ginaly Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 okan bayülgen'in bi lafı var, "televizyon izlemek masturbasyon yapmak gibidir, iki saat önce yapmışsındır ama yine yaparsın." o kadar ciddiye almayın hayatı. raadolun gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Türkiye'de talep dram. doğal olarak arz da dram. Ayrıca Senaristlerin Türkiye'de bazı kısıtlamaları var, yani RTÜK var en basitinden, ben şimdi buraya inanın, çoğunuzun beğenebileceği bir senaryo yazarım ancak Türkiye'de çekilse, yasaklanır. (Olay cinsellik değil sadece oraya gitmesin kafanız, ha oda var, kıçının kenarı gözükse ceza tehlikesi lol). Neyse bazı kıyaslamalar yapmak gerekirse. Şimdi Supernatural gibi bir diziyi, Türkiye'de, Hristiyanlığın değil, İslamın Kutsal ve diğer kitaplarına göre çekmeye kalksan. Bir, çok saçma diyecek bir çoğunluk oluşur, ikinci çoğunluk dinimize hakaret mi lan bu diye setler basar. Bu iki çoğunlukta tatava. Yani birini izleyip öbürüne senaryo, oyunculuk, ortam, vs bilinmezken, daha çekilmemişken, direk saçma demek, adeta tutarsızlıktır. Ama ülkemizde olmaz, olası İslamla ilgili en ufak halkı rahatsız edecek olay (dizide dinin eleştirilmesi vs), set bastırtır. Aynı konu tamamen korku üzerine odaklanmış film/dizi içinde geçerli, şahsen ben dini temalar olan korku filmlerini çok korkutucu bulmuyorum ama, tutup Cehennem Lordu ile ilgili korku filmini izleyen, seven biri, burada "İblis" adında korku filmi çekildiği haberini alınca -saçma- diyorsa daha izlemeden. Bu işte ben ön-yargı var olarak düşünürüm. Bilim Kurgu kültürümüz maalesef yok, yani STARGATE gibi bir dizi çekilse, Kadir İnanır, Jack O'neil'ı oynasa, ahahahahah. Ya kültürümüz yok işte. Fantastik kurgu ise, yani ne bilim Türk mitolojisinden belki bir şeyler çıkar çok olmasa bile, veya direk tarihimiz de ki olayları fantastiğe çevirebiliriz ama yine problem RTÜK + halkın tepkisi. Kısacası, eğer kendimizi eleştirebilmeyi öğrenirsek, RTÜK birazcık esnerse. Senaristler de inanın konulu film/dizi yazabilirler. Görünen o ki, Dram/Gençlik Okul Yılları gibi daha çok diziler çıkacak. Arada bir iki tane güzel çıkıyor işte. Ek olarak; Son saniye reklamları kalksın/ diziler adam gibi 1 saatlik blok içinde 40dk olsun. edit: imla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 daha önce 1-2 arkadaş daha yanılmıyorsam aquila veya aluriel'de demişti, chagy'de demiş, ben de katılıyorum. diziler 40 dakika olsun, bu ne lan 3 saat?ya reklamı falan çıkar yine en az 1 saat 35 dakika.ya her hafta bir sinema çekiyor herifler cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 diziler 40dk olursa yine istenilen sonuç alınamayabilinir, çünkü 40dklık diziler maksimum 1 saatlik bir bloğu doldurucak geri kalan boşluğu doldurmak için bu sefer kanal tek yapım için ayırdığı parayı 3 4 yapıma bölecek yine olay paraya geldi yani. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 40 çok 20 iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 abi 1 saat 40 dakikalık filmi 1 haftada çekmek hem yorucu,hem maliyetli ve hem de gereksiz stresli olur özellikle yapımcı-yönetmen-senarist için. yapsınlar 40 dakikada, maliyetler de düşsün, stresde olmasın, varsın kanalda tabii ki ona göre para versin. az iş yapıp aynı parayı almak olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 20 dk çok ideal,yabancı dizilere alıştığımız için öyle istememizde çok normal. 20 dk içinde konuyu baymadan,akıcı bi şekilde işleyebiliyorlar.ama bizim 40 dk lık dizilerde araya reklam girmelerle 70-80 dkları bulan dizi ile ne akıcılık kalıyor ne de baymaması mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 bizim 40 dklik diziler diye bisey yok, turkiyede diziler 75 dakikadan filan basliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 trans ne kullanıosun yabancı dizilerin hepsi 20dk değildi.genelde 40-50 dk.komediler vs 20dk genelde bizim diziler 40dk değil 90dk dizi artı reklam ekle üsütne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 sit-com hariç hangi diziler 20dk yahu? Cidden bilmiyorum, görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 anlayın işte türk yapımı bişey izlemediğimi sallamasyon dk bunlar :D ayrıca genelde sit-com izlediğim için gerisi irdelemedi beni :D 20 dk idealdir len konuşmayın işte :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 sit-com 20dk anlaşılır da, atıyorum game of thrones 20dk olsa, olmaz yaw. Dizi ile ilgili ağır spoiler içerir. Yani cücenin sibel kekilli ile sahnesi bile daha uzun sürer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 iyide game of thrones hem kısa sürdü hemde uzun bi dizi,tam kıvamında yapmış şerrolar,yani onu dizi kategorisine sokamıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ya burada tabi pazarlamada devreye giriyor arkadaşlar. adamlar 40 dakikalık Lost'u öyle bir pazarladılar ki papua yeni gine'de bile lost'u merak etti ve izledi adamlar. ben ilk 2 sezonu heyecanla 3 günde izledim. ama kardeşim, sonradan beni baydı. hee, yalnız da değilim, sağdan soldan arkadaşlar var benim gibi düşünen. neyse konudan kopmayayım ve demek istediğimi söyleyeyim, neticede bir dizi ne kadar uzarsa o kadar kendini tekrar eder ve bayar. 40 dakikalık lost'u bile kaç sezon devam ettirebilirsin ki izleyiciyi sıkmadan? örnek:bizimkiler güzelim yaprak dökümü'nü reşat nuri'nin kemiklerini sızlatarak 4 sezon mu çekti,5 sezon mu? her bir bölüm en az 1 saat 15 dakika, reklamlarla falan 2 buçuk saat. tabi iş ticari, kimsenin romanın özüne sadık kalmak ya da sanat yapmak kaygısı kalmıyor, tutup olmayacak yere sevişme sahnesi koyuyorlar, baba zırt pırt hastalanıyor, vs. Oysa 40 dakikalık bölümler halinde, daha gerçeğine sadık kalarak en az 2 sezon çok daha kaliteli bir iş çıkarılabilirdi aynı kadro ile diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 para değil mevzu pek, 100 milyon dolarlarca para harcanan oyunlardan çok daha kaliteli senaryoya derinliğe sahip indie oyunlar var, örnek bastion konuya dönersek türkiyedeki sorun türk olmamızdan dolayı, burtoneskin dediği gibi iş ahlakımızın olmaması bu sektörü de vuruyor senaryolar çok kabız, senaristler çok aptal, çekimler çok isteksiz ve özensiz. Plotlar genel olarak çok kötü, bazı oyuncular çok kötü bunlara karşı savunma diziler çok uzun çok fazla çalışıyoruz, yeterince para kazanamıyoruz çarli şiin 1 milyon alıyodu bölüm başına galiba en son kavulmadan önce, biz burda 15 milyara aa çok alıyomuş diyoruz senede amerikadan 10 bölüm daha çok çekiyorlar üstüene. tabi ki ekonomilerin büyüklüğü tartışılamaz ama türkiyede her sektörde bazı kimseler ÇOK kazanırken emek verenler genel olarak hakkını alamıyor. bide yeteneksizlik meselesi var ayriyetten, yeteneksizlik olmayan yerde de isteksizlik ortaya çıkıyo. mesela ezel i ele alalım, ilk 20 25 bölümü felan şu ana kadar hem oyunculuk hem yapım hem çekim olarak en iyi, ama daha sonra dizide herkes salıyor, yönetmen salıyor senaristler salıyor biraz, kabız aşk durumları geliyor felan yine oyunculuklar izletiyor devamını. of yine sıkıldım yazarken böyle işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 mesela türk dizisi ve güzel dediğinde nedense aklıma ikinci bahar geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 abi,çarli şin bölüm başına 1 milyon dolar alıyor ama filmi dünya üzerinde 100 küsür ülke izliyor.yukarıda dediğim gibi, biz de henüz işin pazarlama kısmı eksik. hee, o da olacak, eminim. o zaman bu ücretler bizde de abardıkça abaracak. ama karakter önemli, her konuda olduğu gibi bu konuda da karakter önemli. bizim film endüstrimizin bir karakteri olmalı, bir amacı olmalı. hintliler kendi film endüstrilerini kurdular ve pekçoğumuzun bir tarafımızla güldüğümüz filmlerden milyarlarca dolar kazanç elde ediyorlar, çünkü ticaretin altın kuralı, her malın bir alıcısı vardır,önemli olan o alıcıyı bulabilmekte. bizim film endüstrisi de akıllı olmalı. Türkiye'nin tarihi, jeopolitik ve kültürel avantajlarından yararlanabileceği bir plan ve program dahilince sektörü yönlendirmeli. o zaman herkesin hak ettiği değeri bulabileceğine de inanıyorum. ikinci bahar gerçekten de kaliteli işti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ülkenin içinde deniz var.3 bir yanı denizle kaplı.filmide iyi olacak aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 bide benim deniz diye bi arkadasim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 deniz diye arkadasi olmayan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Senaristler bakkaldan sipariş edilirse daha çoookkkk uzun bir süre gider bu furya. Ciddi manada takip ettiğim 1 tane yerli dizi var. O da Behzat reis. Yerli dizi olduğunu iddia edip ne olduğu belirsiz dialoglu salakça diziler gibi değil hiç yoktan. Hakiki yerli dizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 benim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 bunun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ya bu saatte nereden hatrlattınız ya, bana kelek atan bir kız arkadaşım vardı deniz diye?!?!?tüh yaaa, unutmuştum ne güzel,naptınız abi ya??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 gecmis zaman cetin abi hatirlamaya ne luzum var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar