kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 1 ay kadar önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum. bu esnada da diz hareketsiz kaldığı için quadricepsler eridi bi miktar. egzersiz ve fizik tedavi yapıyorum. kasları eski haline getirmek için beslenme konusunda yapabileceğim bişeyler var mı? hangi besinleri yemek yararlı olur? help. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 bol proteinli besinler tüketmen lazım.et süt yumurta falan işte.ya da protein hapı falan alıcaksın.bizim bi arkadaş beyaz peynirin kaplarının altındaki suyunu içiyodu işte.protein kaynağı falan diyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ben de brad pitt vücudu istiyorum nasıl yaparım topiği sandıydım. geçmiş olsun hafif hafif başla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Aynı sorun bende de var. Ameliyattan yırttım ama ön çapraz bağlar zedelenmiş ve 1 ay falan adam gibi yürüyemeyeceğim gibi gözüküyor. bu süreçten sonra kaybedilen kaslar en kolay nasıl geri kazanılır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 bence yuzerek kaslari belirli bir kuvvete kazandirip, eger ki tamamen iyilesme olduysa agirlik antremani. Agirlik antremanini da su yonden soluyorum, kaslar kuvvetli olursa ust vucutta bile kendini daha iyi toparlayip, dizlere veya bacaklara daha az yuk bindirir vucut agirligi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 selam, iki yil once on capraz baglarimi kopardim ve ameliyat olmadim. oncelikle fizyo terapiste gidip belirli flexion ve extension hareketlerini yapiyorsun. eger yuruyuslerinde bi dengesizlik hissediyorsan veya denge problemleri varsa, kosubandina cikip cidden adimlarini dikkat ederek ve mumtazam sekilde atarak once yavas daha sonra tempolu olucak sekilde yuruyesler yapiyorsun bir sure. eger iyi hissediyorsan 3-4 hafta sonra jogging ve kosu temposuna cikabilirsin kisa sureli olarak. burda dize yeterli esnekligi kazandirdiktan basic bacak hareketlerine baslayabilirsin makinelerde. devaminda guclendigini hissettigin an go go smiths machine squat. yuzme zaten yapabiliyorsan yap tabi. bu arada dizinde sislik vardir buyuk ihtimal, cardio yaptiginda ve genel olarak tuzsuz yersen o odemi de atarsin hemencecik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 çapraz bağlarını koparıp nası ameliyat olmadın ya vay anasını. spor yapmıyosan pek sorun olmaz belki ama tuhaf geldi bana. çok sakat bi durum sonuçta. bugün ameliyat olalı tam 4 hafta oldu.ameliyattan 1 hafta önce kaza geçirmiştim. ameliyattan 2 gün sonra bi iki egzersiz yaptım. taburcu olduğumda da bi egzersiz programı verdiler onu yapıyorum günde 3 set. gecen hafta fizik tedaviye başladım dün 5. seansı yaptık. fizik tedavide de normal egzersizden farklı olarak compex denen bacak kaslarını elektrik akımıyla kastıran bişe takıyolar hepsi o (en azından şimdilik). ön çapraz bağ dışında menisküs yırtığı(dikildi) ve daha da kötüsü kemik ödemi olması sıkıntı yaratıyor. dizde şişlik var evet. tuzdan uzak durayım tamamdır. çok rahat yürüyemediğim için yüzmeye falan gitmek sıkıntılı benim için. evdeki egzersizleri yapabiliyorum anca. dışarda da değnekle yürüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 abi benim ameliyat olucak vakit olmadi dersem yeridir ya. sakatlik sirasinda asiri kiloluydum, ameliyat sonrasi cok sikintili gecer zayifla dediler 1 yilda bayagi kilo verdim zayifladim. simdi bu yaz hem yaz okulu girdi hem babam ameliyat oldu. simdi tekrar okul baslicak 2012 yazina kaldi :) ama simdi normalde 5 adet bag var dizde total, on capraz baglarin kopmasi belli hareketlerde stabiliteyi kaybettiriyor bir kere onu hic bir sekilde engelleyemiyorsun fakat yeterli egzersizleri yaparsan eger geri kalan 4 baga on capraz ag fonksiyonlarini yavas yavas ogretebiliyorsun. bende su an onla idare ediyorum. kosuyorum agirlik kaldiriyorum vs. fakat cok yuklenmiyorum, darbe alabilcek sporlar yapmiyorum mesela. hatta gene esneklik icin dansa banslamayi planliyorum. simdi sen daha degneklisin, once knee stabilizerla dengeli yurumeyi bir oturt, daha onu atip 4-5km tempolu yuruyusler cikart. devaminda tekrar stabilizerla kosu ve onsuz kosu seklinde levelli sekilde idmanlar yaparsin. cok agrilarin varsa analjezik krem kullanirsin. cok aceleci olma sadece idmanlarinda/egzersizlerinde. diz kotu refleksler kazanabiliyor, kurtulmasi da cok zor hemde. tabi bu arada bahsettigim idmanlari hopppala diye baslama, zamana yayarak ve dizini iyi hissettiginde yap. aksi takdirde dizindeki sislik terar edebilir, odem olusabilir orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 ben şimdilik diz kapağımı geriye çektirerek kasma hareketi yapıyorum iyileşme sürecindeyken. değnekleri atınca yavaş yavaş yürüyüşlere başlayacağım. knee stabilizer önermedi bana doktor ama düz tutmaya çalış dedi. adam gibi yürüyebilene kadar düz tutarak basmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 zaten o bahsettiğin idmanlara doktor demeden başlamam. onun dediklerine uymak lazım. orjinal ön çapraz bağda beyne ve omuriliğe sinyal gönderen alıcılar varmış bacak kaslarının kasılıp dizi kitlemesi için. ameliyatta yenilenen bağda bu yok. haliyle diğer bağların bu konuda gelişmesini sağlamak gerekiyor ki zaten onun eğitimi var fizik tedavi olarak. ben breys kullanıyodum çıkardım şimdi onu(ayak bileğinden kalcaya kadar uzanan dizlik gibi bişe bu). değişik ufak dizlikler var onlardan kullan der mi bilmiyorum doktor, derse onu da kullanırız. ben değnekle yürürken bacagımı tam düz tutmuyorum, hafif büküyorum(normal yürürken bükersin ya o şekilde). bi sakıncası yoktur umarım, p.tesi hastaneye gidince sorayım bi. Holy sana da geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 sağol, sana da tekrar geçmiş olsun. o dizi düz tutmanın benim için faydası dokulara baskı yapmayıp iyileşmeyi hızlandırmakmış. ben zaten ne olur ne olmaz diye hiç basmıyorum üstüne, 1 gün basarak yürüdüm falan akşamına ağrıdan uyuyamadım. benim bağlarda zedelenme olduğu için düz basmam gerekiyor da olabilir tabi. iyileşme sürecimiz aynı olmayabilir ameliyat ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 ben herhangi bi ağrı hissetmiyorum. benim 4 hafta oldu belki ondan bilemiycem. sen ne zaman oldun ameliyat? sadece diz kapağını çekerek yaptığın egzersizi mi yapıyosun yoksa başka şeyler var mı yaptığın?(diz bükme vs vs ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 dizimi 90 dereceden daha fazla bükemiyorum henüz. ben ameliyat olmadım, gerek görmedi doktor şimdilik. iyileşme periyodunu izleyelim, %80 tam olarak iyileşirsin zaten dedi. bana verdiği tek hareket şimdilik diz kapağımı çekerek dizi gerdikten sonra 10 saniye tutup bırakmak. 2 eylülde tekrar kontrole gideceğim, duruma göre yeni hareket verebilir. edit : ben sakatlığı geçireli 1 hafta oldu daha bu arada. 1 haftalık süreçte hiç oynatamaz halden 90 derecelik hareket kabiliyetine erişmeyi bile başarı gibi görüyorum kendimde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 ben ameliyat oldun sandım :) ben 9-10 çeşit hareket yapıyorum. diz 120 dereceden fazla hatta 145 dereceye kadar bükülüyor sanırım. o verdiği egzersizi sık sık yap, kaslar çok cabuk eriyor valla gözlerime inanamadım. çabuk eriyip yavaş toparlanıyomuş kaslar.. 1 haftada 90 derece iyi. ben de ameliyattan bi hafta sonra 90 dereceye kadar büküyodum. başka yerde ameliyat olan bi eleman daha geldi fizik tedaviye. benden 3 gün önce ameliyat olmuş, dizini benim kadar bükemiyor ve tam açamıyor hala. hastaneler falan baya farkediyo anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 bu duz basarak adim atmayi bende degnekleri biraktiktan sonraki 3-4 ay boyunca yaptim, daha sonra aliskanlik haline gelmisti o kotu bisey. saglam olan ayakla normal adim atarken agirlik dagilimi eklem, diz kapagi ve ayak kemikleri uzerindeyken dik adimlarda sadece ayaga biniyor. hem dik adim atarken kalfler cok daha az kasilir. herneyse burda demek istedigim iki bacak farkli sekilde adim attigindan yuruyus seklinizde duzeltmesi zor olucak sekilde bozulma meydana gelebilmekle bilirte, total denge durumuzda bundan negatif etkileniyor. dahasi iste bahsettigim kotu refleksler felan olusturabiliyor, mesela sakat olan bacak arasira surter adim atiyor veya belli hareketlerde istem disi donmeye felan basliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 işte ben de ne de olsa normal yürümeyi dize tekrar öğreticemden her ne kadar üzerine çok yüklenmesem de adım atarken doğal şekilde hareket ettirmeye çalışıyorum dizi. ama p.tesi sorayım ben bunu ters bişe yapıyor olmayalım sonuçları dediğin gibi kötü oluyo sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 kozalak geçmiş olsun bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 sağol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2011 Of bugün kontrole gittim de, ön çapraz bağlar vücudun tamir edemeyeceği boyutta kopmuş. Ameliyat yolu göründü bana da. Askere gidip orda mı olsam, yoksa burda olup spor yapamaz raporu alıp mı gitsem karar veremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 çürük raporu alıp gitme olmuyo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 yok olmuyo, en fazla nisan'da gel diyebilirler o da hayatımı karartmaları olur benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 askerde ameliyat olmak... bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Holy said: Of bugün kontrole gittim de, ön çapraz bağlar vücudun tamir edemeyeceği boyutta kopmuş. Ameliyat yolu göründü bana da. Askere gidip orda mı olsam, yoksa burda olup spor yapamaz raporu alıp mı gitsem karar veremedim. oha geçmiş olsun. yeşil sahalara dönüş yolu açık mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 dönüş yolum açık ama biraz zaman alacak gibi :) 4 ay düz koşu bile yok. 6 ay sonra hafiften oynamaya başlayabilirim de eski halime dönüşüm 8 ayı falan bulacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 profesyonel sporcular 5 ayda dönebiliyolar sahalara. petkovic (tenis) gecen senelerde koparmış, 8 ay uzak kalmış. fizik tedavi çok önemli. ben 5. haftamı geride bıraktım. hala şişlik var. üzerine tam yük veremiyorum. ameliyatı olduktan sonra yürüyeyim de sporun acelesi yok gerekirse 1 sene sonra döneyim diyebilirsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar