sorun yaratmıyor çünkü bu iş için kocaman siteler kuruldu bile.

Torrent sitelerine bakalım hemen:
ilk ve en büyüğü bu; genelde ftv grubunun ürünlerini yaymak için kullanıyorlar. Bir irc paylaşım grubunun web sitesi. 24, alias, friends, ausa, the shields, angel ve veritas bölümlerini buradan indiriyoruz. Başka diziler de var tabii. Bu siteye, yüce 24'ü, yüce friends'i ve yüce Alias'ı amerika'yla eş zamanlı takip etme şansını verdiği için çok minnettarım mesela.

Yine büyük sitelerden tvtorrents.com var. Sadece indeksliyorlar.

Turok.info da ilklerden. başka bir irc paylaşım grubunun sitesi.

Donkax, filesoup, sailes da önemli torrent sitelerinden...

Ayrıca; suprnova, kilo666.com, watchen tv, knowbuddy, roop, scifi-epz, supplex, nif, yirp, englishman, hotfire, scarywater (anime), base0 da şu an bildiğimiz torrent sitelerinden. Özellikle english_man kendisi ripleyip itinayla sunuyor episodeları. 6 bölümlük süper kaliteli riplenmiş ingiliz vampir dizisi ultraviolet'i ve harsh realm'in ilk bölümlerini onun sayesinde edinebiliyoruz.

Torrenttalk adında bir mail grubu var, katılmak isteyenler için. Grubun linkler bölümü yararlı; yeni çıkan torrent siteleri oradan takip edilebiliyor.

program opensource (pyton ile yazılmış), geliştirenler olmuş hemen. bt++ ve bt experimental adında iki alternatif var. exp versiyonu hat sınırlaması özelliğini getiriyor. bt++ ise kullanım dahil olmak üzere büyük değişiklikler içeriyor. bt++'a göç var gibi görünüyor kullanıcılar arasında. bir de bugünlerde keşfettiğim torrentspy adında çok yararlı ve eğlenceli bir oyuncak var. torrent dosyasını bu program ile açıyorsunuz, kaç tohumun ve kaç sülüğün şu an o dosyayı indirdiğini bildiriyor. böylece indirmeye başlayıp başlamayacağınıza karar veriyorsunuz. torrent paketinin içinde hangi dosyalar var, kimlerde var görme şansı da veriyor.

Simdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.downloadanime.org/modules.php?name=Torrent_Search[hline]600 küsür cd den oluşan anime listemi görmek için mail atın:)
[email protected]
ekitaplara ilginiz varsa fantezi kitaplarını seviyorsanız siteme bir uğrayın belki ilginizi çeker bedava kitap okumak hemde türkçe:)
www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com
www.daredevil.efsanesi.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ıkıncı ıp ucu da bende Bıttorrent ıle sadece ABD de lısanlanmamış anımelerı ındırebılırsınız yanı bır saılor moon bır beyblade bır Record of Lodoss war ındıremessınız[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
http://www.baka-updates.com/index.php?page=news

lisanslanmış anime torentlerini burdan bulabilirsiniz:)[signature][hline]1000 küsür cd den ve anime dvdlerinden oluşan listemi görmek için mail atın:)
[email protected]
www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com
www.daredevil.efsanesi.com
türkçe anime altyazıları için
http://animetr.port5.com/altyazilar.html
uğrayın sizide türkçe altyazı yazmaya davet ediyoruz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en düşüğünden adsl var ne yani ben şimdik kazaa ya gerimi döneyim? bide ikide bir donate diye bittorent sayfasına geri dönüyo gına geldi kapatılmazmı o bide bide bide nasıl hızlı olanı bulucazki mesala jacki chan sezon 3 ü indircem searc.supernova.org
dan 1000 çizgi flm indiremiyceksem adsl ne işe yarar?
[signature][hline]orochi

[Bu mesaj xueshen tarafından 26 Temmuz 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj xueshen tarafından 26 Temmuz 2004 20:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Bonecrusher'ın açtıgı torent forumundan daha geniş bilgi alabilirsiniz.
BITTORRENT ile İLGİLİ FAYDALI LİNKLER:

Genel Duyuru Siteleri:

http://www.suprnova.org/
mirror1: http://suprnova.tk/
mirror2: http://elissa.mobilefrenzy.com/get_mirror.php
mirror3: http://home.comcast.net/~btsuprnova/list_news.html
Torrent aleminin en geniş arşivine sahip ve en çok kullanıcısına sahip sitesi.
Dil: İngilizce
İçerik: Film (DivX ve DVD-R ağırlıklı), Anime, Müzik, Oyun, Yazılım, e-kitap, çizgi roman, TV.Rip, Anime, Mac Yazılımları

http://www.bitto.net.tc
Bitto'cuların Paylaşım mekanı
Benim bildiğim ilk ve tek Türk tracker'ı ama yurdışında ve içerik konusunda oldukça sıkıntılı...
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım, Adult, Resimler, Anime, e-kitap, Çizgi Roman

http://www.filesoup.com/index.php
En sağlam çalışan sorunsuz duyuru forumlarından biri. Üyelik gerektirir.
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Müzik, Adult, Anime/Cartoon, Yazılım/İşletim Sistemleri, Oyun, TV Show

http://forums.bytemonsoon.net
Bytemonson.net v2.0 Forumu
İçerik ve dosya sayısı olarak oldukça zengin ve kendi tracker'ına sahip bir BitTorrent duyuru forumu. Torrent dosyalarına ulaşabilmek için üye olmanız gerekir.
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım, Adult, Resimler, Anime, e-kitap, Çizgi Roman

http://voracity.net
Kaliteli filmlerin duyurulduğu ama sık sık çöken bir site.
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Adult, Oyun, Müzik, Yazılım

http://www.digital-update.com
Forum üzerinden işleyen bir duyuru sitesi... Arşivi oldukça geniş. Üyelik gerektirir.
Dil: İngilizce
İçerik: Film (DivX/Xvid, DVD-R, Non-English gib altbaşlıklar hâlinde) , Adult, Oyun, Müzik, Yazılım, Çizgi Roman

http://bitemonsoon.com (Mirror 1: http://bitemonsoon.com/dominium/)
digital-update benzeri bir torrent forumu...

http://torrent.nl.nu/
Oldukça zengin bir arşive sahip. Özellikle oyunlar konusunda...
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım

http://www.torrentreactor.net/
Sık sık sorunlar yaşamasına rağman hâlâ varlığını sürdürüyor. Sitede az sayıda dosya bulunmakta... Çoğu da kalitesiz dosyalar...
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım, Adult, Resimler, Anime, e-kitap

http://www.torrentzone.com/
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım, Adult
Siteden yararlanmak için üye olmanız gerekiyor ama üyelik formu zaman zaman çalışmıyor.

http://torrent.pl/
Kendi tracker'ı olan Polonya'dan bir duyuru sitesi. İçerik olarak çok fazla torrent dosyası yok ama kaliteli dosyalar sunuluyor.
Sitede ayrıca istekleriniz ve dosyalarla ilgili sorunlarınız konusunda yardım alabileceğiniz bir forum bulunuyor.
Dil: İngilizce, Lehçe
İçerik: Film, Müzik, TV.Rip, Oyun, Yazılım, Adult, Resimler, Anime, e-kitap

http://www.btrocks.com
Torrent paylaşım forumu. Üyelik gerektirir.
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Oyun, Müzik, Yazılım, Adult, DVD-R

http://www.phoenix-torrents.com/
İçerik: Genel

http://www.torrentialbits.tk
İçerik: Film, Yazılım, Müzik, Anime

http://www.bt.100mbit.net
Forum sistemi üzerinden çalışan bir Torrent sitesi. Üyelik gerekir.
İçerik: Movies, Music, TV, Games, Applications, Pr0n, Anime, Comics, Books, Miscellaneous

http://www.topdogsforlife.com
Yukarıdakine benzer bir site. Yine forum üzerinden çalışıyor. İçerik de benzer.

http://www.centralhive.com
Küçük bir site.
İçerik: Yazılım, e-Kitap, Film, Video Klip, Müzik, İşletim Sistemleri

http://www.sd-web.co.uk
Paylaşılan dosya sayısı az...
Dil: İngilizce
İçerik: Yazılım, Film, Oyun, T.V.Show

http://www.topdogsforlife.com
Tomahawk tracker'ını kullanan bir forum. Geniş bir arşive sahip. Torrent dosyalarına ulaşmak için üye olmanız gerek. Özellikle Filmler açısından çok iyi. Yeni Filmler, Eski

Filmler, Vizyondakiler gibi altbaşlıklar mevcut...
Dil: İngilizce
İçerik: Oyun (Konsol ve PC), Film (DivX, DVD-R), TV Diziler, Kitap, Müzik, Adult, Yazılım

http://funkytaz10.myftp.org:6969
Dil: İngilizce
İçerik: Yazılım, Oyun, Müzik, Adult, Anime, Resim, Çizgi Roman, e-Book

http://www.hotfire.tk
Üyelik gerektirmeden istediğiniz filmelere ulaşabilirsiniz.
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Oyun, Yazılım

http://www.skpad.fr.st (mirror: http://g0catd.zapto.org:7979 )
İçeriğinde bir-iki dosyadan başka bir şey yok...
Dil: Fransızca
İçerik: TV Dizileri, Müzik, Film,

http://bituk.org.uk (mirror: http://www.forum2.hawkies-world.com/index.php )
İçerik açısından orta halli bir torrent forumu. Dosyaları indirmek için üye olmanız gerek...
Dil: İngilizce
İçerik: Film (DivX, VCD/SVCD, DVDR), Oyun, e-Book/Çizgi Roman, Müzik, Anime, Çizgi Filmler

http://bluewolf.bounceme.net:6969
Özellikle Video klip ve MP3 dosyaları iyi.
Dil: İngilizce
İçerik: Yazılım, Oyun, Müzik, Adult, Anime, Resim, Çizgi Roman, e-Book,

http://alanb.no-ip.org:6969
Dil: İngilizce
İçerik: Film, Oyun, e-Book/Çizgi Roman, Müzik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kazaa'ya geri dönmeni kim söyledi?
donate diyorsa, en temel bittorrent'i kullanıyorsun demek.. orda no ve yes var.. ikisinden birini kullanınca donate yaptığını sanıyor, bir daha o mesajı vermiyor..
Ama sen mutlaka ABC clientini kullan. Torrent linkleri vardı forumlarda, arama yaparsan bulabilirsin, bence en iyi torrent clientı..
SEED fazla, DLs düşük olan dosyalar, en hızlı çekebileceklerindir.. Seed/DL oranına bakçaksın..

ISRARLA söylüyorum:
www.supErnova.com değil
www.suprnova.org
yanlış yazmıyalım...[signature][hline]iyi kötü çirkin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...