Sawer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Arkadaşlar daha önce flash ve unity ile oyunlar yapmıştım.Son zamanlarda iosla uraşıyorum ve mobil oyun yapmayı öğrenmeye karar verdim. Size sorucağım soru ne kullanmam lazım.Genel olarak yeni başlayanlara cocos2d önermiş herkes.Ansca corona diye birşey daha buldum.Open Es Gl var xcode'da ama sanırım zormuş diğerlerine göre, angry birds box2d de yapılmıs sanırım.Kafam karıştı , daha önce ilgilenmiş biri varsa yardım ederse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 corona sdk iyidir hem androide hem de iosa hedefleyebilirsin. box2d dediğin şey fizik motoru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 peki öğrenmesi zor mudur ? bu arada bu box2d yi nasıl kullanıyorlar ? (ne ile ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 hangi dil ile gelistiriliyor ki bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 obj c'dir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 yok cocos2d obj-c ile ama corona sanırım lua diye bir dille yazılıyor.İlk defa bugun duydum bu dili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Lua oyunlarin vazgecilmez scripting dili oldu ya. Wow addon development ile duyurdu galiba kendini. C embed olayi falan cok rahat oldugu icin seviyorlarmis. Baktigim birkac open source oyunda da scriptingi lua ile yapiolardi. Oyun yazmak icin ona da bi el atmak faydali olur galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Hadi ya bilmiyordum kullanılan bir dil olduğunu neyse bakıcaz artık :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 unity'nin ios tool'u var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Sawer said: peki öğrenmesi zor mudur ? bu arada bu box2d yi nasıl kullanıyorlar ? (ne ile ) box2d her dil için uyarlanıyor actionscript için de var c++ için de corona için de vardır belki. İllahaki box2d kullanmana gerek yok bence. Actionscriptte çalışmıştım ama kendi motorunu yazsan da olur eğer bilgiliysen. Hem tecrübe olur. lua bana biraz garip geldi açıkçası. pek beğenemedim syntaxı ve içeriği. en basitinden class sistemi yok :P. Vardır onun da güzel bi yanı ama ben eski kafalı bir adamım. mac ortamındaysan xcode ile ios sdk kas sırf iphone istiyorsan. ama çok uğraşmadan da flash ve actionscript ile flash ortamına program yapabilirsin şu anki durumu ne bilmiyorum ama flash builder ile android ve iosa yapabilirsin oyunları. Unity multi platform. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 çok saol bilgiler için biraz daha araştırıyım açıkcası flash kullanmak istemiyorum.Cocos2d ve coronaya bakıcam internette tutoriallar gördüm.Denemeye değer gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 hobi olarak yapicam nasil gormek istiyorum sadece diyorsan cocos2d ile basla. opengl ile direk gpuya komut yolluyorsun, amacin oyun yapmayi ogrenmekten ziyade o oyunu yapmaksa sifirdan kendi cerceveni yazman epey zaman kaybi olur 2d spritelar ile yapacaksan cocos2d ye alismasi kullanmasi rahat epey box2d ile beraber kullanildigi ornekleri var cocos'un lua (veya benzer amac tasiyan, oyunun icine kolayca gomebilecegin bir dil) ogrenmek zorunda degilsin ama oyununa ozellikle de sonradan senaryo dusman ivir zivir ekleyeceksen (= yeniden derlemeden biseyler modifiye etmek istiyorsan) mecbursun. lua-c/c++/objc arasi bir arayuz yapacaksin uzerine erisecekleri fonksiyonlar icin, isin hamalligi da yok degil asil sorun "en kotu" hangi cihazda calisacagina karar vermende. ipod touch 2g ile ipad2 arasi ucurum var performans bakimindan, ona gore ayarlaman gerekiyor son olarak flashta yapabiliyorsan dene derim, ne kadar duzgun calistigi hakkinda fikrim olmamakla beraber platformlar arasi tasiyabilmen daha rahat olur gibime geliyor ha bir de objective c ye alisiyor insan bir sure sonra da ilk anlardaki mide bulantisina tiksinti hissine vs maruz kalmazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Bi de mobile development çok dertli ya. Hele ki multi platform için ise of yani bi web developmer için ie neyse bu mobile developmenttada yok nexusun resolüsyon yok ipad yok iphone 55 çeşit şey var tek kişilik bir iş olmaktan uzak gibi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 unity demişsin ne güzel kendin. unity de ne tatmin etmedi seni? kullanımı gayet rahat, kolay üstelik multiplatform bildiğin gibi. mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 birgun herkes adam olup, android in yaptigi gibi java ile develop edicek. is ortadan kalkicak, java ile gelistirmek varken diger diller vs nieki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Ustteki post'a cok guldum. Java? Seriously? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Ilk once objective-c ogren. Gayet guzel bir dil bence objc basta garip gelebilir ama. Cocos2d iyidir, ayrica fizik motoru olarak chipmunk i da dusunebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 java çok reröre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 abi java bildiğin hammallık ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 imamizer said: unity demişsin ne güzel kendin. unity de ne tatmin etmedi seni? kullanımı gayet rahat, kolay üstelik multiplatform bildiğin gibi. mis. unity güzel başarılı ama aklımdaki oyun için hiç uygun değil. Eaglewingg said: Ilk once objective-c ogren. Gayet guzel bir dil bence objc basta garip gelebilir ama. Cocos2d iyidir, ayrica fizik motoru olarak chipmunk i da dusunebilirsin. Zaten obj-c biliyorum yaklaşık 6 aydır iphone'a 2 tane proje yaptım.Bir tanesi store'a girmek üzere hatta bide javayla oyun yapmam yani tam bir hamallık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
udede Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 merhabalar corona sdk ile bişeyler yapmak istiyorum modelleme için 2d kullanıyor değil mi? 3d desteklemiyor galiba önerebileceğiniz 2d programı varmı ( photoshop mu??? ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Sawer said: imamizer said: unity demişsin ne güzel kendin. unity de ne tatmin etmedi seni? kullanımı gayet rahat, kolay üstelik multiplatform bildiğin gibi. mis. unity güzel başarılı ama aklımdaki oyun için hiç uygun değil. Eaglewingg said: Ilk once objective-c ogren. Gayet guzel bir dil bence objc basta garip gelebilir ama. Cocos2d iyidir, ayrica fizik motoru olarak chipmunk i da dusunebilirsin. Zaten obj-c biliyorum yaklaşık 6 aydır iphone'a 2 tane proje yaptım.Bir tanesi store'a girmek üzere hatta bide javayla oyun yapmam yani tam bir hamallık. Hammalliktan kasit tam olarak nedir ? Daha cok mu code yaziyorsun? Opengl impl. ikisindide de native olarak var, obj c de struct larla debelenirken java da debelenmeden temiz code yazacaksin. Performance profiling, memory management, pipeline streaming vb kavramlarin hepsini iki taraftada oturup yazacaksin ne hammaligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 işte ben de bunu sormuştum geçen gün. actionscript ile yazıp büyük bi kısmından kurtulmam mümkün benim mesela. ama performans farkı ne boyutta olacak ya da store'a alacaklar mı? bu gibi sorunlara çözüm bulamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 %100 emin degilim ama "js, objc, c ve c++ harici bir dille jenere edilmis kod yasaktir" seklinde ozetlenebilen kisim yumusatilmis, onun uzerine flashla build imkani gelmisti diye animsiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 xcode üzerinde derleyemezsin ki actionscript'i ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar