Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube'da reklam ?


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

öncelikle ben bu konu hakkında ön bilgi aldım.
fakat bir kaç sormak istediğim hatta varsa burada adwords iş ortaklığında olan çıksın ortaya.

sadece rusya için geçerli olan bir video reklamı döndürmek istiyoruz. daha doğrusu düşüncemizde var.

-ana sayfa ve ya bildiğim kadarıyla izlenme oranına göre tıklanan videodan önce müşterinin karşısına çıkan kısa bir tanıtım reklamı.

yeni koleksiyonlarla ilgili bir deneme-yanılma tanıtım yapmak istiyoruz sezona girerken.

öğrenmek istediklerim ne kadar bir bütçe gerekli, bazı gördüğüm tanıtım reklamları var ana sayfada ve onlar orada bir süre asılı duruyorlar bu.

hani varsa tanıdığını sertifikalı adwords iş ortağı yönlendirebilirsiniz ya da varsa aramızda çıksın ortaya.

bir de var mı aramızda çalıştığı yer olur ya da kendi yeri olur falan bu şekilde video tanıtım-metinli tanıtım deneyenler ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'den yapabilen bulabileceğini sanmıyorum. Youtube reklamlarına, Adwords tarafından dolaylı şekil haricinde, ip ban sebebiyle hala erişimi yok Türkiye'nin. Senin dediğin de zaten Preroll yani Youtube terimiyle in-stream reklam videoları.

Şuan Türkiye'den herhangi bir ülkeye yönelik yapabileceğin, In-Video Overlay (video altında çıkan text veya banner reklamları) ya da sağ tarafta 300x250 çıkan bölüme koyabileceğin click to play rich media video reklamı.

Adwords tarafından blast targeted reklamlar baya etkili bilinirlik yaratabilirsiniz bu rich media video reklamlarıyla ama ajansa başvurman lazım. normal kullanıcılara açık değil.

Diğer banner şeklinde veya in-stream text-banner çıkarım diyorsan yüksek bütçe ve bid'li reklam çıkman gerekiyor. Google partner olduğundan burada da çıkıyor reklamların vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rusya'daysan rahat yapabilirsin. Tabi öncelikle bir adwords accountu açman lazım ve yardım alman lazım daha önce hiç adwords yapmadıysan.

Ana sayfada veya in-steam'de video çıkmak istiyorsan öncelikle marka adına bir reklam yapacağından markanın bir sayfasını açman gerekiyor. Bunun nedeni video ancak youtube üzerindeyse reklam olarak kullanılabiliyor.

Fiyat olarak da seçtiğin video türlerine ve kategorilerine göre değişken fiyatlar var. Kendin bakman lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Featured video olarak çıkabiliyorsun anasayfada. Bu da youtube içindeki bir kanalda mevcut olan video oluyor. Yani aslında Youtube üzerindeki kanalını promote etmiş oluyorsun.

Youtube dışında bir yer istiyorsan, sadece normal banner-rich media reklamları kullanman lazım. Bu videoların sağında çıkan click to play videolar. Açıkladım bunu daha önce yukarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...