Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bursa kadar olamadin Turkiye

di

Öne çıkan mesajlar

sana bireysel olarak söylememiştim onu ama neyse. benim ki rage kafasıysa katilleri özgürlük savaşçısı olarak görmek ne kafası peki?

neyse daha fazla yazmıycam buraya. anlaşamayacağımızı adım gibi biliyorum çünkü. sebebi de çok basit aslında. bdpnin isteklerine bakıyorum gayet mantıklı maddeler de var içinde. ama çoğu o kadar olmayacak işler ki belli baştan amacın uzlaşmaya varmak olmadığı.

son olarak eğer ki gözünde milliyetçi bi izlenim bıraktıysam şunu da itiraf edeyim türk olmaktan neredeyse hiç gurur duymadım bugüne kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

Bişey sorucam, hani bu kürtler böyle her olayda hemen toplanıp birlik oluyo ya,15-20 sene önce pkk ortaya çıktığında neden birlik olup da askere yardım edip te terör örgütünün kökünü kazımadı.

Bu soruyu sorarken konu hakkında yeterli bilgiye sahip misin? Yani PKK örgütü ortaya çıktığında kürt halkı ile ilişkisi neydi, türkiye devletinin kürt halkı ile ilişkisi neydi, o senelerde kürt halkının nüfusu neydi.

Mesela PKKnın tabanının ilk ortaya çıkmaya başladığı sene olan 1970 ile terör örgütü olarak aktivitelerini yoğunlaştırmaya başladığı sene olan 1986 arasında 16 sene fark var. Zaten eğer bence ilk çıkışı bir terör örgütü olarak olsaydı bu kadar uzun süre kalamazdı hayatta. onun yerine politik bir hareket olarak ortaya çıkıp kürtleri kendi tarafına çekti ve daha sonra o tabandan aldığı güç ile terör örgütü şeklini aldı. araştırmak lazım böyle şeyler soru sormadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

katilleri özgürlük savaşçısı olarak görmek

bak şunu diyorum ben (bu sefer açıklamak için daha iyi bir yol buldum). gerçekte onların ne olduğunu tartışmamız hiç bir fayda getirmez. istersen tartışalım aynı noktaya varırız sence de terörist, bence de terörist.

Ama bu sonuç, bu adamların kendilerini özgürlük savaşçısı olarak gördüğü gerçeğini değiştirmez. Bizim onların terörist olduğu konusunda hem fikir olmamızın problemin çözümü açısından çok bir önemi yok diyorum sadece. Bir zamanlar kendisi veya ailesi normal bir kürt insanı olan o kişi nasıl ve neden oldu da kendisini bir özgürlük savaşçısı olarak görmeye başladı ve bu amacı nasıl molotof kokteyli atmak gibi hareketlerle bağdaştırdı, bunlarla daha önemli diyorum*.

bir de " Bir zamanlar kendisi veya ailesi normal bir kürt insanı olan o kişi nasıl ve neden oldu da kendisini bir özgürlük savaşçısı olarak görmeye başladı" sorusunu sordum diye adamı özgürlük savaşçısı olarak kabul ediyormuşum muamelesi yapmayın bırakın. rage kafası dediğim bu.

*:her ne kadar bunlar çok teorik ve uygulanamaz sorular gibi dursa da öyle olmayabilir. yani sistematik propoganda, beyin yıkama gibi şeyler bunun cevabı olabilir ki bunlar gayet günlük olaylar. bu noktada ise bu şeylerin kaynağı ve buna karşı alınacak önemler önem kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

internet ortamının sorunları bunlar da.

"adam niye kendini özgürlük savaşçısı olarak görüyor onu düşünelim" dediğim zaman insanların kafasındaki algı "vaaah canım yazık olmuş ona neden öyle yapmışlar onu" gibi bir algı. halbu ki ben olaya safi bilimsel nesnellikle yaklaştığım için o soruyu soruyorum. bu tarz analizlere duygusal yaklaşmak hatalı. oturup bu konuyu bir şehit ailesi ile tabi böyle konuşmam akıl var mantık var. ama bu ortamda bunu böyle konuşabileceğimi düşünüyorum ama hata ediyorum sanırım.

konuyu yumuşatmak amaçlı:

http://lh4.ggpht.com/-nF87pweBU30/SiPjo7OZfqI/AAAAAAAAAJw/_Zt4rZy3w1k/5_true_neutral.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bursa bu sefer "yine mi Bursa?" degil, "helal olsun Bursa" dedirtti bana.

PKK'lilar (BDP = PKK) yuruyuse cikmis, Bursalilar Allah ne verdiyse dalmis. Polis karismasa bir guzel meydan dayagi da atarlarmis hani.

Ellerine saglik.

Ben bunu yazarken de Kurtlere ozerklik diye gotunu yirtan bir tipin haberini veriyorlar. BDP'yi hakkini arayan halkin partisi olarak addedenler icin pek ironik olacaktir.

Bu arada haberlerde inatla "grup" dendi. PKK'lilar/BDP'liler yurudu, Bursalilar da daldi demediler. Gerzek hassasiyetinizi yiyeyim sizin.

Heil,
Uzatmaya gerek yok sanırım. Bu kadar sosyolojik/politik/psikolojik/ekonomik bir mevzuyu burada tartışmak mümkün değil. O yüzden klavyede fırtına koparmak yerine yeşil sahalara çıkarsanız bize de izleyecek malzeme çıkar. Otur otur televizyonda hiçbirşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gerizekali adamlarin empatisini neden ben yapmak zorundayim soyler misiniz bana bi ? Donup dolasip "tamam adam haksiz ama bir dusunun bakalim neden boyle davraniyor"a getirmissiniz. E tamam dusundum. Sonra ? Adam TERORIST! Gerekcesi ne olursa olsun affedilecek yanlari yok.

Hadi diyelimki dusunduk. Dedik ki tamam sevgili Kurt halki cok cektiniz, PKK olarak dile geldiniz, buyrun size af, yetmedi alin ikinci af, yetmedi ucuncu besinci onbesinci. Yetmedi buyrun parti kurma hakki, buyrun demokratik haklar. Ne kadar ise yaradigini her gun gelen sehit haberleriyle, yikilip yakilan arabalarla dukkanlarla goruyoruz.

Haliyle argumanlariniz gecersiz. Kanser gibiler resmen. Kanser de sizin kaninizdan caninizdan ama mecbur kalinca kesip atmak zorunda kaliyorsunuz.

Keske devlet devlet olsa, asker asker olsa da duzgun tavirlar takinip net sekilde istedigimiz budur, sizden de bunu bekliyoruz diyebilse ve onlemler ona gore alinsa. Hic bu kadar kafa yormaya gerek kalmazdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse kusura bakmasin da iki kelimeyi bir araya getirmeyi ogrensinler once. Irkci hede hodo diye gaza gelmeyin hic. Rast geldikce dinliyorum acaba mantikli bir sey diyen bir BDP'li cikacak mi diye ama adamlarin kurdugu cumleleri anlamak bile guc oluyor cogu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayir abi yapmiyorum. Bugune kadar ne kadar BDP'li dinlediysem, hepsi PKK'yi pohpohluyor, pohpohlamayani da ayni kafayla ozerkligimizi isteriz diyor. Haliyle bir tutuyorum bunlari.

Hatta basindan beri israrla diyorumki Kurtler cikip biz bunlardan degiliz diye acik acik beyan etse cok daha rahat edecekler diyorum.

Kurtler ile PKK'yi bir tutsam direkt pis Kurtler diye girerdim, evet irkciyim Allahina kadar derdim, kasmazdim hic.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Kimse kusura bakmasin da iki kelimeyi bir araya getirmeyi ogrensinler once. Irkci hede hodo diye gaza gelmeyin hic. Rast geldikce dinliyorum acaba mantikli bir sey diyen bir BDP'li cikacak mi diye ama adamlarin kurdugu cumleleri anlamak bile guc oluyor cogu zaman.
Sokakta molotof atan gencin hissettiği öfkede seninkinden daha az değil.Bakalım iç savaş ne zaman çıkıcak
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ofke falan degil, gayet normal sakin yaziyorum.

Bak birebir dinledigim bir hikaye. Kurt bir arkadasim var. Ingiltere'ye gitti 2 sene. Kurtlerin arasinda yasadi. Bir gun bir grupla bir araya gelmisler, acik acik PKK'li cikmis tipler. Adam toplayip kampa olayini organize ediyorlarmis hatta. Tipler ona buna koyarken demiski benim arkadas "abi peki savasmak ya da boyle ona buna koymak yerine baska seceneklere baksaniz, bir sonu gelmeyecek bunun boyle?", ustune yurumusler direkt, "anani avradini s.keriz senin sag birakmayiz" diye. Cocuk diyorki abi bir kufurlerini anliyorum, ne Turkceleri Turkce ne Kurtceleri Kurtce.

Sen basbakan bile cikar deyince onlar geliyor aklima hep.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...