coamenel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Senko'nun isteği üzerine malzemelerimiz 1/2 kilo yoğurt 1/2 bardak süt 1 lt su arkadaşlar önce varsa bakır yoksa çelik tencerede ayranı yaklaşık 5-6 dk kadar mikser blendır falan yardımı ile çırpıyoruz iyice folloş oluncaya dek eğer malzeme yoksa çırpma teli ile 15 dk kadar falan uğraşabilirsiniz sonra tencereyi ocağa alıyoruz. doğru duydunuz ocakta 4 dk kadar kısık ateşte ısıttıktan sonra ocaktan alıp içine süt ve suyu koyduktan sonra 5 dk kadar daha çırpıyoruz iyice köpürmesi lazım. sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletip sonra 10 dakika kadar çırpıyoruz bu çırpma işlemi çok önemli unutmayın. kullandığınız yoğurt taze süt günlük olursa mis olur. afiyet olsun. [video]video.mynet.com/serdarturk_1983/deli-dumrul-ayran-tarifi/997888/?feature=oembed" width="459">
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 ahahah durduramiyoruz, akiyor kendisi :) eyw hocam.
FromTheHell Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 ayran tencereye yatay dizilmiyo muydu ya
coamenel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 FromTheHell said: ayran tencereye yatay dizilmiyo muydu ya zhauzhuahzuahzahuzahu ağladım ağladım ya :D
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 ne gerk var bu kadar kasmaya... al elkine bi bardak koy biraz yoğurt + su + tuz. karıştır bitti al sana ayran..
coamenel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Oce4n said: ne gerk var bu kadar kasmaya... al elkine bi bardak koy biraz yoğurt + su + tuz. karıştır bitti al sana ayran.. farkı tadında ;)
Red Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 bende ocean gibi yapıodum.tencere falan kasmam hiç fakat sütlü denicem
FromTheHell Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 ben hepsini ayrı ayrı yiyorum/içiyorum. midede karışıyor ne de olsa. /kaç
coamenel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 tuz yoğurdu keser o yüzden konmaz tuz buna
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 ayranda tuz olur benim bildiğim ya. hatta bayılana düşene filan bol tuzlu ayran içirirler gibi bir bilgi de var
coamenel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 tuzlu ayran denmesinin sebebi de o zaten ayrana tuz atılıp içirilir ondan yoksa yayık ayranının içine orjinalinde tulum peyniri girer o tuzlu tadını veren odur ama peyniri çırparak eritmek kolay olmadığından yazmadım buraya
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 hmm blenderdan geçirip tavada yımışatsak olmaz mı? ya da beyaz peynirin ısınınca eriyen bir versiyonunu kullansak? tulum erimez herhalde
Öne çıkan mesajlar