Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusça sorusu

hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar

''İngilizce, Almanca, İspanyolca bilen birisi için Rusça öğrenmek kolay olur mu yoksa alakasız direk aynı zorlukta mı olur?''

gerçekçi olalım, o kadar kolay olmaz. örneğin aynı şekilde yazılan bir sözcüğün, koyulan farklı vurgulara göre farklı anlamları, gırtlaktan çıkartılması gereken farklı sesler var.

kiril alfabesi de, latin alfabesinden daha zor. ama tabi, ''çok zor, öğrenemezsin'' demiyorum. sadece kolay da değil. istedikten sonra öğrenirsin yani
Sosyal ağlarda paylaş

Rusça'da iki konu var ebeni belleyecek, biri padejler (ismin halleri - çekimleri) ve hareket fiilleri. Ben 7 aydır fln gidiyorum, İngilizcenin biraz faydası oldu ama gramerde değil sözcüklerde. Gramerde İngilizce gibi ekler yok, Türkçe gibi biraz. Yazıldığı gibi okunması bir avantaj, alfabe kolay ancak tren gibi uzun kelimelere de hazırlıklı olmalısın. Ha bir de el yazısı alfabesi ile baskı alfabesi farklı.
Çalışana kolay, dil öğrenme ve özellikle dinleme yeteneğin kuvvetliyse çok zorlanmadan öğrenirsin. Kurstan kursa kitabı defteri açarsan, tekrar yapmassan меня зовут Kamil'de kalırsın.
Ben memnunum, severek öğreniyorum. Merakın varsa tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...