Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Achron


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Ilginc bir oyun.

Bircok acidan Starcraft'in kotu bir taklidi. Grafikler, pathfinding, campaign vs. oldukca berbat.

Fakat zamanda yolculuk mekanigi butun bunlara ragmen oyunu oynanmaya deger kiliyor.

Cok basitce ozetlemek gerekirse, 7-8 dakikalik bir zaman duzleminde ileri ve geri seyahat edebiliyor ve istersek birimleri de zamandaki belli noktalara isinlayabiliyoruz.

Mesela en basit ornek olarak rakibin ussune scout maksatli bir birim yollayip, birim oldukten sonra geriye gidip birime verdigimiz komutu silmek ve bu sayede birim olmeden rakibin ussunu scoutlamak mumkun. Tabii oyunda irklar oyun basladiktan sonra secildigi icin, rakibin de scoutlandiktan sonra geri donup baska bir irk secmesi olasi.

Veya bir catisma sonunda sag kalan birimlerimizi catismanin basina takviye kuvvet olarak isinlayabiliyoruz.

Zaman paradoxlari da olusabiliyor. Stratejik acidan pek bir mantigi olmasa da, bir birim kendi uretiminden onceki bir zamana gidip uretildigi binayi yokedebiliyor. Bu durumda iki ihtimal(birimin yok olup binanin saglam kalmasi- binanin yok olup birimin sag kalmasi) sira ile gerceklesiyor(bu tur seylerin olus sirasini belirleyen bir timewave mekanigi var). Ancak paradoxu olusturan komut zaman cizelgesinin disina cikinca en son olusan durum sabitleniyor.

Multiplayer'da oyuncu sayisinin 15'e kadar cikabilecegi ve bunlarin her birinin zamanla oynayabilecegi goz onune alindiginda, oldukca karmasik ve eglenceli durumlar ortaya cikabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İlgisi yok Starcraft'la bunun, izliyorum bir süredir ben de. Sadece üç ırk var diye Starcraft'ın adi bir kopyası derseniz ben de tüm RTS'ler Tiberian Dawn'ın kopyası derim.

Farklı oyun bu, çok çok iyi olma potansiyeli var ama en azından bir demo ya da korsan oynamadan almam. Aşırı fail olma ihtimali de var ne de olsa. İkisi de yok ama ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

İlgisi yok Starcraft'la bunun, izliyorum bir süredir ben de. Sadece üç ırk var diye Starcraft'ın adi bir kopyası derseniz ben de tüm RTS'ler Tiberian Dawn'ın kopyası derim.


Sadece uc irk var diye degil, birimlerin tipi, yonetimi, kaynak cikairmi vs. konsunda da Starcraft'a benzedigi icin oyle soyluyorum.

Ha bu arada butun RTSlerin Tiberian Dawn'in degil ama Dune 2'nin kopyasi oldugunu soylemek cok da yanlis olmaz.

Ama simdi konuyu dagitmayalim. Oyunu oynamis biri olarak, oyunun zaman yolculugu haricinde oldukca zayif bir RTS oldugunu kesin olarak soyleyebilirim.

Fakat multiplayerini mutlaka denemek lazim. Maalesef bu gece baktigimda acik tek bir oyun bile bulmadigimdan deneyemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...