Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2012

poopla

Öne çıkan mesajlar

o scout olayı bana da oluyor yav. yolluyosun, ertesi gün geri dönüyor. eskiden de bitiyordu ama, 2-3 ay ülkede takılıyordu en azından..

bir de abi bi tek bana mı oluyor bilmiyorum, pass to feet diyorum, topu dikiyorlar, work ball into box diyorum, gördükleri yerde vuruyorlar, exploit the flanks diyorum, illa ortadan gidiyorlar. çıldıracaktım resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Alcest said:

birde taktik buldum resmi forumlarda akıyor resmen

şunu yapanları anlamıyorum ya. forumu okur biri yazmıştır "beyler bu taktik imba, 6 sene üst üste ligi ve CL'yi kazandım" falan diye, sonra alır o taktiği aynen uygular, başarılar elde eder, egosu tavan yapar "ben süperim ya" moduna girer...

ne anlamı var ki başkasının yaptığı taktiği aynen uygulamanın?
Sosyal ağlarda paylaş

şunu başarı olarak tanımlıyorsan ben varım:

napoli'yle ilk sene lig 3.sü, CL'de gruptan çıktım
ikinci sene, ligde yine 3. oldum, CL'de final oynadım, italya kupasını kazandım

şöyle oynuyorum:

DC-DC-DC
DM-DM
MR ----- ML
AMC
ST-ST

DM'lerin baya iyi olması lazım, ML ve MR'nin savunma yapabilen, teamwork'ü falan fena olmayan adamlar olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

acc-pace o kadar önemli değil ya. positioning daha önemli bence, ben ona dikkat ettim adamları alırken daha çok, tabii pace 13-14'ün altında değildi aldığım adamların. 3 tane dc olduğu için, ortadan kolay kolay delemiyorlar... asıl önemli olan dmc'ler ve ML-MR. çünkü kanatları kapayanlar onlar oluyor genelde, özellikle ML-MR'nin savunması kötüyse fena deşebiliyorlar savunmanı kanatlardan.

dezavantajı şu, kanatlara süper ofansif adamları alamıyorsun genellikle savunmaları düşük olduğu için. hücum yükü iyi pas atan 1 DM, klas 1 AMC ve yine topla gidebilen bir forvete bakıyor.

memnunum ama oynadığım maçlarda mesela genellikle topa rakip daha fazla hakim oluyor (%55-58 arası değişiyor) ama maçta ben 8 pozisyon bulurken, rakip sadece 2-3 tane bulabiliyor savunmam sayesinde.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Alcest said:

birde taktik buldum resmi forumlarda akıyor resmen

şunu yapanları anlamıyorum ya. forumu okur biri yazmıştır "beyler bu taktik imba, 6 sene üst üste ligi ve CL'yi kazandım" falan diye, sonra alır o taktiği aynen uygular, başarılar elde eder, egosu tavan yapar "ben süperim ya" moduna girer...

ne anlamı var ki başkasının yaptığı taktiği aynen uygulamanın?

Abi ben süperim falan demedimki sadece dedim bir taktik buldum kullanıyorum ilk sene kendi taktiğimle şampiyon oldum 2. sene başkasının taktiğiyle 7. olabildim 3. sene yine başka taktik kullandım yine şampiyon oldum sadece uğraşasım gelmiyor dene dene düzgün taktiği bulana kadar hem kusursuz taktik diye de bişey yok eskiden diablo taktiği vardı cm de önüne gelene 3-5 atardın ben sadece deniyorum beğendimi kullanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

süperim demedin doğru da, o yazı direk sana değil de, genel bir tepkiydi yani. aynı şekilde internetten iyi oyuncuları bulup onları almak falan bunu da asla anlamıyorum.

cm2'den beri oynarım menajerlik, asla yapmadım bu tür olayları yani. hile yapmaktan çok da farkı yokmuş gibi geliyo :)
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

acc-pace o kadar önemli değil ya. positioning daha önemli bence, ben ona dikkat ettim adamları alırken daha çok, tabii pace 13-14'ün altında değildi aldığım adamların. 3 tane dc olduğu için, ortadan kolay kolay delemiyorlar... asıl önemli olan dmc'ler ve ML-MR. çünkü kanatları kapayanlar onlar oluyor genelde, özellikle ML-MR'nin savunması kötüyse fena deşebiliyorlar savunmanı kanatlardan.

dezavantajı şu, kanatlara süper ofansif adamları alamıyorsun genellikle savunmaları düşük olduğu için. hücum yükü iyi pas atan 1 DM, klas 1 AMC ve yine topla gidebilen bir forvete bakıyor.

memnunum ama oynadığım maçlarda mesela genellikle topa rakip daha fazla hakim oluyor (%55-58 arası değişiyor) ama maçta ben 8 pozisyon bulurken, rakip sadece 2-3 tane bulabiliyor savunmam sayesinde.

işte 4lü savunmanın güzelliği burda. daha az defansif adamla neredeyse aynı defansif organizasyonu yapabiliyosun , hem de hücum gücün çok daha fazlalaşıyor.

defansif özelliği fazla sağ açık yerine hücum özelliği fazla bek kullanıp tek sağlam Dm ile aynı defans organiazyonunu yapabilmek varken , 3-4 tane kazma oynatmak cidden akıl işi değil.

hani gerçek futbolda elindeki kadro uygun değilse yaparsın da , fm gibi olanakların fazla olduğu bi oyunda.. ııh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...