Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiye ve trafik kazaları


TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

ne yazikki tüm dünya rekorlarını kırıyoruz.trafikte verdiğimiz canların haddi hesabı yok.yolların genişlemesi ve yeniden yapılması hatalı sollama kazalarını çok düşürmüş. ancak bukez milletde hız tutkusu artmış,buna bağlı dikkat bozukluğunda kazalar yaşanmış.

sanıyorum parasal ceza yerine kaza yapan şöförlere zorunlu belli süre eğitim verilmeli,hatasına göre tabi. para cezaları ile çaydırılcak bişi değil gibi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kız arkadaşımın ehliyeti var ama gaz pedalı hangisi desem bilemez. bolelerine ehliyet verilince normal bu kadar kaza. bide insanımız apaçi olduğu için genel olarak altındaki arabaya bakmadan basıyoda basıyo. yollarda rezalet otesi kotu olunca kazalar kaçınılmaz oluyo. olanda yolunda adam gibi giden ama bi tane şerefsiz yuzunden kazaya karışan insanlara oluyo işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlarda muhakeme yapma gayreti yok. Yol zemini, şerit düzeni, altındaki araç, ivme, hız gibi konuları bağdaştırmıyorlar. Etraflarında başka araç yokmuş gibi davranışlar sergiliyorlar.

Bunun üzerine bir de yukarıda da değinildiği gibi birlikte yaşamak konusundaki beceriksizliğimiz ve büyük hırslarımız olması, hede, hödö.

Hepsi üst üste binince saçma sapan, kameraya takılınca güldüren kazalar oluyor.

edit: idari saçmalıkları da göz ardı etmeyelim! (ışıksız kavşağın ortasına ağaç, çalı dikmek veya bir yerde daha önce kaza oldu diye alınabilen tek önlem olarak "hız sınırı 30" tabelası koymak kadar aciz olmak, bu aralar en çok sinirime dokunanlar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi seneler boyu ilkokulu zor bitirmiş adam ehliyet alabildi.


kimse kusura bakmasın ama adam %80 salak yahu. ilkokul olm! sdf


adama diyorsun kemer tak, adam ARABA ÖTÜYO GEMER DAKMAYUNCA diye kemeri koltuk arkasından geçiriyor. neymiş efendim, kemer sıkıyormuş.


e şimdi bu adam allahın gerizekalısı, embesili değil de nedir?


ve bu gerzek herifler araba kullanırsa ne olur?

son olarak hız sınırı dışında ivmeye limit getirilmesinin şart olduğunu düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ehliyet hala çok kolay alınabilen ve çok tehlikeli tiplerin eline geçebilen bişey ki.


Şu an lise mezunu alabiliyor sanırım, liseyi geçtim lisans yapsan o sınırı yine aynı.


Herkes şöför memlekette, 2 araba modeli öğrenmiş herif f1 pilotu gibi takılıyor. Hayır şöyle bi bilgisini sınasan, hakikattan tatava sdfg. Evet araç modelini biliyor, hangi araba kaç sn de 100 km/h hıza çıkabiliyor onu çok iyi öğrenmiş. Ama bu = trafik zannediyor adam.


18 yaşında ehliyet alıyor, akşamına babası "hadi git kutla olm ehehehe" diye araba veriyor. Sonra çocuğu aynı gece alkollü şekilde kendini de karşıdan geleni de yakıyor, bu sefer baba feryat figan.. Ne ağlıyosun ki yani, bizzat kendi kafasızlığın.


Trafik için belirli bi olgunluğa eriştirilmek şart, kurslar bunu sağlayamıyor. Ben hep söylüyorum, devlet bu işi babam gibi 5 adamın eline verse 3 yıl içinde imrenilecek bi trafik düzenine ulaşırız ama öyle ağır şartlara dayanıp da ehliyet alacak adam kalmaz pek :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en büyük yanılgı kazaların en büyük sebebinin hız olduğu kanısı. hız tutkusu tabii ki cana mal oluyor ama mal gibi araba kullanan o kadar çok ki. kırmızı ışık diye bir şey bilinmezdi 5 sene öncesine kadar, şu an bile kırmızıyı görüp aha geçerim diye basan gerzekler var. emniyet kemeri kullanmayan dallamalar var. duble yolda 50 ile sol şeridi işgal eden öküzler, 40la giden kamyonu 45le sollamaya çalışan kamyonlar var.

alkollü, uykulu araç kullanan yaratıklar, daha kavşaktaki aracın geçiş üstünlüğü olduğunu bilmeyen cahiller var. topuklu ayakkabıyla araç kullanan ayşe hanımkızlarımız, bunların 250 desibel müzik açıp ambulans sesini duymayan apaçi sevgilileri var.

üst geçitler sadece belediye reklamını asabilsin diye var, yaya geçitleri şekil olsun diye. isteyen istediği yerden karşıya geçebilme lüksüne sahip; sorsan yavaşlıcak hacım o araba der. çek arkadaşım geldiğinde sağdan soldan insanlar yola atlarken nasıl araba kullanabiliyorsun hayran kaldım demişti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...