Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Not: Direk tıklarsanız giremezsiniz, site ABD'den kullanılabiliyor ama farklı bir yapısı var ve çok rahatça, hiç para harcamadan üstesinden gelebiliyorsunuz. Tüm yazıyı okuyun, her şey açıklığa kavuşacaktır =) https://www.netflix.com/ Site başlıkta da yazdığım gibi online olarak, mümkün olduğu yerlerde HD kalitesinde (720p), olmadığında DVD'den daha iyi bir kalitede dizi, film, anime, çizgifilm, belgesel ve burada saymayacağım öteki türleri (talk-show falan filan) izlemeye yarıyor. Her geçen gün başka başka programlara HD stream ekliyorlar, giderek genişliyor yani HD arşiv. İlk söylemem gereken Netflix'in paralı olduğu, ayda 7.99 $, ama aşağıda size e-mail ile bana gelen 1 aylık trial linkini veriyorum. Arkadaşlarınıza verin diye geldi ve bana bir yararı var mı bilmiyorum. Yukardaki bağlantıdan siteye girip de alabilirsiniz aynısını ama belki bana da bir yararı olur diye benimkini kullanın =) İkinci söylemem gereken şeyi linkten bile önce söylenmesi gerektiğine karar vererek yukarıya aldım. Üç seviyesi var görüntünün: en kötüsü DVD kalitesi ve 1.5 Mbit/s istiyor; sonraki 3 Mbit/s istiyor ve DVD'den daha kaliteli, neredeyse her şey bu kalitede izlenebiliyor ve gerçekten de DVD'ye göre epey kaliteli; sonuncu da 720p ve 5 Mbit/s'lik bir bağlantı istiyor. Ses kalitesi de görüntüyle birlikte artıyor. Mesela Buffy izliyorum ben şu an, HD kalitesinde çekilmemiş zaten ama internetten çektiğim bölümlerden daha kaliteli Netflix'de. Arşivlerinde söylendiğine göre binlerce eser var. Cidden de öyle. Kendiniz bakarsınız birazdan zaten =) Girmek için ABD bağlantısı gerekiyor demiştim, ama Netflix nerede olduğunuzu sadece sitede gezerken ve vidyoları yüklerken kontrol ediyor. Yani film yüklenince isterseniz Türkiye bağlantınızla bağlanın, bir şey demiyor. Bu nedenle ücretsiz bir proxy ya da VPN kullanıp hız gerekeceği film izleme vaktinde kendi bağlantınıza geçerek HD yayını verimlice kullanabilirsiniz. Ücretsiz VPN'ler için buraya bakın: http://forum.paticik.com/read.php?5,5571964,page=1 Kayıt olurken de ABD adresi isteyebilir, çok olduğu için benim kaydolalı hatırlamıyorum ama şuradan size özgü bir adres alabilirsiniz bedavaya: https://www.borderlinx.com/ Ücretsiz VPN'ler dışında bu site için (ve Hulu gibi birkaç başka site) özel bir çözüm var: Unblock Us. Tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum bunun ama kendisi bir DNS sunucusu ve dünyanın her yerinden Netflix'i izlemeye yarıyor. Normalde ücretli ama bunun gibi bir servisi kullanarak sürekli bir haftalık deneme sürümleri almak mümkün. Ben aylarca kullandım BBC iPlayer için, Astrill VPN'ye geçinde UK VPN de edindiğim için bıraktım. Bu programı yükleyin: http://www.zhacks.com/2010/04/08/quikly-and-easily-set-or-configure-dns-settings-with-dns-changer/ ve içine bu DNS'yi ekleyin. Tarayıcı kapatıp açmaya gerek kalmadan, tek tıklamayla DNS değiştirebileceksiniz. Böylece sitede gezip izleyecek bir şey şeçerken Unblock Us'ı kullanırsınız, film ya da dizi işte, ne izliyorsanız, yüklendikten sonra kendi DNS'nize geçer ve rahatça HD görüntüye ulaşırsınız. Başka bir özelliği daha var Netflix'in. Şimdiye dek gördüğüm en iyi tavsiye sistemine sahip. Sevdiğin türleri, temaları, tarzları filan soruyor önce. Taste Preference diye 100 küsür şeylik bir anket dolduruyorsun. Sonra yüzlerce filme puan vermeni istiyor. Ben de şu anda 482 eser puanlanmış durumda (bir 100 tane daha puanlayacağım şimdi) ve onlara göre öneriler sunuyor sana bunu çok beğenirsin, bunu epey beğenirsin, bu zaman geçirmelik senin için gibi şeylerle. Ciddi ciddi işe yarıyor ama sistem. 20-30 film izledim onların tavsiyesiyle, her seferinde de dediği oldu. Bu da benim trial linkim: http://signup.netflix.com/Default?mqso=80030522&lnktrk=EMP&g=A098B311050C6C602D27794670D47ED50AC0315E&lkid=redeem_button Ne olursa olsun bir ay deneyin diyorum şu DNS ile birlikte. Sonra koşa koşa gidip parasını yatıracaksınız. Paralı hizmeti almak için Türk kredi kartı da kullanılabiliyor. Sitenin tek eksikliği bence bir sosyal kısmı olmaması. Ardaşların bunu izledi, ya da sana bunu izle diyorlar gibi birşey iyi gidebiliydi Pati gibi topluluklar için. Teknik bilgileri de listeleyim buraya: Codec: VC-1, WMA Framework: Silverlight (Bu Silverlight'ı epey sevmeye başladım ben, çok iyi işler çıkıyor) Birkaç ay içinde Silverlight ile Netflix'e GPU accelerated video decoding de geliyor. Ayrıca anlattığım şekilde çalıştıramazsanız haber verin, düzelteyim bilgileri. Kayıt işlemi sırasında sorun çıkabilir sadece ama çünkü şu anda kayıt dışında (Türk kredi kartı kullanmak dahil) yazdığım her şeyi kendi hesabımda tekrar denedim. Ek gereksiz bilgi olarak, Kuzey Avrupa internet trafiğinin %25'ini Netflix dolduruyormuş. Son olarak sadece çekilmiş dizi-filmler dışında Netflix kendi yapımlarımı da göstermeye başlayacak. David Fincher, başrolünde Kevin Spacey'nin oynayacağı House of Cards diye bir dizi çekiyor şu anda. Netflix HBO'yu yenerek diziyi 100m$'a aldı ve 26 bölüm istedi. Bilgi: http://www.hollywoodreporter.com/news/hollywoods-feelings-netflixs-100-million-170651 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 wow harika olmus gerge sosyal mosyal okuyorsun ama iyi adamsin lan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Sorry, Netflix is not available in your country... yet diyor, kaydolurkende mi başka ülkeyi seçicez. sadece streaming başlangıcında değiştireceğiz diye anlamışım :F. teşekkürler yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Yazdım yukarda, video yüklerken ve sitede gezerken gerek. Tüm yazıyı oku abi. Kaydolurken de ABD şeçmek gerekebilir. Onu da ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 wtfast falan kullanıyorsanız wow için veya diğer mmolar için bu gibi siteler içinde işe yarıyor hatırlatayım. ben wtfast ile kullanıyordum hulu , netflix vs wow oynarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Gerek yok yahu, zaten iki saniyede HD oluyor görüntü. Ama amma da wot yazmışım yukarda =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 proxy ile vpn ile uğraşmaya gerek yok yani onu diyorum eğer elinizin altında bu tarz bi program varsa ve zaten başka birşey için kullanıyorsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 O da VPN değil mi zaten oyun için optimize edilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 alt yazı :( ? kıllısını ararım direkt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 İngilizce altyazı var bazı şeylerde. Özellikle dizilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 çok güzel netflix, burda cihazları var hatta. Alıp takıp tv de felan izliyorsunuz normal kanal gibi. Ps3, iphoneda felan hele harika oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Bu arada VPN ya da proxy bulabilirseniz ABD'de izlenemeyen bir sürü şey Kanada'da izlenebiliyor. Bu arada tavsiyelerde Full Metal Panic'in üç şeyi çıktı (daha fazla yok sanırım), Top 10 diye bir şey yapıyor, tüm siteden en seveceğin 10 şey bunlar diye, oradaydı üçü de, izlemeye başladım 2-3 saat önce. Mükemmel ötesi bir şeymiş, şimdiye kadar ben mecha sevmem diye izlememiştim, tüm fikirlerimi değiştirdim, ben mecha seviyorum. Siteye para verecek olmasanız bile sırf bu tavsiye şeyi için üye olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 fumoffuyu da izle, en çok beğenilen komedilerden biri, alakası yok main arcla, sadece karakterler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 fumoffunun ödev bölümü tarihin en komik dizi bölümü falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 lan adam netflix anlatmis, gene japon cizgifilmi diyosunuz, teyallam. kendisi demis gerce, daha kotuymus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 son bölümde az komik değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bottomsup Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 zorunlu olarak geçerli kredi kartı istiyo trial için meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Orası öyle, kredi kartın yoksa zaten kullanamayacağın için trial'dan sonra niye versin ki trial? Ya da nereden bilsin sürekli trial alıp durmayacağını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bottomsup Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 asıl amaçları, trial deneyip beğenmeyenlerin/istemeyenlerin parasını cebe atmak insanların unutkanlıklarından yararlanarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Trial'a kaydolup sonra bir ay dönüp bakmıyorsan paran cebe atılmayı hak etmiştir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcest Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Ben free trial aldım ama instant izlenmiyo herhalde her film trialde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Normalde izlenebilir filmler izleniyor. Bunlar aynı zamanda DVD kiralama da yapıyor, o nedenle instant izlenemeyen şeyler de çıkıyor. Ama o DVD'ler de genelde Kanada'dan filan izlenebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcest Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Evet gördüm şimdi unlimited stream için para öde diyo birde altyazı eklenebiliyo diye duydum doğrumudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcest Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Farklı bişeymiş o şimdi anlamadım aylık para versekde izleyemiyomuyuz her filmi stream olarak back to the future izlicekdim mesela unavaible two and a half men izleyeyim dedim oda unavaible Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2011 O yok, evet. Bunlar piyasadaki belki de her DVD'yi kiralıyorlar ayrıca postayla. Hepsi izlenmiyor tabii. Vizyondaki filmler, yeni çıkanlar bazen olmuyor. 50.000'dan fazla izlenecek şey var yine de. Firmalara bağlı, HBO mesela yayınlarını vermiyor. Çıkmış her şeyi izleyemezsin tabii. Bir sürü şeyin içinden olmayan iki şeyi şeçmişsin. Mad Men, Galactica, Torchwood gibi bir sürü güzel şey de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar