Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaprak sarması totosu


coamenel

Öne çıkan mesajlar

malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
tuz
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım kilo salamur bağ yaprağı


yukarıda ki malzemelerin yaprağa kadar olan kısmı yukarıda ki sırayla kavrulur geniş bir tencerede ondan sonra suda bekletip tuzunu aldığımız yapraklara yarım çorba kaşığı gelecek şekilde sarmaya başlanır. yaprağın büyüklüğüne göre değişebilir tabi bu durum. tencerenin altına bir kaç yaprak konur ve üzerine dizildikten sonra sarılan sarmaların üzerine gelecek kadar su ve birazcık yağ koyulur ters bir tabak sarmaların üzerine kapatılarak kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. afiyet olsun.







Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

lan bi kere o tencereye dizis sekliniz cok ilgincmis dsf.
genelde yatay bi sekilde yatirilir sarmalar tencereye ki, daha efektif ossun.

anne evi orasi zati, hadi hadi annen yapti aslinda di mi.



ısıyı alttan aldığından mütevellit yatay dizildiğinde katlar arasında lezzet farkı oluşur maruz kalınan ısıdan dolayı o yüzden dik diziyorum ayrıcana bir daha ki sefere videosunu çeker koyarım o zaman daha inandırıcı olur sanırım ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardır sarma yerim dik dizeni ilk kez görüyorum. Yatayda lezzet farkı değişmiyor, sadece alttakiler üste göre az biraz daha yumuşak oluyor. Yöreden yöreye değişiyor iç harcı fln. Halen ananeminkini (Adana) tek geçerim.
Başarılı görünüyor, eline sağlık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...