Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hem Türkiye'de hem Polonya'da şubesi olan banka?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Nereden nasıl aratsam bilemedim o yüzden sizlere soracağım.

Türkiye'den yatırılıp Varşova'dan çekilmek üzere bir döviz hesabı açtıracağım ve hem İstanbul hem Varşova'da olan bir banka arıyorum. Citibank varmış ama onların sistemini beğenmedim, başka seçenekler arıyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de faaliyet gösterip yurtdışında da aynı isimde şubeleri bulunan bankalar bu yapılanmayı iştirakler altında gerçekleştirirler. Bu olay bankalara özel değil, bütün firmalar için geçerlidir. Yani Türkiye'deki TC Ziraat Bankası AŞ, Almanya'da Ziraat AG olur.

Nasıl TR sınırlarında iki şube arasındaki para alışverişi provizyon vb işlemlerle gerçekleştiriliyorsa, TR ve yurtdışında bulunan iki şube arasındaki işlemler uluslararası provizyon vb işlemlerle gerçekleştirilir. Kısacası bu; havale ve eft ücreti yerine swift ücreti ödeyeceksiniz anlamına gelir.

Sonuçta Polonya'da faaliyet gösteren ve Türkiye ile anlaşması olan bir banka aramak yeterlidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen sene ordaydım HSBC oluyor, premium hesap olursa çekme bile değil ordan bi hesap açtırıp hesapları linkleyebiliyorsun, ing var bi de sanırsam garanti uluslararası bir banka şeysine üye o yüzden pkeoa'lardan garanti kartınla komisyonsuz çekebiliyorsun.

Edit: Garanti değil yapı kredi olacak sanırım sen bir aç sor yine de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yapacağım işi açıklayım: Benim Erasmus hibesini İş Bankası'na yatıracaklar ama tabi ben o parayı Varşova'dan çekemem. Eft yaptırırsam da komisyon alıyorlar o yüzden buradan biri o parayı çeker sonra gider hem Vaşova'da hem burada olan bir bankada açtıracağım hesabıma yatırır ben de oradan çekerim diye düşündüm.

Tavsiyelere açığım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...