Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 selamlar,şimdi kodlarım bunlar edit sayfam var,bu edit sayfasına FreeTextBox Rich Text Editorunu monteledim,bunun değeri database den geliyo.database den aldığım yazıyı editlemeye çalışıyorum. Edit.aspx teki butonum <asp:Button runat="server" Text="Kaydet" ID="editOnay" /> Edit.aspx teki jquery ajax call ım $(document).ready(function() { $("#editOnay").click(function() { var update = $("#FreeTextBoxDeneme").text(); $.ajax({ url: "Submit.asmx/submitUpdate", type: 'POST', contentType: "application/json; charset=utf-8", data: "updateText=" + update, dataType: "json", success: function(data) { alert("aas"); }, error: function(data) { alert("hata oldu"); } }); }); }); Web Service imdeki submitUpdate fonksiyonum [WebMethod] public string submitUpdate(string updateText) { .....burada update işlemlerim var,uzun diye yazmıyorum return updateText; } şimdi sorunum şu,bu webmethod çalışıyor,sadece bunu çalıştırıp test ettiğimde update yapıyor. ama ajax ile yaptığımda sürekli error kısmına düşüyor,neden oluyor anlamadım.
di Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Hatayi da yazsaydin keske. Bir console.log(data) alalim sana zahmet. console'u chrome ve firebug yuklu ff'de kullanirsin bu arada. F12'ye basip, kodu calistirdiktan sonra console kismina bak.
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 abi sorun orda,kodda hata yok,inspect ediyorum tüm değerler doğru,webservice e gönderemedim aleti sanırım problemim FreeTextBox da,aleti çözemedim,uğraşmış birileri varsa ondan sordum birazda
di Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Yau demiyo musun error'a dusuyo diye ? Error kisminda donen degerleri yazdir bakalim bi console'a neymis icerigi. Bir de 4 tane parametre aliyor error kismi. Tek degil.
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 geç yazmamdanda anlaşılacağı üzere zorda olsa başardım dediğini:D daha yeni sayılırım :D chrome da network_err xmlhttprequest exception 101 olarak verdi ff de internal error olarak verdi error kısmını böyle değiştirdim error: function(request, textStatus, jqXHR) { alert(request.statusText); } haa ulen almışın işte hatayı neden bakmıyon dersen,bakıyorum zaten ama önerdikleri çözümler genelde bende olan çözümler. şimdi kafama şöyle bişey takıldı,benim bu edit sayfam bi klasörün içinde,webservice sayfam ana klasörümde,acaba bu webservice i mi bulamıyor diye bütün olasılıklarını denedim url kısmını url: "../../Submit.asmx/submitUpdate", olarak düzelttim,farklı kombinasyonlarını denedim ama banamısın demedi
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 google ı hatim ettim,aynı problemden çekenlerin çözdükleri yöntemler yemedi bende.var mıdır bi çözümü bunun ha bu arada di nin istediği alert
di Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Missing parameter: updateText updateText'i gonderip gonderemedigine bak duzgun sekilde. bu arada firebug ya da chrome'un inspector'unu kullanmayi ogrenmende fayda var. bu tip konularca saatlerce ugrasmaktan kurtaracaktir seni boyle tool'lar ile gelen giden data'yi kurcalamak.
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 abi sorun orda zaten gitmiyo parametre,elle yolladığımda gidiyo ama ajax ımda bir sorun var çözemedim
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 yok abi localda çalışıyorum ama sokarım dedim ajaxına jquerysine direkt bodos kodladım,bide sanırım problemli kısımlardan biri Frame kullanarak yaptığımdan oluyo olabilir,bazı yerlerde frame kullandığım için patlıyomuş
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 data { updateText: "text" } şeklinde göndermen lazım
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 normalde diğer yolla yolladığımdada gitmesi lazım,webservice deki parametre ile sayfamda yolladığım parametre adı uyuşuyosa sorun çıkmıyo. ama bu şekilde data: "{'updateText':'" + update + "'}", şu şekilde değişkene atıp var item= { "updateText": $("#FreeTextBoxDeneme").val() } ardından data: JSON.stringify(item) ile iyice stringe çeviripte atmama rağmen değişen bişey olmadı
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Abi orda stringlemene gerek yok otomatik ayarlıyo indexlerini. Mesela şöyle fonksiyon var benim direk veriyim function submitBulletinMail() { $.ajax({ type: 'POST', url: "link var burda", data: { email: $("#email").val() }, success: function(data) { alert(data); } }); return false; }
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 abi diyorum ya,stringlemedim,stringledim,düz attım,değişkene gönderip yolladım,ne geliyosa aklıma yaptım ama olmadı,benim fonksiyonda bu,webservice e gönderemiyorum aleti,çıldırttı. $(document).ready(function() { var update = $("#FreeTextBoxBiyografi").val(); var item = { "updateText": $("#FreeTextBoxDeneme").val() } $("#editBiyografiOnay").click(function() { $.ajax({ type: 'POST', url: "../../Submit.asmx/submitUpdate", data: "{'updateText':'" + $("#FreeTextBoxDeneme").val() + "'}", //data: JSON.stringify(item), contentType: "application/json; charset=utf-8", dataType: "json", success: function(data) { //eval('var result = ' + $(data).text()); alert("aas"); }, error: function(request, textStatus, jqXHR) { alert(request.responseText); } }); }); });
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Ha bu arada POST etmek yerine GET yapmayı denesene? Sorun o olabilir, POST ettiğin veriler arka taraftaki metoda parametre olarak düşmüyo diye biliyorum. Yani web metodun içindeyken ayrıyetten post'un içeriğine bakman gerekiyo sanırım.
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 GET diyince error kısmına girmeyi bırak tümden patlıyo,onu da denedim,datatype verdim,vermedim url yimi yanlış yolluyorum dedim,tüm ihtimallerini denedim ki şu an doğru
Trans Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 şimdilik bu sayfada jquery ya da ajax kullanma faslını askıya aldığım için bu sorunları sonraya saklıyorum. şimdi yepyeni bir soru sorayım,ben şimdi bu Rich Text Editor ile editlediğim sayfada eskiden düz yazı vardı,şimdi ben bunlara bold dur ıvırdır zıvırdır özellik vererek kaydettiğimde,haliyle database e html şeklinde atıyor,bende bunu sayfamda decode edicem etmesine ama şöyle bi soru sorayım,şimdi ben datareader kullanmadan dataset ile falan,direkt bodos ahanda şu kolonu al,o aldığın kolonun değerinide decode et diyebiliyomuyum? diyebiliyosam nasıl diyorum
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 biraz acemice kodluyorum o yüzden size danışayım dedim,daha nasıl olabilir anlamında. -sayfamın tekinde GridView ım var.Bu GridView a,özet isminde verileri çekiyorum database den. -Elimde bir tanede edit sayfam var,buradada Editor ile editliyorum,buraya kadar sorunum yok.database e encode edip atıyorum.ama bunu gripview a decode etmeyi başaramadım. nette şu şekilde yapmak gerek demişler protected void ozetAlani_RowDataBound(object sender, GridViewRowEventArgs e){ if (e.Row.RowType == DataControlRowType.DataRow){ TableCellCollection cells = e.Row.Cells; foreach (TableCell cell in cells){ cell.Text = Server.HtmlDecode(cell.Text); } } } ama olmuyor,başka herhangi bir alanda decode etme de bir sıkıntım yok fakat grid de edemedim. ha ayrıca şu koda bakarsanız,bu ne lan böyle kodlamamı olur,şunu bunu kullanma,onun yerine şunu yap diceğiniz bişey varsa çok makbule geçer protected void Page_Load(object sender, EventArgs e){ conn.ConnectionString = connection; SqlCommand comm; int id = Convert.ToInt32(Request.QueryString[deneme]); comm = new SqlCommand("SELECT ozetler FROM [ozet_tbl] WHERE ozetId=@ozetId", conn); comm.Parameters.AddWithValue("@ozetId",id); SqlDataReader dr; conn.Open(); dr = comm.ExecuteReader((CommandBehavior)40); ozetAlani.DataSource = dr; ozetAlani.DataBind(); }
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 yokmu şu cahile yol göstericek
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2011 aradaki mesajları okumadım, konu değiştiyse falan yok sayın bu mesajı.. client tarafından asp.net web service consume etmen için, json serialized web servisinin olması lazım. scriptservice attribute'una bir bakıver istersen. yazdığım terimlere göre google it. ya da javascript ile dinamik soap standardında xml build edip, post ediyorsun ki gerenk yok ona.. sen yukardakine bak..
Trans Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 yepyeni saçmasapan bir soruyla karşınızdayım sayfamda 2 adet panel,her panelde 1 er tane uploadfile nesnem var.ilk panelde kullanıcı 1 adet resim seçiyor,bunu gerekli yerlere kaydedip,database e path ini ıvırını zıvırını atıyorum.bu benim görünecek resmim olacak,ardından 2. paneli visible yapıp oradaki uploadfile ile bu görünen resmin alt resimlerini eklemesini istiyorum.bir nevi dandik resim galerisi tadında bu sayfam. classım daki fonksiyonları sırasıyla aşağıda veriyorum ilk fileupload butonuma tıklandığındaki fonksiyonum protected void fileUploadButton_Click(object sender, EventArgs e){ string imageName = fileUpload1.FileName.ToString(); string fileType = fileUpload1.PostedFile.ContentType.ToString(); string imageAciklama = imageAciklamasiTextBox.Text; string hashName = imageName.GetHashCode().ToString(); string path = Server.MapPath("~/images/" + hashName); string imageThumbPath = path + "/thumb"; Directory.CreateDirectory(path); Directory.CreateDirectory(imageThumbPath); fileUpload1.SaveAs(imageThumbPath + "/" + imageName); hash = hashName; imageUploadSubmit(imageName, path, fileType, imageAciklama, hashName); } resmi Database e atma fonksiyonum protected void imageUploadSubmit(string imageName, string path, string imageType, string aciklama, string hashName){ conn.ConnectionString = connection; using (SqlCommand comm = new SqlCommand("sql query im", conn)){ conn.Open(); comm.ExecuteNonQuery(); } conn.Close(); panel1.Visible = false; panel2.Visible = true; } ikinci panelimdeki resim ekleme butonu tıklama fonksiyonum protected void portfolyoyaResimEkleButton_Click(object sender, EventArgs e) { string imageName = portfolyoyaResimEkle.FileName.ToString(); string imageType = portfolyoyaResimEkle.PostedFile.ContentType.ToString(); string imagePath = Server.MapPath("~/images/"+hash+"/"); string imageHash = imageName.GetHashCode().ToString(); int firstImageId = imageId; fileUpload2.PostedFile.SaveAs(imagePath+imageName); ImageUploadSubmit(imageName, imagePath, imageHash, imageType, firstImage); } ardından 2 üstteki gibi bu resimi işleme fonksiyonum var,koymuyorum çünkü benzeri şimdi sorunum şu,ben bu classın başına 2 tane global değişken tanımladım private string hash = ""; private int portfolyoId = 0; diye.bunların değerlerini ilk panelimdeki veriler ile değiştiriyorum.ardından 2. panelimdeki olayları gerçekleştirirken bu global değişkenlerimin değerlerini değiştirmeme rağmen null olarak görünüyor.nedendir onu soruyorum
Öne çıkan mesajlar