coamenel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 3 büyük soğan 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı isot tuz 1,5 su bardağı pirinç yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı nar ekşisi yarım kilo salamur bağ yaprağı yukarıda ki malzemelerin yaprağa kadar olan kısmı yukarıda ki sırayla kavrulur geniş bir tencerede ondan sonra suda bekletip tuzunu aldığımız yapraklara yarım çorba kaşığı gelecek şekilde sarmaya başlanır. yaprağın büyüklüğüne göre değişebilir tabi bu durum. tencerenin altına bir kaç yaprak konur ve üzerine dizildikten sonra sarılan sarmaların üzerine gelecek kadar su ve birazcık yağ koyulur ters bir tabak sarmaların üzerine kapatılarak kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. afiyet olsun.
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 oha. yaprak saran erkek o_O ben bile üseniyorum ona. asil önemli olan nasil sardigin ama, keske onun da fotosunu koysaymissin. kenarlarini kapatmak falan gerekiyo vs.vs.
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 lan bi kere o tencereye dizis sekliniz cok ilgincmis dsf. genelde yatay bi sekilde yatirilir sarmalar tencereye ki, daha efektif ossun. anne evi orasi zati, hadi hadi annen yapti aslinda di mi.
coamenel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 vaniLLe said: lan bi kere o tencereye dizis sekliniz cok ilgincmis dsf. genelde yatay bi sekilde yatirilir sarmalar tencereye ki, daha efektif ossun. anne evi orasi zati, hadi hadi annen yapti aslinda di mi. ısıyı alttan aldığından mütevellit yatay dizildiğinde katlar arasında lezzet farkı oluşur maruz kalınan ısıdan dolayı o yüzden dik diziyorum ayrıcana bir daha ki sefere videosunu çeker koyarım o zaman daha inandırıcı olur sanırım ;)
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 mantikli lakin biz hep yatay bi sekilde diziyorduk yine lezzet farki olusmuyordu ;) ne kadar yapmak istedigin de önemli tabi. 4-5 kisilik bi aile olunca yatay dizmek en mantiklisi.
FromTheHell Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 benim anaanem de dik diziyo. demek ki dik diziliyo. ama yatay daha iyi olur. dik olunca tencereden elle almak zor oliyür.
FromTheHell Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 ben mutfaktan çalıyorum genelde sarmaları ellerimlen
salome Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Himm yaprak sarmalari oyle dik dik mi konuyo:) birde icini pisirmeden de yapabilirsin egede oyle yapiliyor genelde
fixmen Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Yıllardır sarma yerim dik dizeni ilk kez görüyorum. Yatayda lezzet farkı değişmiyor, sadece alttakiler üste göre az biraz daha yumuşak oluyor. Yöreden yöreye değişiyor iç harcı fln. Halen ananeminkini (Adana) tek geçerim. Başarılı görünüyor, eline sağlık.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 oha adam tutorials bolumunu domine etmis. LIKE A BOSS.
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 yatay dizmekte de sıkıntı olmaz aslen kanka. tencerenin dibine 3-4 sıra sadece yaprak diz, en üstüne de 3-4 sıra yaprak diz ısı yine mis gibi dağılır.bu arada tutorials bölümü bayram etmiş harbi.eline sağlık :)
Red Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 abi senin kız versiyonun var mı acaba ögrenebilir miyiz
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 ..... >.< ema ablaya hak vermek icin girdimdi...kus üzümsüz fistiksiz yaprak sarmasi olur mu. ayip.
Llama Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 kuş üzümü ne kadar gereksiz ibşeydir ya
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 yoo pilavla, pilavicine falan güzel giden bisi.
throine Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Emaleth said: ama fıstık ve kuş üzümü yok :( budur. bunlar olmadan yapılmış bir dolmayı ağzıma sürmem. :/ zaten ilk lokmada belli olur var mı yok mu..
Bella Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 benim anneannem de hep dik dik dizer sarmaları, yatay dizildiğini burda duydum şimdi sdf
reyou Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 kus uzumunun besin piramidinden men edilmesini talep ediyorum. direk yokolsun. amin.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 salça maydanoz out fıstık kuş üzümü in
Öne çıkan mesajlar