Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asus ? Samsung? Monitör tavsiye..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim araştırdığım kadarıyla eksenden alışveriş yapmak sakıncalıymış. adamlar ölü pixel sayısı 5e ulaşmadan değişim yapmıyorlarmış. Saçma sapan işler işte. Aynı paraya PX2370 almanı tavsiye ederim. Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum son kararım px2730. tabii tercih senin..
Mesaj tarihi:
23le 24 arasında 2.5 cmlik bir fark var sadece. Monitörün özellikleri aynı olasada kullanılan malın kalitesi çok farkediyor. Yoksa piyasada baktığın monitörden özellikleri bakımından misli misli iyi acerlar var ama pek tercih edilmiyor. en iyisi gidip yerinde kendi gözünle görmen. c-netten baktığım kadarıyla px2370 en iyi 5 monitör arasında gösteriliyor.
Mesaj tarihi:
ben de baya araştırdım iki monitörü fakat ikisi arasında tercih yapanlar bile sebeplerini söylemiyorlar. px2370 daha iyi işte diye kestirip atılan tonlarca yorum var.

sen de malzeme kalitesi diyorsun da, ikisini de samsung üretiyor ve üst seviye monitörler zaten. farklı malzeme kullanıldığını sanmıyorum ben. özellikler arasında belirgin bir fark göremediğim için neden px2370 sorusunu hala soruyorum.
Mesaj tarihi:
O zaman senin için en iyi önerim yerinde gidip incelemen ürünleri. Şu anda yapabileceğim birkaç saygın sitedeki yorumları okuyup karar vermek. internette ürünlerin videolarına ve incelemelerine bakarak yorum yapabilirsin kendinde.
Mesaj tarihi:
px2370 daha iyi diye bişey yok aslında. S24A350H ile ilgili fazla review yok ortalıkta, biraz da o yüzden fazla övülmüyor.

bildiğim kadarıyla boyut dışında aralarındaki tek fark dynamic contrast ratio. px2370 5m:1 diğeri 1m:1. sana çok bi etkisi olmaz bunun günlük kullanımda. onun dışında dvi giriş yok sanırım s24 olanda bi de.

vatanda 653 lira bu arada her ikisi de.
Mesaj tarihi:
abi en temizi üşenmeden git ikisini de gör yan yana. hatta biraz kurcala ayarlarını, aynı ayarlara getir falan. en güzel öyle karar verirsin buna.

bi de monitör alırken kesenin ağzını açabildiğin kadar açmak lazım. diğer parçalar gibi değil çünkü monitör. en uzun süreli kullanacağın parça olacak büyük ihtimalle.
Mesaj tarihi:
Yok zaten keseyi açtım sonuna kadar 700 liraya kadar limitim var. Ama hem 24 inç olması hem de diğer monitörden eksik yanı bulunmayıp gayet iyi görüntüye sahip olması beni S24A350H almaya itiyor.

Gerçekten yeni sayılabilecek bir model ve fazla review yok hakkında, ulaşabildiğim tüm reviewları okumaya çalışıyorum ve eksik bir yanı yok gibi. DVI çıkışı olmaması belki problem olabilir ama HDMI bağlantı kullanacağım için onun da sorun yaratacağını sanmıyorum.

o 50 lira daha ucuza almak sadece işin kaymağı gibi oluyor.
Mesaj tarihi:
Acer'in laptoplarından çeken arkadaşlarım yüzünden markadan tamamen soğudum. Bu kadar para vereceğim ve muhtemelen 5 yıl falan kullanacağım bir monitörde güvenmediğim bir markayı seçmek yanlış olur.

PX2370'e doğru kaydı gibi fikrim, yine de yarın gidip bakarak beğendiğimi alacağım sanırım.
Mesaj tarihi:
acer kötü değil bu arada.

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-41552-ACER-GD245HQBID--23-5--1920x1080--2ms--3D--Siyah--LCD-Monitor.html

şuna bi bak istersen

gerçi daha pahalıymış bu ama neyse
Mesaj tarihi:
o 3d monitörden kullanan bir arkadaşım var ve gayet memnun ama işte fiyatı limitin dışında. eğer 750 falan olsa alabilirdim ama 850 çok aşıyor :)

Acer'ın monitörlerinden şikayet eden duymadım zaten, laptopları dandik :P
Mesaj tarihi:
Eveeeet gittim gördüm ve px2370'in renklerini falan çok beğendim. S24A350H gayet renksiz duruyordu yanında.

Daha sonra vatan dahil her yere baktım ve sadece teşhir ürünlerinin kaldığını öğrendim. Hiç bir yerde stokta yok ve üretimde de yokmuş. Şansıma sıçayım. Başka monitör önerebilecek olan var mı?
Mesaj tarihi:
Hatta şöyle söyliym.

Asus'un ekonomik IPS monitörleri var. Bu paraya IPS monitör alsam memnun kalır mıyım?

Söylediğim model şu :

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905
Mesaj tarihi:
IPSlerin tepki süreleri fazla, eğer oyun için istiyorsan ghosting olması çok yüksek. Derdim oyun değil, iş için istiyorum dersen kesinlikle IPS. IPSler TN panellerden renk gösterme konusunda çok daha başarılı. PX2370'de TN panellerde en başarılılardan biri işte.
Al işte 24" Samsung'u. Bende PX2370 var mutluyum.
Mesaj tarihi:
24" samsung px2370'in yanında çok renksiz duruyordu ya :(
Baktım baktım olacak gibi değildi yani almaya gönlüm razı olmadı.

Oyun ve film için alacağım aslında, o yüzden IPS yalan oldu o halde :)

Biraz daha bakınmam gerekicek.
  • Yeni Oluştur...