Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C ile ilgili

zeper

Öne çıkan mesajlar

Sypro said:

vay arkadaş, ben hatalıyım kusura bakmayın. klavye kullanamadığınızı göz önünde bulundurmamışım.

c'ye yeni başladıysan hangi header neyi içeriyor çözene kadar alternatif yol söyledik, kötü bişey demedik. iki gün sonra conio.h ile stdlib.h 'ı karıştırırsın, sonra ağlarsın bu system("pause") çalışmıyor diye.

path meselesi de şöyle: eğer masaüstünde foo isimli bir klasörün içine bar isimli bir proje yarattıysan, foo klasörünün içinde shift + rightclick yaparsın, open command window here'ı seçersin, bar.exe yi çalıştırırsın. tabi istersen win r yapıp cd userszeperdesktopfoo yazar sonra bar.exe'yi çağırırsın sana kalmış.

30+ kişilik bir gruba C dersi anlatmıştım, böyle saçma sapan sorunlar yaşayanlar olmuştu, alternatif yollarla falan çözmüştük. yine benzer bir şey görünce yardım edelim dedik, kötü olduk.

sakinn.:=)
hatalısın demedik sen yanlış ses tonuyla okumuşsun yazılanları,iki alternatifi de göz önünde bulundurdum ben zaten, dediğinizi de yazdım bir yere, uygulayacağım elbette,atar yapmışsın oysa ben zaten teşekkür etmiştim herkse buna sen de dahildin kim dedi hatalısın diye anlamadım,yanlışsın diyen oldu mu?sanmıyorum... ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
uzun bir zaman sonra up liyor olacagim konuyu ama caresiz kaldim. Mac'imde c++ kullanmak icin Xcode, Xcode tools ve Codeblocks indirdim ve sirasiyla kurdum.

basit bir komut olan

/* display a message on the monitor */

#include
using namespace std;

int main()
{
cout << "Welcome to computer programming!" << endl;

// system("pause"); //un-comment when using DevC++
return 0;
}

ile denemek isteyip build and run yapinca bir sonuc alamadim hatadan baska. Daha sonra Seetings'ten Compiler ve debugger icin ayri ayri Xcode u gosterdim path olarak (Xcode dosyasi application icinde dogal olarak).

Saatlerdir ariyorum, kafayi yemek uzereyim acaba ben nerede hata yapiyorum ?
Sosyal ağlarda paylaş

Xcode'un Mac için kütüphaneleri eksik veya hatalı yüklenmiş olabilir eğer derleyici hata mesajı alıyorsan, yeniden bir yüklemeyi deneyebilirsin. Ben hata göremedim. Apple'ın LLVM compiler'ı da olması lazımdı hatırladığım, eğer sorun devam ederse yine güncellemeleri yapıp onu yüklemeyi de deneyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...