Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar muhendisligi master tavsiyeler

Wayne

Öne çıkan mesajlar

Herkeze selamlar, 4. sinif bilg muh. ogrencisiyim ve simdiden master olayini kafaya taktim ve arastirmaya basladim, simdilik aklimda finlandia gibi bir secenek var ve bolumum icin tam olarak hangi ulke daha iyi olabilir bilmiyorum..

Finlandia baya kafama yatti gibi 2 3 universiteyle yazistim baya saglam yerler gibi duruyor.. ortalamam pek parlak degil ama ortama her zaman ayak uydurmusumdur.
simdi soracaklarim sunlar.

Genel olarak avrupada master icin gereken not ortalamasi kac ?
Hangi ulkeleri tavsiye edersiniz ?
Ucretler nasildir ?

Bunlar disinda bulg muh master konusu ile ilgili ne biliyosaniz yazin iste :)
Sosyal ağlarda paylaş

masteri nicin yapcan sen simdi

yurtdisinda master yapmis olayim cv'im de gozuksun mu, yoksa kafanda bir konu var hakketen onu arastirmak niyetindemisin?

ilki ise italya almanya fransa ispanya'da yaparsin ortalama bir universitede. ama soyliyim gidenler italya ve ispanya'ya turkiyeden pek te farkli olmadiklarini soyluyorlar.

burslu iskandinav isterim diyorsan 3.5+ sart gibi bisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gidin işe girin, alın verin ekonomiye can verin.

Avrupa'da yaşam pahalı, euro aldı gidiyor, adi iskandinavlar non-eu'lara tuition fee'leri köklüyor.

Eğer kafanda belli bir hedefin yoksa, master yapayım CV'imde iyi durur diye yapacaksan ya da olsa da olur olmasa da diyorsan önce Türkiye'de iş bul, daha sonra Sabancı, Koç vb. özel üniversitelerin programlarına bir bak. Akademik kariyer düşünmüyorsan bir kaç yıllık deneyimden sonra MBA yapmak oturup işsiz işsiz tez yazmaktan çok daha iyi.

Ben belli hedeflerim olduğundan master yapmaya başladım Türkiye'de, tez yılımdayım, Almanya'da olacağım ama gerek iş, gerek eğitim, gerek tez, gerek exchange her alanda dönen shitstormlar yüzünden hayvan gibi motivasyon kaybettim. Keşke hiç uğraşmayıp işe girseymişim dediğim oluyor ki yükseğe gerçekten isteyerek girişmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

bence yapmanin en mantikli sebebi ileride calismak istedigin ulkeye kapak atmak. tabi ki artisi olur tr'ye donunce falan ise girmek icin, ama oyle aman aman bi fark olacagini sanmiyorum, 2 sene is deneyimi onlarca kat daha fazla secim sebebi olur bence.

ozet olarak, kapak atmak icin kullanip, ileride yasamak istedigin ulkede yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

bence yapmanin en mantikli sebebi ileride calismak istedigin ulkeye kapak atmak. tabi ki artisi olur tr'ye donunce falan ise girmek icin, ama oyle aman aman bi fark olacagini sanmiyorum, 2 sene is deneyimi onlarca kat daha fazla secim sebebi olur bence.

ozet olarak, kapak atmak icin kullanip, ileride yasamak istedigin ulkede yap.

aynen zaten yurt disinda okuyorum ama okudugum ulkeden pek memnun degilim okul bitince trye falanda donmek istemiyorum, direk buralardan baska bir ulkeye kacmaca gibi bir dusunce var kafamda.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

hiç bir şey öğrenmiyorsun ki.

ya zaten olay master falan degil cok caliskan azimli bi herif olsam uni bile okumazdim sanki cok is var uni okuyan adamada trde...

master isin janjani masterimda olsun cvme bakinca gozlerim dolsun degil.

penth cok guzel aciklamis iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...