Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bursa kadar olamadin Turkiye

di

Öne çıkan mesajlar

di said:

Ya gerizekali adamlarin empatisini neden ben yapmak zorundayim soyler misiniz bana bi ? Donup dolasip "tamam adam haksiz ama bir dusunun bakalim neden boyle davraniyor"a getirmissiniz. E tamam dusundum. Sonra ? Adam TERORIST! Gerekcesi ne olursa olsun affedilecek yanlari yok.

Hala "affedilecek yanı yok" diyorsun, hala "adamlara empati kurmaya" çalıştığımı sanıyorsun, belli ki okumumamışsın yazdıklarımı. Son mesajlarımda açıkladımda ne demek istediğimi.

en son mesajım şuydu

said:
"adam niye kendini özgürlük savaşçısı olarak görüyor onu düşünelim" dediğim zaman insanların kafasındaki algı "vaaah canım yazık olmuş ona neden öyle yapmışlar onu" gibi bir algı. halbu ki ben olaya safi bilimsel nesnellikle yaklaştığım için o soruyu soruyorum. bu tarz analizlere duygusal yaklaşmak hatalı. oturup bu konuyu bir şehit ailesi ile tabi böyle konuşmam akıl var mantık var. ama bu ortamda bunu böyle konuşabileceğimi düşünüyorum ama hata ediyorum sanırım.

bu tarz analizleri neden yapmamız gerektiğini düşündüğümü ise önceki mesajlarda anlattım. hala aynı yerde dönüp duruyoruz ama "adamlar terörist neden onlara empati duyuyorsunuz". gördüğünüz üzere bu beni haklı çıkarıyor, olaya duygusal yaklaşmak bir arpa boyu yol bile almamız engelliyor, dönüp dolaşıp "onlar terörist, onları haklı göremezsiniz" ekseninde şeyler söylüyorsunuz ama ben bu söylediklerinize zaten katılıyorum. Bunu, dolaylı falan değil direk devrik olmayan düz bir cümle ile belirtmeme rağmen gelip 2-3 mesaj sonra yine "teröristleri haklı göremezsiniz, teröristlere özgürlük savaşçısı diyemezsiniz" diyorsunuz. Komik yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle davranıyolar çünkü sorunlarını terörle çözmeye çalışıyolar. Dağda pusu kurmayan geliyo şehirde molotof atıyo, bu kadar basit.
Neden barış ve demokrasi adına yaptıklarını iddia ediyolar dersen, o da sempati toplamak için. Sadece taban kitleleriyle ayakta durmalarına imkan yok, dışarıdan destek almaları da gerekiyo(sırf maddi değil, politik olarak ta). Bunun için de sevimli özgürlük savaşçıları olarak lanse edilmeleri gerekiyo. Sonuçta da terör eylemi kalaşnikofla değil molotofla yapıldığında bazı tipler çıkıp yüzsüz yüzsüz "iki bankanın camı indi diye bik bik bik..." diyebiliyo işte.
Sosyal ağlarda paylaş

sen sorulara örgüt ve onu organize eden insanlar bazında cevap verdin. onlar da önemli noktalar tabi, örgütün uluslararası alanda imajını belirleyen kişiler kimler, geleceğe yönelik nasıl planları var vs. ben birey bazında düşündüm daha çok.

bence ordaki bireyler "örgütüm uluslararası arenada iyi bir imaja sahip olsun ben kendime özgürlük savaşçısı diyeyim" demiyordur. böyle kofti bir fikir altında insanlar gözünü kapatıp ölüme gitmez. onlar muhtemelen gerçekten özgürlük savaşçısı olduklarına inanıyorlar ve gerçekten de Türkiye devletine karşı terör uygulamanın özgürlük için mümkün tek yol olduğunu düşünüyorlar. ben böyle bireysel bazda merak ediyorum bu soruların cevaplarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Bireysel bazda cevap arıyosan kişi sayısı kadar cevap elde edebilirsin ki. Her birinin doğru/yanlış farklı duyguları düşünceleri vardır elbet. Topluluğu değerlendirmenin imkanı yok o şekilde. Elbette örgüt bazında değerlendirmen gerekiyo.
-ki yaklaşımında kendi içinde çelişen birşey var: olaylara duygusal olarak yaklaşmanın yanlış olduğunu savunuyosun(ki büyük oranda haklısın) ama bireysel olarak değerlendirmeye kalktığında olayın çok küçük bir kısmı mantık/rasyonalite çerçevesi içinde, bireysel bazdaki değerlendirmelerin çoğu duygu kapsamında olucaktır(ki duyguları rasyonel sebeplere oturtmak bayağı zor ve hatta tutarsız olduğundan bu da olaya duygusal yaklaşımı gerektirir). Olaya tamamen rasyonel yaklaştığında da olayın büyük çoğunluğu işin planlaması, dolayısıyla örgüt ve organizasyon kısmı devreye girer.

Hı, bireysel sebeplere duygusal etkenler hariç olarak bakamazmıyız? Tabii bakabiliriz, ama klişeleşmiş maddelerden öteye geçilmesi zor ve tabii bunların tamamı genele hitap eden kitlesel etkenler olucaktır.
Devlet politikaları(ki eminim ki en uber ulusalcının bile bu konuda söyleyecek 3-5 eleştirisi vardır), askerin tutumu(aynısı bunun için de geçerli, en hardcore milliyetçi adam bile askerlikten dönünce küfür dağarcığının tamamını döküyosa bi bokluk vardır bu işte), ekonomi(bunda sadece devleti suçlayamıyorum gerçi, bölgenin gelişmemesinde bölge halkının zihniyetinin ve terör örgütünün etkisi görmezden gelinemeyecek kadar fazla), propaganda(özellikle ön saflarda gönderdikleri çocuklar için ekliyorum bunu), vs vs... kültürel, ırksal falan filan daha eklenebilecek şeyler var da konudan uzaklaşıyorum. Kısacası kimi bölgenin gelişmemişliğinden yakınıyodur, kimi tanıdığı ölen teröristlerin intikamını almak için çıkmıştır, kimi sadece kendi kültürüne dikkat çekmek istiyodur, kimi hardcore ırkçıdır, kimi kaçakçılıktan gelen parayı tatlı buluyodur kimi siyasi düşüncelerle bölünmeyi destekler falan filan, her birinin -en azından temel olarak- sebebi ayrı olabilir.
ki şahsen her birinin kendini barış ve özgürlük savaşçısı olarak tanımladığı konusunda sana katılmıyorum(hatta propaganda maddesi dışında kalan hiçbirinin kendini öyle tanımladığını düşünmüyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Bireysel bazda cevap arıyosan kişi sayısı kadar cevap elde edebilirsin ki. Her birinin doğru/yanlış farklı duyguları düşünceleri vardır elbet. Topluluğu değerlendirmenin imkanı yok o şekilde. Elbette örgüt bazında değerlendirmen gerekiyo.
-ki yaklaşımında kendi içinde çelişen birşey var: olaylara duygusal olarak yaklaşmanın yanlış olduğunu savunuyosun(ki büyük oranda haklısın) ama bireysel olarak değerlendirmeye kalktığında olayın çok küçük bir kısmı mantık/rasyonalite çerçevesi içinde, bireysel bazdaki değerlendirmelerin çoğu duygu kapsamında olucaktır(ki duyguları rasyonel sebeplere oturtmak bayağı zor ve hatta tutarsız olduğundan bu da olaya duygusal yaklaşımı gerektirir). Olaya tamamen rasyonel yaklaştığında da olayın büyük çoğunluğu işin planlaması, dolayısıyla örgüt ve organizasyon kısmı devreye girer.

Ben insanlar bişeyleri analiz ederken olaylara duygusal yaklaşmalarını hatalı buluyorum, örgüt bireylerinin analizini yaparken onların duygularını ele alıp almamak hakkında bişey demedim. Onun dışında ama farkındaysan örgütün neden kendine özgürlük savaşçı demesi ile, ordaki bireylerin neden kendine özgürlük savaşçısı demesi arasında dağlar kadar fark var böyle bir fark görmezden gelinemez. Zaten bireyleri tam olarak tek tek incelemek mümkün değil böyle çok üyesi olan bir örgüt için. Fakat şunu fark etmen lazım (eğer fizikle bir alakan varsa istatistiksel mekaniği de düşünebilirsin daha kolay olur), bu bireylerin kendilerine özgürlük savaşçısı demesinin sebepleri hep ana bir sebep etrafında dönen şeyler olabilir. Mesela (şimdi sallıyorum ana sebebi bilsem söylerdim zaten sdf) hepsinin kafasındaki ana fikir gerçekten kürtlere baskı yapıldığı ve asimile edilmeye çalıştığıdır, fakat asıl düşünceler bu ana fikir etrafında farklılık gösteren daha detaylı düşünceler olabilir. Bizi ilgilendiren bu ana fikirdir (istatistiksel mekaniktede milyonlarca molekülün her birinin özelliklerini incelemek yerine sistemin ortalama özelliğini incelersin mesela). İşte bu ana sebebi bulmak ve bu sebebin kaynağı ne kadar gerçek ne kadar yalan, eğer yalansa bu insanların bu fikirleri edinmesinde etken kişiler kimdir, sebepler nedir vs vs gibi sorular incelenebilir. Hatta bu ana sebebin zaman içinde nasıl geliştiğini, kürdistan işçi partisi çıkmadan önce var mıydı, çıktıktan sonra nasıl ortaya çıktı veya güçlendi, zaman içinde devlet politikalarına bağlı olarak nasıl değişti gibi soruları inceleyerek geleceğe yönelik tahminlerde bulunmak ve daha hedefe yönelik istikrarlı politikalar izlemek mümkün olabilir. Yani bugün bir kürt açılımı yapılmak isteniyor mesela (samimi veya değil o ayrı) ve buna karşı çeşitli eylemler yapılarak ülke barış ortamından uzaklaştırmak isteniyorsa, bu olayların titizlikle incelenip üzerine düşünülmesi gerekir. Bu olaylar az önce bahsettiğim ana sebebin güçlenmesine mi sebep oluyor, onu zayıflatıyor mu, değiştiriyor mu? Mesela Abdullah öcalan yakalandığında söylediği ve yaptığı şeyler bunu nasıl etkiledi? Bunları inceliyor ve anlayabiliyor olması lazım devletin.

said:
tabii bunların tamamı genele hitap eden kitlesel etkenler olucaktır.

Bu da bence işte incelenmesi gereken şeyler arasında. Örgütün asıl motivasyonu ile bireylerin motivasyonlarının ortalaması birbirinden oldukça alakasız olabilir. Yani filistinlileri kurtardığını sanan biri hamas örgüt üyesi okula saklanabiliyor mesela. Dolayısıyla bireylerin motivasyonları (nın ortalaması diyelim) nasıl kitlesel etkenler altında o hali alıyor gibi şeyler soruyorum.

said:

ki şahsen her birinin kendini barış ve özgürlük savaşçısı olarak tanımladığı konusunda sana katılmıyorum(hatta propaganda maddesi dışında kalan hiçbirinin kendini öyle tanımladığını düşünmüyorum)

Bu durumda bence önemli soru çoğu kendini özgürlük savaşçısı olarak görüyor mu görmüyor mu?

Bir de ilk başta söylediğine yönelik olarak, bireylere empoze edilen amaçlar da örgütsel planlamanın bir parçası olabilir. Bu durumda mesela ortaçağ kilisesini düşünelim. Haçlı seferlerini yapan binlerce askere ve krala kilise tarafında empoze edilen sebepler dini, kutsal ve ilahi sebepler iken kilisenin asıl amacı gücünü arttırmak idi.
Sosyal ağlarda paylaş

2003de Diyarbakırdaydım ben,sizde bir gidinde konuşalım tekrar kısaca özetleyim size boş bırakılmış halk,sahiplenilmemiş sınırlar içerisinde kalan türk toprağı üzerinde yaşayan fakir kaçakcı kürt halkı ve bana sorarsan %20 geçmeyecek akıllı kürt var gerisi ciddi hatta çok ciddi olarak brain washed kesinlik ile tarih tartışamazsın cevapları duyunca göt gibi kalırsın.

Son örneğimde bulgaristanda 1000 aşkın kürt var hepsinin hadi hepsi demeyim inanan pek çıkmaz diplomalar hazır sadece yıllık imza ve oturum içir duruyorlar buradaki genç çocuklar.Öğrenci şehrine yolum düştükçe kimisiyle oturup konuştum.Hepsinin tek ortak noktası var biz türklerden farklıyız bu topraklar bizim idi ve biz kürdistan isitoyoruz.Peki dostum nasıl devlet olup ne yapacaksın dediğinde ve konuyu dallandırdığımda yetersiz cevaplar ve düşük vizyon ile kalıyorsun.

Asıl ppklı dediğin keser atar boğazını hepimizin arkamızdan vurur 1e bir gelmez ve başıbüyük tepesinde 2 tane öldürürdü halk tarafından gazete yazdımı yooo semntcilerin haberi oldu gelde anlat millete.Bu konularda ben ülke toprakları içerisinde yapılan herşeye sert çıkıyorum.Öldüren ölücek dostum bu kadar basit ama net olarakda şunu derim hatta kelimelerin ötesinde ben sağ taraf diyorum arkadaşlar doğu diyor kızmıyorumda gidip gördükleri antalya bodrumdan ileri gitmez tamamiyle sahipsiz bırakılmış.Türkiye istanbuldan ibaret değil hiç bir politik partinin doğu ile bir alakası yok atmışız oraya garbage hesabı takılıyor millet nasıl ve ne şekil olduğunun önemi yok, herhangi bir fatura ödeyip ödememesi önemli değil.

Atatürk bazı şeyleri değiştirdiğinde dediği bir laf vardı Trnin doğusundaki insanların yaptığım değişikleri hemen kabullenmesini beklemiyorum gibisinden net hatırlamadığından özünü yazdım dediklerinin.Doğal olarak oralar hep böyle bıraktılar ben sanmıyorum ki düzelir.(Basık osmanlı halkı ve arap stili dinciler.)

Gelelim bursaya ben doğma büyüme çınarcıklıyım.Bursanın kapı başları tek tek öldü yada çok yaşlılar şuanki holiganlar dışında var harbici milliyetciler ama net söyleyim.Yalova çınarcık esenköy AKP ve ağır kürt göçü aldı.Depremden sonra bütün iç minibüs hatları yalova esenköy ve çınarcıkta kürtlere geçti.Kısaca bursa biteli çok oldu tabi ki gençler var ama azınlıkta.

Kocadere(Çınarcıktan az uzakta kalan bir köy genelde tarla arazisi kaynar ve çok verimli topraklardır inan yani) kısımlarında anneanneme ait arsalar vardı.Zeytincidir kendisi bir şekilde tapular yok edildi ve AKPnin desteklediği kürtler tarafınca dalavere yapılarak alınıp satıldı.Bir bok yapamadık kaldıki çok tanıdığımız var sevenimiz var ve dava haklı dava ama olmadı abi geldi kürtün teki yedirdi parayı yaladı yuttu kocadereki halkın arazilerini...Bunlar ailesel konular ama örnek vereyim net yalansız konular.Yani ben kimi dinleyeceğimi şaşırdım yada güveneceğimi.Allah vardır umarım diyorum acı çekerek ölsünler.Bizde allah korkusu var elimizi atmayız bazı şeylere ama şu ülkede olan zarar gören o kadar şehit ailesi,normal aileer var ki artık bu tip haberler okuduğumda bırak ne mutlu türküm diyeni türk bile demek istemiyorum bazen kendime.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben insan katletmek bahsetmiyorum,kısırlaştırmaktan nüfusu kontrol altına almaktan bahsediyorum.Bunun neresi faşistlik hitlerlik?Anlayamıyorum valla.
Doğum kontrol yöntemleri batı da başarıyla uygulanırken doğuda bu kadar rezil bir şekilde gözardı edilmesi güzel mi yani?Demek olmuyo başka şeyler denemek lazım nüfus planlaması için.
Sosyal ağlarda paylaş

kısırlaştırma ne abi

basıcan napalmi

türkiye level atlar.terorist olan ve onları destekleyen heryere

o kadar ince düşünmeye bilimadamı olmaya gerek yok.bu iş askerin işi.

öbür türlü uzarda uzar böyle yıllar geçer gider.bizim cocuklar torunlar hala bunları konusuyor olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...